Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 17 december 2022

Vattenfontän till hund

Är du ute efter en vattenfontän till din hund? Då har du kommit helt rätt! DinDjurförsäkring har gjort en bäst i test artikel om vattenfontäner till hundar. Vi har testat de olika vattenfontänerna på våra egna hundar och har därefter listat de absolut bästa vattenfontänerna. Vi på DinDjurförsäkring har tagit fram flera bäst i test artiklar utöver att jämföra hundförsäkringar.

Vattenfontän till hund

Vattenfontän till hund bäst i test 

Vi på DinDjurförsäkring har gjort en bäst i test undersökning och testat flera olika vattenfontäner med våra hundar. Vi listar endast vattenfontänerna som både vi och våra hundar blev nöjda med. 

Capsule Vattenfontän

Capsule Vattenfontän

Capsule Vattenfontän är en elegant och stilren vattenfontän för hundar och katter.

Med den här vattenfontänen så hålls vattnet i ständig cirkulation och är tillverkad med ett avancerat filtersystem som ser till att minimera bakterierna i vattnet.

En annan fördel med den här vattenfontänen är att den ökar syrehalten i vattnet.


Rainbow Vattenfontän till hund 

Rainbow Vattenfontän till hund

Rainbow Vattenfontän är en vattenfontän till husdjur som kan användas av både hund och katt.

Den här vattenfontänen uppmuntrar din hund till att dricka vatten eftersom att den ser till att vattnet är i konstant cirkulation.

Den här vattenfontänen har presterat väldigt bra eftersom att den har en väldigt tyst ljudnivå.

Vattenfontänen drivs av el.


Vattenfontän Vital Flow

Vattenfontän Vital Flow

Den här vattenfontänen från Vital Flow är tillverkad i keramik av hög kvalite. Fontänen kommer med ett kolfilter som håller vattnet rent från smuts och hår. Den här vattenfontänen finns i två olika storlekar som rymmer 0,8 respektive 1,5 liter vatten. 

En stor fördel med denna vattenfontän är att den är mycket tyst och förbrukar lite energi. 

Pris: 549 kr Storlek: 0,8 liter

Pris: 779kr Storlek: 1,5 liter


En vattenfontän uppmuntrar din hund att dricka vatten

Hundar dras ofta till rinnande och fallande vatten som är i rörelse. En vattenfontän ökar därför hundens lust att dricka vatten och leder till att din hund mer gärna dricker vatten. En vattenfontän har också egenskaperna att hålla vattnet både kallt och rent, vilket även de uppmuntrar din hund till att dricka. 

En vattenfontän uppmuntrar din hund att dricka vatten

Vattenfontäner till hundar drivs av el

De flesta vattenfontäner till hundar drivs av el och pluggas in i väggen. Fontänerna brukar dock inte kräva någon hög elförbrukning. Elektriciteten är nödvändig för att vattnet ska cirkulera och hålla sig fräscht. 

Saker att tänka på när du ska köpa vattenfontän till hund

Nedan föler en del tips och saker som du bör tänka på när du ska köpa en vattenfontän till din hund. 

Storlek

Vattenfontäner finns ofta i olika storlekar och de rymmer olika mycket vatten. De mindre fontänerna är generellt bäst för små hundar medans de större vattenfontänerna passar till stora hundar. 

Upphöjning

Många vattenfontäner har en liten upphöjning vilket kan göra det lättare att dricka för en äldre hund. 

Flera hundar kan dricka samtidigt

Om du har flera hundar kan det vara en god ide att välja en vattenfont där vattnet cirkulerar runt. De fontäner som har en rund design gör det möjligt för flera hundar och även katter att dricka samtidigt. 

Justera flödet

Många av de bästa vattenfontänerna för hundar har ett justerbart vattenflöde vilket gör att du kan juster hur snabbt vattnet ska flöda. En stor fördel med justerbara vattenflöden är att de lägsta flödet ofta inte låter så mycket. Det kan vara särskillt bra på kvällen så att fontänen inte stör. 

Rengöring

En viktig aspekt är rengöringen. Eftersom vattenfontänen fångar upp skräp och hår i ett filter så är det viktigt att du rengör din hunds vattenfontän med jämna mellanrum. Många av de vattenfontäner som presterat bäst i test går att rengöra i diskmaskin, vilket är väldigt praktiskt.

Material

Vattenfontänen ska vara tillverkad i ett starkt material som är lätt att rengöra. Materialet bör även vara tungt nog så att hunden inte välter fontänen. Exempel på bra material för en vattenfontän är keramik och rostfritt stål. 

Fördelar med en vattenfontän till hund

  • Du behöver endast fylla på fontänen en gång per dag.
  • Du behöver inte oroa dig för att din hund ska bli utan vatten när du inte är hemma.
  • Vattenfontänen håller vattnet rent och filtrerat.
  • En vattenfontän uppmuntrar din hund att dricka vatten då hundar föredrar rinnande vatten. 
  • En upphöjd vattenfontän kan göra det enklare för en äldre hund att dricka.
  • Flera hundar kan dricka samtidigt ur vattenfontänen. 

Det är mycket viktigt att din hund dricker ordentligt

Hundar behöver precis som människor få i sig vatten för att inte bli uttorkade. En del hundar kan vara kräsna med vatten och vill inte dricka ifall vattnet är för ljummet eller smutsigt. En vattenfontän ser då till att vattnet håller sig kallt, rent och rinnande/i rörelse, vilket kan leda till att din hund vill dricka mer vatten. 

Vattenfontän hund bäst i test

Sammanfattning

En vattenfontän är en väldigt bra uppfining som kan användas både till hundar och katter. En vattenfontän uppmuntrar din hund att dricka vatten eftersom att hundar hellst dricker rinnande eller fallande vatten. En vattenfontän filtrerar bort hår och smuts samtidigt som den håller vattnet kallt och friskt. Vattenfontäner går på el, men elförbrukningen brukar vara minimal hos de flesta fontäner. 

Vattenfontänerna kan givetvis göra lite ljud, men de bästa fontänerna har olika nivåer där du kan ställa in trycket på vattnet och den lägsta nivån är ofta nästan helt tyst. 

Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Är det bra att ge en hund vatten i en vattenfontän?
Ja, en vattenfontän uppmuntrar din hund att dricka vatten och håller vattnet friskt och rent.
Låter en vattenfontän mycket?
De bästa vattenfontänerna har en reglerbar pump som kan ställas in så att fontänen knappt låter alls.
Kan man rengöra en vattenfontän i en diskmaskin?
Det finns vattenfontäner till hundar som går utmärkt att diska i maskin.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu