Djurförsäkringar

Jämför kattförsäkringar

Som kattägare är du förtjänt av den bästa kattförsäkringen till din älskade vän. Vi har därför, för din skull, skapat denna sida där du jämför kattförsäkring i en lätt överblick. När du hittat en som känns bra är det bara att klicka dig vidare och få ett prisförslag.
Kattförsäkringar
Ingen karens
FirstVet – fria veterinärbesök
Ersättning för medicin
Exempelpris: Individuell prissättning
Veterinärvård
Maxersättning:
90 000 kr/år
Ersättningsminskning:
Ingen ersättningsminskning
Karenstid:
15 dagar
Medicin:
Ingår
Självrisker
Lägsta:
2 000 kr
Högsta:
4 500 kr
Period:
130 dagar
Allmänt
Rabatt:
20% Juniorrabatt
Veterinärvård kan tecknas:
Ja
Livförsäkring kan tecknas:
Nej
Om försäkringsbolaget

Läs vår recension
Rehabilitering och medecin ingår
Ersättning för tidigare besvär
Längst självriskperiod
Exempelpris: Individuell prissättning
Veterinärvård
Maxersättning:
60 000 kr
Ersättningsminskning:
Samma ersättningsbelopp livet ut
Karenstid:
14 dagar
Medicin:
Ingår
Självrisker
Lägsta:
1500 kr
Högsta:
3000 kr
Period:
365 dagar
Allmänt
Rabatt:
Nej
Veterinärvård kan tecknas:
Ja
Livförsäkring kan tecknas:
Nej
Om försäkringsbolaget
FurryChamp erbjuder en ny kattförsäkring på den svenska marknaden. FurryChamp erbjuder flexibla och enkla försäkringar.
Läs vår recension

Jämför Kattförsäkring

En bra kattförsäkring inger trygghet, både åt dig som ägare och för din katt. Tryggheten med att din katt alltid kan få den vård den behöver, utan att du ska behöva oroa dig över höga kostnader som blir svårt för dig att betala. Däremot finns det flera försäkringsbolag att välja mellan, vilket är till en fördel för dig. Däremot krävs att du vet vad du behöver tänka på för att vara säker på att du har en bra kattförsäkring.

Det bästa sättet för dig att hitta det bästa avtalet för dig och din katt är att göra en jämförelse mellan de bästa försäkringsbolag för katter. Detta göra du enklast genom att använda dig av en seriös jämförelsesajt, som använder de bästa alternativen som finns på marknaden. Det du behöver göra är att samla alla uppgifter om din katt och försäkra dig om vad som är viktigast för dig när du ska välja kattförsäkring.

Därför är det viktigt att försäkra din katt

Det är viktigt att försäkra din katt, så du inte behöver oroa dig över att inte kunna ge din katt den vård och omvårdnad den behöver och förtjänar. Det kan uppstå en sjukdom eller så inträffar en olycka som gör att din katt behöver vård. Veterinärvård kan snabbt sluta med höga kostnader, i synnerhet om det kommer krävas operation, medicinering eller vård under en längre period.

Ju äldre din katt blir, desto större risk för att något inträffar, eller om din katt ofta är ute på vift. Bråk med grannkatten, fastnar i ett staket eller att det uppstår en sjukdom. Det senare kan inträffa närhelst under kattens liv, vare sig det är en ute- eller innekatt. Då är det skönt för dig att veta att din katt kan få bra vård och fortsätta leva ett bra liv med dig.

Hur mycket kostar veterinärvård för min katt utan försäkring?

Hur mycket veterinärkostnader kan kosta dig beror på vilken veterinär du besöker och om det blir så akut att ni måste besöka ett djursjukhus. På djursjukhus och hos veterinärer på större orter är ofta priset mycket högre. Nedan följer några exempel, med ungefärliga kostnader, som kan vara bra att fundera över.

 • Om din katt har varit i slagsmål med en annan katt, så är det lätt hänt att det tränger in bakterier under huden via tänder och klor. Vilket leder till att såret kommer infekteras och det bildas slutligen bölder. Detta kan göra din katt väldigt sjuk i feber och såret kommer att vara svullet och infekterat. Behandling för detta: 1800 - 7500 kr
 • Om du märker att din katt har börjat magra och visar sig vara alltmer trött, och du samtidigt känner knölar vid kattens juver, så bör du åka iväg med din katt snarast möjligt. Det är då risk för tumör i juver och ju fortare detta kan behandlas, desto större chans för att din katt åter blir frisk och pigg. Här skiljer kostnaden stort, på grund av att det beror på hur långt sjukdomen är gången: 3600 - 21.200 kr
 • En röntgen för att avgöra vad som felar din katt brukar kosta mellan 2000 och 3000 kr. Det kan bli lite dyrare än så, beroende på var röntgen utförs och om det behövs mer än en typ av röntgen för din katt.
 • Oavsett vilken vård din katt behöver så kommer akutsjukvård komma med en extra kostnad. Dagtid ligger den kostnaden på cirka 2000 kr, kvällstid på cirka 3500 kr och gäller det natt eller helgdag så kan du räkna med en ungefärlig kostnad på cirka 4500 kr.

Tänk på detta när du jämför kattförsäkring

Det finns olika faktorer att fundera på när det gäller din kattförsäkring och när du ska jämföra försäkringarna, så behöver du vara säker på vad som är viktigast för er. Detta beror bland annat på kattens ålder, nuvarande tillstånd och om den är mycket utomhus.

 • Vilken kattägare vill inte ha så hög maxersättning hos veterinären som möjligt? Det finns flera som ger dig ett maxbelopp på 120.000 - 140.000 kr, men försäkringen kommer vara mindre bra på andra punkter. Till exempel hur mycket du ska betala varje månad.
 • Du bestämmer själv hur mycket du tycker din kattförsäkring får lov att kosta, men jämför med vad du får i priset. Bara för att du väljer den dyraste kattförsäkringen så betyder det nödvändigtvis inte att du har valt den bästa för din katt.
 • Finns det en gräns på kattens ålder? Man kan se hos allt fler kattförsäkringar att din katt är försäkrad fram till dennes sista dag i livet. Samtidigt finns det några som har satt en maxålder gräns på 6, 7, 8 eller 9 års ålder. Om det är en billig kattförsäkring, så kan det vara ett bra val under kattens första år. Glöm dock inte bort att söka upp en ny kattförsäkring i tid.
 • Hur ser det ut med karenstiden på försäkringen? Om den har till exempel 14 dagar, så kommer försäkringen inte att börja gälla helt förrän 14 dagar efter att försäkringen tecknades. Om du vet att din katt snart kommer att behöva behandling, medicinering eller liknande så kanske du inte kan vänta så länge. Eller så får du betala själv, tills försäkringen börjar gälla.
 • Självrisken avgör hur mycket du själv måste betala när det inträffar något. Ju lägre självrisk, desto mindre behöver du själv betala. Tänk även på att det oftast finns både en fast och en rörlig del på självrisken, till exempel 15% och 1500 kr. Du kan få en lägre månadskostnad om du höjer självrisken, men det är också frågan om vad du anser är viktigast. Se också om du enbart kan förändra antingen den fasta eller den rörliga delen, och hur det påverkar månadskostnaden.
 • Det är ganska vanligt att försäkringsbolag har olika paket, med olika villkor och priser. Till exempel ett paket där det bland annat ingår ett högre maxbelopp hos veterinären, men något högre månadskostnad. Det kan till exempel vara så att du enbart betalar någon hundralapp extra i månaden för att få exempelvis 60.000 kr mer i veterinärvård. Utöver detta, så lär det även skilja i om du exempelvis får ersättning för medicinering, röntgen och tandvård.

Bra att veta om kattförsäkringar

Andra bra saker att ta med i beräkningarna när du ska bestämma vilken kattförsäkring du ska välja. Vad gäller för din katt? Kan det exempelvis vara läge med en tilläggsförsäkring? Du kanske behöver skräddarsy din kattförsäkring.

 • Om du har en kattunge, så behöver du även titta på från vilken ålder den kan försäkras. Mest vanligt är från en ålder på 6 veckor, men kan även vara så lågt som 4 veckors ålder. En del försäkringsbolag erbjuder rabatter för kattungar, vilken man självklart tacksamt tar emot. Kontrollera dock vad försäkringen kommer att kosta dig när rabatten inte längre gäller.
 •  Det finns olika typer av tilläggsförsäkringar för katt. Några exempel är livförsäkring, avelsförsäkring eller reseförsäkring. Livförsäkring kan ingå i en del kattförsäkringar, exempelvis upp till 13 års ålder, så kontrollera detta först. Avelsförsäkring behöver de som föder upp katter. Reseförsäkringar kan innehålla olika delar, som ersättning om du behöver avboka en resa för att katten blivit sjuk och ibland ingår även försäkring för en katt som är med på en resa.

Vad kostar en kattförsäkring?

Självklart kan det vara avgörande vad din kattförsäkring kommer att kosta, men som tidigare har nämnts så bör du jämföra vad du betalar för och bestämma dig efter vad du känner kan vara som mest passande för din katts hälsa och din ekonomi.

I nedanstående lista nämns ungefärliga siffror. Hos många försäkringsbolag kan priset påverkas både uppåt och nedåt, beroende på de krav du har på din kattförsäkring. Rangordningen i nedanstående lista beror enbart på hur hög veterinärvård du kan få till din katt. Där Lassie och ManyPets tar ledningen med 140.000 - 150.000 kr.

Med en snabbt titt, så skulle nog de flesta välja Lassie eller ManyPets, då månadskostnaden inte är så hög jämfört med många av de resterande bolagen och då får man samtidigt ett högt belopp hos veterinären. Dessa siffror kan också skilja mellan olika paket och om man skulle önska en eller flera tilläggsförsäkringar. Däremot kan det även tilläggas att kundnöjdheten för dessa två också ser bra ut.

 • Lassie: 303 kr i månaden
 • ManyPets: 336 kr i månaden 
 • Moderna: 441 kr i månaden
 • Agria: 269 kr i månaden
 • Folksam: 259 kr i månaden
 • ICA: 495 kr i månaden

Så hittar du en billig kattförsäkring

I jakten på en bra billig kattförsäkring, så kan du behöva väga fördelar mot nackdelar och var säker på att i slutändan så känner du att du har gjort ett bra val för dig och din katt. Idag är det lättare att jämföra försäkringar och det är även lättare att få tag på information.

 • För att hitta en billig kattförsäkring, så behöver du först skriva ner allt som är viktigt om din katt. Ålder, eventuella sjukdomar eller skador och vilket som är det maximala priset för försäkringen. Sen gäller det att jämföra olika försäkringar med varandra, men du behöver också känna till alla delar i en kattförsäkring.
 • Ge dig lite tid, så du kan läsa på om de olika delarna i en kattförsäkring. Till exempel vad innebär karenstid och är detta viktigt för dig. Om din katt är frisk och pigg när du ska teckna försäkringen, så kommer du säkerligen inte anse att det är viktigt om du får vänta exempelvis 10 dagar innan försäkringen kommer att gälla.
 • Hur ser siffrorna ut för månadskostnaden och självrisken. En försäkring som både har hög självrisk och hög månadskostnad låter inte särskilt förmånligt. Dock kanske det jämnar ut sig mer om du får ett högt maxbelopp för veterinärvård? 
 • När du jämför kattförsäkringar, så glöm inte bort att titta på hur deras kundnöjdhet ser ut. Det kan också väga in, så du är säker på att det inte blir problem när du behöver deras hjälp.

Faktorer som kan påverka pris

Då man behöver ta hänsyn till flera faktorer i en kattförsäkring, så finns det även flera som kan påverka vilket pris du får på din försäkring. Å andra sidan kan en del faktorer utgöra väldigt liten skillnad. Kanske så liten att det inte känns värt det för dig att göra några ändringar.

 • I regel finns det olika faktorer som kan påverka månadskostnaden på din kattförsäkring. En av de mest vanliga är att om man höjer gränserna för självrisken, så får man många gånger lägre kostnad varje månad.
 • Om du har en kattunge, så kan du chans att finna en kattförsäkring som följer med en rabatt. Vilken kan gälla allt från sex månader till ett år. Rabatter är ju alltid trevligt, men glöm inte bort att fråga vad priset blir när rabatten slutar att gälla.
 • Merparten försäkringsbolag är flexibla, så att du kan ändra villkoren efter hand som din katt åldras. Det är inte ovanligt med att kattägare sänker maxbeloppet hos veterinären när katten blir äldre. En del statistik menar att det är de första åren som katten kommer ha mest behov av att gå till veterinären. Däremot kan detta vara väldigt individuellt, då äldre katter katter lättare kan få en sjukdom eller annat som kommer kräva behandling en längre period. Det kan vara en risk med att sänka denna faktor, så fundera ordentligt innan du gör det.
 • Var du bor och hur du bor kan ha stor betydelse på priset på din kattförsäkring. Hos en del bolag, så blir försäkringen dyrare om ni bor i en större stad än ute på landet. Detta gäller inte hos alla och det är inte säkert att det blir så stor skillnad.
 • Med en del försäkringsbolag kan du få ett lägre pris, om du väljer att betala för ett år direkt jämfört med om du betalar månadsvis.

Vilken är den bästa kattförsäkringen?

ManyPets tillhör de nya försäkringsbolagen på den svenska marknaden. De har varit tillgängliga för oss sedan år 2019 och kunder har varit väldigt nöjda med dem ända sedan start. Deras höga kundnöjdhet och att de kan vara så flexibla med sina försäkringar är några av de delar som gjorde att de är vinnare av Bäst-i-test av försäkringar för djur. De har blivit utnämnda till Bästa kattförsäkringen 2021/2022.

När man ska inkludera ManyPets i en jämförelse, så bör man tänka på att det finns tre olika försäkringspaket att välja mellan: bas, standard och premium. I alla tre kan man själv välja självrisk, vilket är bra då detta kan göra att du kan påverka priset för din kattförsäkring. Det är enbart i paketet Bas, som det inte ingår medicin, rehabilitering, röntgen och tandvård. Maxbeloppet för veterinärvård blir också högre i de olika paketen. 

simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu