Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 29 november 2022

Bäst hundsele

En hundsele är något man fäster hundens koppel i. En hundsele är både bekvämare och mer ergonomiskt för hunden än att fästa kopplet i ett halsband. Vi på DinDjurförsäkring skriver utöver guider om hundförsäkringar även flera bäst i test artiklar om olika hundtillbehör.

En hundsele belastar inte i halsen på samma sätt som ett hundhalsband kan göra om hunden drar mycket i kopplet. En hundsele är dessutom att rekommendera för dig som går ute i skogen med din hund. Många av de bästa hundselarna är dessutom försedda med någon typ av mjukt material inuti selen för att hunden ska ha det så bekvämt som möjligt.

Hundsele bäst i test

Hundsele bäst i test 

I den här guiden så listar vi de bästa hundselarna i test som teamet på DinDjurförsäkring har gjort med sina egna hundar. De hundselar som listas i våran topplista om bäst i test är från de främsta tillverkarna och kan köpas hos våra partners som är de bästa återförsäljarna av hundselar och andra tillbehör. 

Casual Y-Sele från Hurtta

En snygg och funktionell Y-sele till hund från Hurtta. Den här hundselen är vadderad för extra bekvämlighet och är gjort i ett material som torkar snabbt ifall selen behöver tvättas. Den här Y-selen är utrustad med reflexer så att hunden ska synas bättre i mörker.

Selen är väldigt enkelt att ta på och ta av och finns i flera olika storlekar och färger!


Comfort Walk Pro Harness

Comfort Walk Pro Harness

Comfort Walk Pro Harness är en mycket bekväm hundsele som dessutom har en väldigt snygg design. Hundselen är otroligt versatil och användarvänlig genom dess tåliga material och justerbar vid både bröstrygg och hals.

Selen är utformad så att den är bekväm och inte stör hundens rörelseomfång under promenader och aktivitet.

Den här hundselen är just nu nummer ett på våran lista över bäst hundselar. Hundselen är den som har fungerat bäst för hundarna i tester som gjorts av DinDjurförsäkring

Selen finns i flera olika färgerFeel Active Training Hundsele Svart

Feel Active Training Hundsele Svart

Den här hundselen är väldigt bra då den är väldigt mångsidigt och passar för promenader både i stadsmiljö och för promenader i skogen.  Den här hundselen är tillverkad så att din hund ska kunna röra både axlar och ben naturligt och bröstpanelen har extra vaddering för att minska trycket ifall hunden drar.

Den här hundselen är justerbar vid både hals och bröst och med knäppning på sidan så att du enkelt och smidigt ska kunna ta av och sätta på selen. 

Hundselen är  utrustad med en reflekterad sömnad på bröstpanelen samt 3M-reflexer och är även utrustad men en öggla där man kan fästa namnbricka. Selen finns i flera olika storlekar.Julius-K9 IDC Powersele Svart

Julius-K9 IDC Powersele Svart

Julius-K9 är en mycket populär hundsele som är presterat mycket bra i test. Den här hundselen är mycket ergonomiskt utformad och är framtagen för att minska belastningen på din hunds bröstparti och hals så mycket som möjligt.

Selen är gjord av material som andas, har reflexer samt handtag (inte Baby 2). För att individanpassa selen kan kardborremärken köpas separat.

Hundselen finns i många olika storlekar.Comfort Walk Air Harness

Comfort Walk Air Harness

Den här hundselen från Dog Copenhagen är en bekväm och snygg sele som ät urformad för att sitta bekvämt och samtidigt inte störa hundens rörelsecapacitet. Hundselen är mycket enkel att ta på och ta av och har är vadderat för hundens komfort. Hundselen är tillverkad i ett vattenavisande material. 

Selen finns i flera olika storlekar och färger.Venture No Pull Sele - Bilberry

Venture No Pull Sele - Bilberry

Den här hundselen från Hurtta är perfekt för dagliga promenader såväl som för påfrestande aktiviteter. Selen är utformad för att snabbt och enkelt kunnas ta på och av. Den här hundselen är även justerbar fär att din hund ska få den optimala passformen på selen. 

Hundselen är mycket bekväm för hunden och den har även inbyggda reflexer vilket är bra för kvällspromenaderna. Selen finns i flera olika storlekar.Vad är en hundsele?

En hundsele är en sele som är utformad för att koppla en hund under promenader. En hundsele är ett alternativ till ett hundhalsband och oftast så är en hundsele ett bättre alternativ då många selar är mycket bekvämare och belastar inte hundens hals och nacke. 

En hundsele är även ett mycket bättre alternativ för hundar som drar mycket. Det är viktigt att investera i en bra hundsele till din hund för att hunden ska vara så bekväm som möjligt under promenaderna. Hundselar finns även att beställa med hundens namn och många selar är även utrustade med inbyggda reflexer så att hunden ska synas bättre i mörkret. 

Varför ska man ha sele på hund?

En bra hundsele är ett mycket bättre alternativ för din hund då selen är mycket mer skonsam mot din hunds, nacke och bröstkorg. 

En Hundsele är även mycket mer ergonomiskt utvecklad än ett halsband. Det är viktigt att din hund kan promenera på ett ergonomiskt och bekvämt sätt under era promenader.

Det är givetvis mycket viktigt att man ser till hundens bästa. 

Hur sätter man på en hundsele?

Många frågar sig hur man tar på en hundsele och det är inte konstigt att man inte vet om man inte har mycket hundvana. Nedan följer en video som visar hur man sätter på de 5 vanligaste typerna av hundselar.

Därför ska du välja en hundsele framör ett halsband

Hundens hals och nacke kallas ofta för hundens akileshäl, det är en av de känsligaste delarna på en hunds krop. En hund på promenad kan av flera olika anledningar göra ryckiga rörelser eller börja springa, till exempel vid ett möte med annan hund. 

Ryck och hastiga rörelser kan leda till allvarliga skador på hundens nacke och hals vi användning av ett hundhalsband. En hundsele sitter inte åt runt halsen och är tillverkade för att hunden ska ta så lite stryk som möjligt, många selar är dessutom utrustade med en vaddering för att det ska bli så bekvämt som möjligt för hunden. 

Vi på DinDjurförsäkring rekomenderar alla hundägare att använda en sele istället för halsband. 

Storlekar på hundselar

Det är viktigt att du köper en hundsele i rätt storlek till din hund så att selen sitter som den ska. Ofta finns storleksguider baserat på vikt eller brästbredd på återförsäljarens hemsida. De olika modeller som listas i våran bäst i test undersökning finns i olika storlekar och finns tillänliga både till stora och små hundar. 

Olika typer av hundselar

Hundselar kan användas vid flera olika aktiviteter såsom bland annat promenader, löpning, cykling och skidåkning. 

Vid promenader i skog eller stadsmiljo räcker det med en vanlig och bekväm hundsele. Men om hunden ska delta i aktiviteter såsom löpning och cykling däe hunden uppmuntras att dra så krävs en speciell typ av hundsele som kallas dragsele. 

bästa hundselen

Saker att tänka på när du köper den bästa hundselen

Nedan listar vi på DinDjurförsäkring ett par tips som du bör hålla utkik på när du ska köpa en sele till din hund. 

Fri rörlighet

Det är mycket viktigt att selen ger hunden en fri rörlighet och inte begränsar hundens rörelser. En bra hundesele ska inte heller sitta för tight då det kan skada hunden ifall hunden drar.

Fri hals

En viktig faktor du bör ha utkik efter är att selen inte ska sitta år runt

Bekväm

Det är viktigt att selen är bekväm för din hund och inte skaver eller sitter obekvämt på något annat vis. Många hundselar är utrustade med en vaddering för att den ska sitta bekvämare för hunden. 

Enkel att ta på och av

En hund behöver gå ut och promenera flera gånger om dagen och även om många hundselar är bekväma så vill många hundägare ta av selen när man kommer hem. 

De bästa hundselarna är enkla att ta på och ta av och man kan ofta ta på selarna utan att hunden behöver lyfta på benen.

Reflexer

Många av de bästa hundselarna är selar som har inbyggda reflexer som gör att hunden syns bättre i mörkret. Att ha en hundsele med reflexer är mycket viktigt vid kvällsprommenader.

Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilken hundsele är bäst?
Vi på DInDjurförsäkring har testat flera olika hundselar och har listat de bästa. Läs våran bäst i test artikel för att hitta de bästa hundselarna på marknaden.
Är en hundsele bättre än ett hundhalsband?
Ja en hundsele är bättre än ett hundhalsband eftersom att en sele inte belastar hundens hals och nacke på samma sätt som ett halsband gör.
Hur ska en hundsele sitta?
De hundselar som listas i våran guide är väldigt enkla att ta på. I vår guide har vi även tagit med en video som visar hur man tar på en sele.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu