Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 28 maj 2024

Bästa hundtrappan och hundramp test

En hundtrappa är en trappa som har tagits fram för att hundar ska kunna ta sig upp i soffan eller på sängen till exempel. En del hundar klarar inte av att hoppa upp i sängen eller soffan och behöver då en hundtrappa eller hundramp för att ta sig upp, i synnerhet äldre hundar.

Vad är en hundtrappa och hundramp?

En hundtrappa är en slags trappa eller ramp som används för att hundar ska kunna ta sig upp på höjder, ofta i sängen eller soffan. En hundtrappa är särskilt användbar för äldre hundar eller hundar som har någon form av fysiska begränsningar, även för hundvalpar som växer och inte har blivit så starka. Små hundraser har också en stor nytta av att använda en hundramp då de inte behöver belasta sina knän lika mycket som när den hoppar upp och ner i soffan till exempel. En hundtrappa är helt enkelt ett hjälpmedel för att göra hundens vardag lättare.

Hundtrappa bäst i test

Nedan listar vi de bästa hundtrapporna:

Trixie Hundtrappa

Trixie Hundtrappa Vit

Den här hundtrappan från Trixie är ett perfekt val för dig som söker en trappa för att din hund enklare ska kunna ta sig upp i soffan eller i sängen. Hunden är perfekt för små hundar, äldre hundar eller hundar me artros till exempel. Trappans steg är täckta med en anti-glidmatta på stegen så att hunden inte ska halka. Trappan är anpassad för hundar upp till 50 kg.


Hundtrappa från Trixie

djurtrappa trixie

Den här trappan från Trixie kan användas för hundar och andra husdjur upp till 40kg. Trappan är perfekt för äldre hundar och hundar med ledproblem. Trappan kan också vara ett bra sätt att förebygga ledskador om din hund hoppar upp och ner mycket i sängen eller soffan.


Trixie Trappa Justerbar

Trixie Trappa Justerbar

En justerbar hundtrappa från Trixie som håller för hundar och andra husdjur upp till 40kg. Huntrappan kan fällas ihop och är väldigt enkel att förlytta. Perfekt för dig som söker en trappa till din hund att använda inomhus.


Hundramp bäst i test

 Nedan listar vi bästa hundramperna:

Teleskopisk Ramp för hund

Teleskopisk Ramp för hund

Det här är en praktiskt lastramp för hundar från Trixie. Rampen är tillverkad i aluminium och är perfekt för den som vill lasta äldre hundar eller hundar med ledproblem in och ut i bilen exempelvis. Rampen är extra tålig och klarar djur upp till 120 kg.


Ihopfällbar Ramp för hund

Ihopfällbar Ramp för hund

Detta är en mycket praktisk lastramp för hundar som är ihopfällbar och utrustad med halkfri yta. Rampen klarar av hundar upp till 90 kg och är perfekt för dig som behöver en ramp till en hund med ledproblem eller vill förebygga ledproblem hos en äldre hund.


Ramp för hund från Trixie

Ramp för hund trixie

Den här rampen är ihopvikbar och därför mycket enkel att förflytta. Rampen håller djur upp till 25 kg och har en TPR-behandlad yta vilket gör den halkfri.


När behöver hunden en hundtrappa eller ramp?

En hundramp kan alltid vara bra att ha och det bästa är att träna din hund att använda trappan eller rampen så tidigt som möjligt. Det är som ovan nämnt särskilt viktigt med en hundtrappa om du har en liten hund eller en seniorhund. 

Ska man välja en hundtrappa eller en hundramp?

Om man ska välja en hundtrappa eller hundramp beror mycket på hundens behov. Om man har en gammal hund eller en liten hund så kan en hundramp vara bästa alternativet eftersom att hundramperna är snällare mot leder och knän. Å andra sidan så kan en hundtrappa vara mycket mer praktiskt då den tar mindre plats, är lättare att flytta runt och ta med sig. 

Har man en hundvalp som är frisk och mellanstor - stor så kan en hundtrappa vara ett bra alternativ. 

Hur lär jag min hund att använda en hundtrappa eller hundramp?

Det bästa sättet för att lära en hund att använda en hundtrampa eller hundramp är att träna med godis. Lägg en bit smaskigt hundgodis som din hund tycker om i andra änden av hundtrappan. Generellt sett så lär sig hundar att använda hundramper och trappor väldigt fort.

Tänk på detta när du väljer hundtrappa eller hundramp

Nedan följer ett par användbara tips att tänka på när du ska köpa en hundtrappa:

  • Hundens storlek och vikt - Det är viktigt att du kontrollerar hundtrappan eller rampens maxkapacitet och bredd så att din hund får plats på trappan/Rampen.
  • Steghöjd - När det kommer till hundtrappor så är det viktigt att steghöjden på trappan passar längden på din hunds ben så att hunden enkelt kan kliva upp för trappstegen och inte behöver hoppa upp.
  • Material - det är viktigt att trappan eller rampen är tillverkat i ett tåligt material som håller din hunds vikt. Det är också viktigt att hundrampen inte är halkiga, välj därför ett halkfritt material så att inte din hund halkar på rampen.
  • Vart ska trappan eller rampen användas - En del hundtrappor och ramper är designade för att användas inomhus respektive utomhus. Välj en design som passar dina behov. En del trappor och ramper är tillverkade för att användas med möbler såsom säng eller soffa med andra främst används för bilar. 
  • Förflyttning - Om hundrampen eller trappan ska flyttas omkring så kan det vara klokt att köpa en ramp eller hundtrappa som inte väger så mycket eller som är ihopfällbar. 
  • Användarvänlighet - Välj en ramp eller trappa som är enkel att fälla ut och använda. Det är också en fördel om rampen eller trappan är enkelt att tvätta och rengöra då det ofta behövs med jämna mellanrum.
  • Hundens behov - Det är viktigt att tänka på din hunds specifika behov när det gäller en hundtrappa eller ramp. Om du exempelvis har en äldre hund kan en ramp vara bättre än en trappa. 

Andra intressanta artiklar

Bästa hundskor
När det är som kallast i Sverige så kan även våra fyrbenta vänner behöva ett par hundsk...
Klåda hos hund
Många hundägare är ofta oroade över att ens hund har klåda och kliar sig väldigt mycket....
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilken är den bästa hundtrappan?
Den bästa hundtrappan är trappan från Trixie som håller för hundar upp till 50 kg och är halkfri.
Vilken hundramp är bäst?
Teleskopisk Ramp för hund från Trixie är den bästa hundrampen tack vare sitt robusta material och halkfria yta.
Varför behöver min hund en hundtrappa eller ramp?
Äldre hundar och/eller hundar med ledproblem kan ha stor nytta av trappor och ramper för att inte slita på lederna. En trapp eller ramp kan även vara ett utmärkt sätt att förebygga ledproblem. Trappor och ramper hjälper även små hundar upp i sängen, soffan eller bilen.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu