Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 10 november 2023

Bästa lysande hundhalsband

Ett lysande hundhalsband är en typ av hundhalsband som har inbyggda ljus eller lysdioder för att öka synligheten och säkerheten för din hund, särskilt i mörker eller svagt ljus. Dessa halsband är vanligtvis tillverkade av material som är reflekterande eller har lysande element, som LED-lampor, som kan vara justerbara och utgör ett fast sken eller blinkande ljus. De används ofta under promenader på natten eller tidigt på morgonen för att göra din hund synlig för förbipasserande bilar, cyklister och andra människor. Ett lysande hundhalsband är även mycket användbart för skogspromenader då hunden syns bättre

Lysande halsband från Trixie

Lysande hundhalsband trixie

Trixies lysande hundhalsband är det halsband som vi valt som bäst i test. Framförallt för att halsbandet har många funktioner och sitter bekvämt på hunden. Halsbandet finns i flera olika storlekar och färger. Med detta halsband kan du välja om det ska lysa kontinuerligt eller om halsbandet ska blinka.

Det här lysande hundhalsbandet kommer med uppladdningsbara batterier och en USB laddningskabel och en skuvmejsel följer med när man köper halsbandet.

Om man ställer in halsbandet att lysa kontinuerligt så räcker batteriet i 8 timmar och om man väljer det blinkande ljuset så räcker batteriet i 5 timmar.


Trixie Flash Light LED-halsband Orange

Trixie Flash Light LED-halsband Orange

Det här LED halsbandet från Trixie är mycket användbart för dig som är ute efter ett lysande hundhalsband.

Med det här hundhalsbandet kan du välja mellan ett fast sken och ett blinkande ljus. Batteriet är uppladdningsbart och batteriet räcker i 8 timmar vid fast sken och 5 timmar vid blinkande ljus.

Hundhalsbandet finns i flera olika storlekar och färger.


Varför ska man ha ett LED lysande halsband till hunden?

Lysande hundhalsband med LED ljus är särskilt användbara för att förhindra olyckor och för att hålla koll på din hund när ni är ute i mörker. Det finns olika modeller och stilar att välja mellan, så du kan hitta ett som passar din hunds storlek, och du kan välja en färg du tycker passar bra. De flesta av dessa halsband är också vattentäta och tåliga för att klara olika väderförhållanden. Innan du använder ett lysande hundhalsband, se till att det är säkert och bekvämt för din hund och följ tillverkarens instruktioner för att använda det på rätt sätt. För bästa möjliga synlighet för hunden så kombineras ett lysande hundhalsband med en hundsele med reflexer.

När kan det vara bra att ha ett lysande halsband till min hund?

Nedan följer situationer då ett lysande hundhalsband kan vara mycket användbart:

 • När du promenerar med din hund på kvällen på trafikerade vägar
 • När du är ute och går med din hund i skogen
 • När du är ute och går med din hund på kvällen
 • När hunden går lös

Så fungerar lysande hundhalsband

Hundhalsband som lyser fungerar genom att inkludera lysande eller ljusemitterande komponenter, ofta LED-lampor i själva halsbandet. Ljuskällorna kan aktiveras i olika lägen, till exempel ett fast sken eller blinkande ljus. Nedan beskriver vi hur halsbanden fungerar:

 • Ljuskällor: De ljuskällor som används i lysande hundhalsband är vanligtvis LED (Light Emitting Diode) lampor. LED-lampor är energieffektiva och producerar starkt ljus i olika färger, såsom vitt, rött, grönt eller blått.
 • Strömförsörjning: Lysande hundhalsband har en inbyggd strömkälla, vanligtvis i form av batterier. Dessa batterier kan vara uppladdningsbara eller utbytbara beroende på hundhalsbandets design. Vissa halsband har även solcellspaneler för att batterierna ska laddas upp under dagen.
 • Aktivering: De flesta lysande hundhalsband har en enkel strömbrytare eller knapp för att aktivera ljusen. När du trycker på knappen, slås LED-lamporna på, och du kan vanligtvis välja mellan olika ljuslägen, såsom ett fast sken eller blinkande ljus.
 • Justering: Många halsband har justerbara band för att passa hundens storlek. Det är viktigt att se till att halsbandet sitter bekvämt på din hund och inte är för tight eller för löst.
 • Säkerhet och synlighet: Genom att använda ett lysande hundhalsband kan du öka din hunds synlighet under promenader på natten, i skogen eller i svagt ljus. Det gör det enklare för förbipasserande trafik och andra människor att se din hund och därigenom minska risken för olyckor.
 • Underhåll: Batterierna i lysande hundhalsband måste bytas ut eller laddas upp regelbundet, uppladdningsbara batterier räcker ofta för 6-8 timmars användning innan de måste laddas. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för underhåll och säker användning av halsbandet.

Tänk på detta när du väljer ett lysande halsband till din hund

 • Batteritid - Batteritiden är givetvis mycket viktig, då man vill att batteriet ska hålla för ett par promenader innan de behöver bytas ut eller laddas upp.
 • Batterityp - Det kan vara till fördel att köpa ett hundhalsband med uppladdningsbara batterier så man slipper byta ut batterierna.
 • Material - Ett hundhalsband som blinkar och lyser bör vara av hög kvalitet och slittåligt.
 • Vattentätt - Många led halsband till hundar är vattentäta och tål vatten, vilket är en fördel.
 • Typ av ljus - Du bör välja ett halsband som kan lysa fast och blinka.
 • Passform - Välj ett halsband som passar bra på din hund och sitter bekvämt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att ett lysande hundhalsband med LED ljus är en mycket bra investering för att öka din hunds synlighet och säkerhet i mörkret. Välj ett lysande hundhalsband som passar din hund bra storleksmässigt och sitter bekvämt. Välj ett lyshalsband med bra batteritid och fördelaktigen ett halsband med laddningsbara batterier.

Andra intressanta köpeguider

Bästa hundskor
När det är som kallast i Sverige så kan även våra fyrbenta vänner behöva ett par hundsk...
Klåda hos hund
Många hundägare är ofta oroade över att ens hund har klåda och kliar sig väldigt mycket....
Vanliga frågor och svar om lysande LED hundhalsband
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Varför ska jag köpa ett lysande hundhalsband?
Ett lysande hundhalsband ökar din hunds synlighet när ni är ute och går. Genom att öka synligheten för din hund så ökas även säkerheten då trafik och andra människor ser din hund lättare.
När kan man behöva ett lyshalsband till hunden?
Ett lysande hundhalsband är extra fördelaktigt när du är ute och går på kvällen när det är mörkt. Speciellt i trafikerade områden eller på landsvägar. Det är också bra att använda ett lysande hundhalsband när du är ute och går med din hund i skogen.
Vad kostar ett lysande hundhalsband med LED ljus?
Ett bra lysande hundhalsband kostar ungefär mellan 100-300 kr.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu