Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 5 september 2022

Varför äter hundar gräs?

Har du någonsin undrat varför din hund äter gräs? I den här artikeln går vi igenom varför hundar äter gräs och vad du som hundägare ska tänka på om du ser att din hund äter gräs.

Kom ihåg att det allt som oftast inte är något farligt med att din hund äter gräs.

Att äta gräs är oftas inte farligt för hundar

Att äta gräs i sig är oftast inte farligt för en hund så länge din hund inte äter väldigt stora mängder gräs, som kan leda till problem med tarmarna. 

Även om gräset i sig inte är så farligt så kan det vara ett tecken på att någonting annat är fel om din hund äter gräs, det behöver dock inte vara så. 

Orsaker till att hundar äter gräs

Det finns faktiskt inte någon klar anledning till att hundar äter gräs. Forskare menar på att det kan vara av flera orsaker som en hund äter gräs.

Några av de vanligaste anledningarna att hundar äter gräs är:

Smaken

Även om det låter konstigt så tycker faktiskt många hundar att gräs smakar gott, och det kan vara den enda anledningen till att de äter gräs. Att det smakar gott är faktiskt den vanligaste anledningen. 

Klåda

En annan anledning till att hundar äter gräs kan vara att de har klåda i halsen. Hundarna äter då gräs för att linda klådan.

Hunden vill kräkas

Hunden har ätit något dåligt och behöver kräkas upp det. Gräset framkallar kräkreflexer. 

Kan det vara farligt att min hund äter gräs?

Generellt sett så brukar det inte vara farligt om en hund äter gräs, såvida inte din hund har nedsatt aptit och onormal avföring. Skulle din hund äta väldigt mycket gräs samtidigt som den inte vill äta sin mat och/eller har en konstig avföring så bör hunden undersökas av veterinar. 

Även om det inte brukar vara farligt för en hund att äta gräs så bör du inte låta din hund äta för mycket gräs då det kan uppstå stopp i tarmarna. 

När ska man kontakta veterinär?

Du ska kontakta en veterinär om din hund äter mycket gräs flera dagar i streck och inte äter sin mat. Om hunden har en ovanlig avföring eller skulle kräkas upp blod eller om du av någon annan anledning misstänker att din hund mår dåligt så ska du genast uppsöka en veterinär. 

Det är alltid bättre att uppsöka veterinär en gång för mycket än en gång för lite. Om olyckan är framme så är det alltid bra att du har en bra hundförsäkring.

simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu