Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 4 januari 2023

 Bästa hundtrimmer

 Bästa hundtrimmer

En hundtrimmer används för att trimma håret på hunden. En del hundar har större behov av att trimma håret än andra och det kan bli dyrt att ta sin hund till en proffesionell hundfrisör. En annan anledning till att många väljer att trimma sin hunds hår själv är att en del hundar inte känner sig bekvämma med att en okänd människa trimmar deras hår.

Vi på DinDjurförsäkring har därför tagit fram en köpeguide där vi listat olika hundtrimmers som presterat bäst i test på våra egna hundar!

Hundtrimmer bäst i test

Hundtrimmer bäst i test

Vi har testat olika hundtrimmers på våra hundar och har valt att lista de som presterat bäst i våra tester. De trimmers som listas i våran köpeguide är givetvis utformade för hundar.

1. Professionell klippmaskin MAX 45W från Moser

Professionell klippmaskin MAX 45W

MAX 45W är en hundtrimmer av mycket hög kvalite och den passar för klippning av både små och stora hundar. Denna kraftfulla hundtrimmer från Moser har en ergonomisk design och lämpar sig för hel- och delklippning av hundar. Trimmern har 2 olika hastighetslägen vilket gör att maskinen klarar av att klippa tjock päls och tovor. 

Hundtrimmern kommer med ett skär som lämnar 1 mm och klippbredden är 49 mm. Maskinen levereras även med 2 distanskammar på 10 och 16 mm, olja, rengöringsborste och 3 meter lång sladd.

Pris: 1899 kr


2. Trimmer Hund Moser Prima

Trimmer Hund Moser Prima

Hundtrimmern Prima är en sladdlöss hundtrimmer med 100 minuters batteritid och batteriet laddas upp på 2 timmar. Den här trimmern passar för klippning av hundens känsliga områden, såsom könsorgan, öron, ansikte och tassar.

Den här hundtrimmern är även utrustad med en LED-indikator för ladning.

Pris: 1049 kr


3. Professionell klippmaskin Rex från Moser

professionell klippmaskin Rex från Moser

Den här hundtrimmern har en ergonomisk deisgn och har styrkan att klara av tjock päls och tovor utan problem. Trimmern passar för hel och delklippning av både stora och små hundar.

Klippmaskinen är dessutom väldigt tyst.

Pris: 995 kr


4. Klippmaskin Clipster Hund Delox

Klippmaskin Clipster Hund Delox

Clipster Delox är en lätt, smidig och effektiv batteridriven hundtrimmer för detaljklippning med tre olika hastigheter och en klipptid på cirka 5 timmar.

Trimmern levereras med fyra click on-kammar, rengöringsborste, laddare, laddningsstation, olja och instruktionsbok. Maskinen är perfekt för klippning runt ansikte och tassar. 

Pris: 799 kr


5. Andis AGCB 2-speed clipper cord

Andis AGCB 2-speed clipper cord

Andis AGCB 2-speed clipper cord är en sladddriven hundtrimmer som passar alla hundraser. Trots en kraftfull motor så är trimmer tyst och håller sig sval under klippning. Den här huntrimmern har även fått mycket bra omdömen hos ArkenZoo!

Pris: 2290 kr


Vad är en hundtrimmer?

En hundtrimmer är en klippmaskin som är tillverkad för att klippa hår på hundar. En hundtrimmer ser ut som en trimmer som används för att klippa människor. En del hundtrimmers är utformade för att klippa hundens känsliga områden där håret inte är så tjockt, medans andra trimmers lämpar sig för att klippa tjockt hår med tovor. Det finns också hundtrimmers som fungerar bra för både delklippning och helklippning. 

Hur klipper man en hund med trimmer?

Nedan följer en video från våran partner VetZoo där de visar hur du använder en hundtrimmer:

Varför behöver man en hundtrimmer?

En del hundar har mycket päls som måste skötas om och ibland räcker det inte med att tvätta och kamma. Hundar som har mycket päls behöver ofta trimma sin päls då och då för att pälsen inte ska bli sliten. 

Andra hundar som har mycket hår i ansiktet kan behöva detaljklippning och att man trimmar pälsen i ansiktet så att hunden inte får en massa päls i ögonen.

bästa hundtrimmer

Saker att tänka på när du väljer hundtrimmer

I våran bäst i test artikel så listar vi även en del tips som du bör ha i åtanke innan du köper en trimmer till din hund. 

Sladd eller trådlös 

Det finns hundtrimmers som behöver vara ikopplade med sladd och även batteridrivna trimmers som laddas upp och sedan kan användas helt trådlöst. Om man ska använda en huntrimmer med sladd eller en trådlös beror mest på vad du och din hund känner sig bekvämast med. 

Till exempel kanske man föredrar att klippa sin hund ute på balkongen eller i trädgården och då kan det vara fördelaktigt med en trådlös hundtrimmer.

Detaljklippning eller helklippning

Är din tanke att klippa all päls på hunden eller endast vissa känsliga detaljer såsom könsorgan, öron och ansikte så finns trimmers som lämpar sig bäst för det. Andra huntrimmers passar bättre för klippning av tjock päls och klarar av tovor. 

Batteritid

Batteridrivna hundtrimmers har olika lång batteritid. Om du behöver trimma all päls på din hund så är batteritiden extra viktigt då det kan ta tid. 

Laddningstid

Batteriadrivna trimmers har ofta olika lång laddningstid vilket kan vara viktigt om du ska klippa flera hundar. 

Storlek på blad

Precis som hårtrimmers för människor så finns det ofta möjlighet att använda olika blad på hundtrimmers. Försök att beställa en hundtrimmer som kommer med flera blad, speciellt om du ämnar att utföra både helklippning och detaljklippning.

Hastigheter

De bästa klippmaskinerna för hundar har olika hastigheter som går att ställa in på trimmern. När du använder hundtrimmern på känsliga ställen så är det bra att ställa in en lägre hastighet för att minska risken för olyckor. Det är även viktigt att maskinen har en stark motor som klarar av att klippa tjock päls och tovor. Även detta för att förebygga olyckor.

Säkerhet

Säkerhet är givetvis en viktigt aspekt då hunden är en familjemedlem för många av oss. Se till att bladet på hundtrimmern är vasst och byt gärna ut det med jämna mellanrum för att minska risken att bladet fastnar i hundens päls. Även om du är försiktig så är det givetvis alltid viktigt att ha en bra hundförsäkring till din vovve. 

Värme

Bladen på hundtrimmers kan tendera att bli varma vilket kan ska obehag hos hunden. Att undvika värme helt är svårt men de bästa huntrimmers är tillverkade för att hålla bladet så svalt som möjligt.

Ljudnivå

Alla klippmaskiner låter men man vill givetvis ha en hundtrimmer som är så tyst som möjligt. Främst för hundens skulle då en del hundar blir nervösa av trimmerns motorljud. 

hundtrimmer

Hur rankar vi huntrimmers bäst i test?

När vi väljer ut bäst huntrimmers från våra tester så går vi främst på säkerhet och användarvänlighet. 

Nedan listas de faktorer vi tagit med i bedömningen av testade hundtrimmers

  • Tillräcklig styrka för att klippa genom tjock päls
  • Olika hastigheter
  • Enkel att använda
  • Bra laddningstid och batteritid
  • Bra hållbarhet och går inte sönder om man råkar tappa maskinen
  • Så ljudlös som möjligt
  • Bladet ska inte bli alldeles för varm snabbt
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilken klippmaskin till hund är bäst?
Vi på DinDjurförsäkring har listat de bästa klippmaskinerna till hundar. MAX 45W från Moser är just nu den bästa hundtrimmern.
Kan man använda en vanlig trimmer på hunden?
Du bör aldrig använda maskiner eller schampo som är avsett för människor på hundar. Det bästa är att köpa en ordentlig hundtrimmer.
Varför ska man trimma hunden?
Hundar kan behöva klippas ibland för att pälsen ska hållas frisk. Det gäller extra mycket för hundraser som har mycket päls. En annan anledning kan vara att man behöver trimma päls i ansikten eller på öronen till exempel.
Vad kostar en hundtrimmer?
Priset kan variera en hel del men du kan få en bra huntrimmer för ungefär 1000 - 2000 kronor.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu