Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 26 augusti 2023

Kylmatta till hund bäst i test

På sommaren när det är varmt så blir det extra varmt för våra fyrbenta vänner. Då kan en kylmatta vara perfekt för din hund och i den här guiden så listar vi kyldynor till hundar som presterat bäst i test!

Vi på DinDjurfösäkring har testat de bästa kylmattorna för hundar och listar endast de kyldynor som håller högsta kvalite och som är hållbara och blir ordentligt nedkylda.

Bästa kylmatta till hund

Nedan följer en lista över de bästa kylmattorna för hundar, som alla har testats av teamet på DinDjurförsäkring.

1. Kyldyna till hund från Aveo

Kyldyna till hund från Aveo

Den här Kylmattan från Aveo är perfekt för att ge din hund möjligheten att kyla ner sig på varma sommardagar. Kyldynan finns i fyra olika storlekar så den passar oavsett hur stor eller liten din hund är. Kylmattan innehåller en gele som kyls ned när du lägger mattan i frysen. Kylmattan håller sig kall ett par timmar och passar perfekt för varma sommardagar, ute på terrasen eller i bilen till exempel. Den här kylmattan är utformad som en bädd för att din hund ska ligga extra bekvämt

Kyldynan passar även att lägga i vardagsrummet framför TV:n i sällskap med familjen under en varm sommardag.


2. Kyldyna Soft till hund från Trixie

 Kyldyna Soft till hund från Trixie

Den här kylmattan för hundar finns i storlekarna M, L, XL och XXL och utmärker sig för att vara lite tjockare än normalt och är därmed mjukare för hunden. Kylmattan innehåller en 2cm tjock gele som kylls ner i frys eller kyl och sedan är perfekt för att din hund ska kunna kyla ner sig när det är varmt. Kyldynan håller sig kall i flera timmat och är perfekt för att ta med sig på utflykter till exempel.


3. Ljusblå kyldyna med Bubblor från Trixie

Ljusblå kyldyna med Bubblor från Trixie

En bra och funktionell kylmatta till hundar som håller sig sval under flera timmar så att din hund kan kyla ner sig när det är varmt. Den här kyldynan från Trixie finns i fyra olika storlekar.


4. Ferribiella Rock Summer Kylmatta till hund

Ferribiella Rock Summer Kylmatta till hund

Den här kylmattan för hundar finns i två storlekar och är perfekt för att din hund ska kunna svalka sig under varma sommardagar. 

Den här kylmattan är väldigt jämn i sin fyllning så att din hund ska ha de så bekvämt som möjligt.


kyldyna hund bäst i test

Vad är en kylmatta till hund?

En kylmatta eller kyldyna till hundar är dynor som innehåller en gele som fryser i kyl eller frys och håller sedan mattan kall i flera timmar. Kylmattor är perfekta hjälpmedel för att svalka ner din hund på varma sommardagar. Kylmattorna finns i olika storlekar och finns i storlekar både för små och stora hundar. 

Varför behöver man en kyldyna till sin hund?

På sommaren när det är varmt så blir det ännu varmare för våra pälsklädda vänner. Det kan därför vara mycket viktigt att ha en kylmatta så att hunden kan kyla ner sig när det blir för varmt. Kyldynan kan användas inomhus, ute på verandan, i bilen eller om ni åker till någon badstrand till exempel. Eftersom kylmattorna håller sig kalla i flera timmar så är det ett perfekt hjälpmedel om man ska på utflykt med sin hund. 

Hur använder man en kylmatta till hund?

En kyldyna är väldigt lätt att använda, mattan innehåller en sorts gele som fryser när du lägger mattan i frysen. Så du lägger in kyldynan i frysen någon timme och sen håller mattan sig kall i uppemot 3-4 timmar beroende på hur varmt det är. När kyldynan inte längre är kall är det bara att stoppa in den i frysen igen för o kyla ner den.

Olika typer av kylmattor till hundar

Det finns givetvis olika typer av kyldynor och den största skillnaden är vad mattan innehåller. En del kyldynor för hundar är vattenbaserade och andra är gelebaserade. 

Vattenbaserade kyldynor

Vattenbaserade kylmattor innehåller vatten, och det är vattnet som fryser till is och sedan håller mattan kall. En liten nackdel med vattenbaserade kyldynor är dock att dem tenderar att bli helt oandvändbara om mattan skadas och allt vatten rinner ut.

Gelebaserade kyldynor

Gelebaserade kyldynor är att föredra då dem inte är lika ömtåliga som de vattenbaserade dynorna. Gelebaserade kyldynor klarar dessutom ofta att hålla sig kyliga längre. 

Så fungerar kylmattor för hundar

Kyldynor för hundar är specifikt utformade för att hjälpa din hund att kyla ner sig när det är varmt. Kylmattorna fungerar genom värmeförskjutning och hjälper med sin nerkylning hunden att sänka sin kroppstemperatur genom att värmen avdunstar i kyldynan. 

Eftersom att kyldynorna är fyllda med vatten eller gele som är nerkylt så håller mattorna en kylig temperatur under en längre tid. När din hund lägger sig på kylmattan så absorberar mattan den överskottstemperatur som din hund har i sin kropp.

Värme har en tendens att alltid försöka jämnas ut och förflytta sig från varma områden till kyligare områden så förflyttas värmen från hundens kropp till kyldynan gradvis.

En del kylmattor tar även hjälp av principen i avdunstning där värmen från hundens kropp bidrar till avdunstningen och kyls ner på så sätt.

Måste jag ha en kyldyna till min hund?

Det är givetvis inget tvång men en kylmatta är ett väldigt enkelt och billigt sätt att ge din hund en chans att kyla ner sig under de varma sommardagarna. Vi på Dindjurförsäkring rekommenderar att du köper en eller två kyldynor till din hund. 

Sammanfattning - Bästa kylmatta till hund

Sammanfattnigsvis så kan vi på DinDjurförsäkring verkligen rekommendera att du införskaffar en bra kylmatta till din hund inför sommaren. När det kommer till kyldynor så kan det vara värt att betala lite extra för bästa kvalite och komfort. De dyrare versionerna har en tendens att hålla lite längre.

Andra intressanta artiklar

Bästa hundfodret
Utöver att jämföra hundförsäkringar så skriver vi på DinDjurförsäkring olika köpegui...
Bäst hundbur till bil
Som hundägare så är det naturligt att man vill ta med sin hund så mycket som möjligt och ...
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu