DjurförsÀkringar
Category:
Author: simon
Date: 4 januari 2023

 BÀsta hundtrimmer

 BĂ€sta hundtrimmer

En hundtrimmer anvÀnds för att trimma hÄret pÄ hunden. En del hundar har större behov av att trimma hÄret Àn andra och det kan bli dyrt att ta sin hund till en proffesionell hundfrisör. En annan anledning till att mÄnga vÀljer att trimma sin hunds hÄr sjÀlv Àr att en del hundar inte kÀnner sig bekvÀmma med att en okÀnd mÀnniska trimmar deras hÄr.

Vi pÄ DinDjurförsÀkring har dÀrför tagit fram en köpeguide dÀr vi listat olika hundtrimmers som presterat bÀst i test pÄ vÄra egna hundar!

Hundtrimmer bÀst i test

Hundtrimmer bÀst i test

Vi har testat olika hundtrimmers pÄ vÄra hundar och har valt att lista de som presterat bÀst i vÄra tester. De trimmers som listas i vÄran köpeguide Àr givetvis utformade för hundar.

1. Professionell klippmaskin MAX 45W frÄn Moser

Professionell klippmaskin MAX 45W

MAX 45W Ă€r en hundtrimmer av mycket hög kvalite och den passar för klippning av bĂ„de smĂ„ och stora hundar. Denna kraftfulla hundtrimmer frĂ„n Moser har en ergonomisk design och lĂ€mpar sig för hel- och delklippning av hundar. Trimmern har 2 olika hastighetslĂ€gen vilket gör att maskinen klarar av att klippa tjock pĂ€ls och tovor. 

Hundtrimmern kommer med ett skÀr som lÀmnar 1 mm och klippbredden Àr 49 mm. Maskinen levereras Àven med 2 distanskammar pÄ 10 och 16 mm, olja, rengöringsborste och 3 meter lÄng sladd.

Pris: 1899 kr


2. Trimmer Hund Moser Prima

Trimmer Hund Moser Prima

Hundtrimmern Prima Àr en sladdlöss hundtrimmer med 100 minuters batteritid och batteriet laddas upp pÄ 2 timmar. Den hÀr trimmern passar för klippning av hundens kÀnsliga omrÄden, sÄsom könsorgan, öron, ansikte och tassar.

Den hÀr hundtrimmern Àr Àven utrustad med en LED-indikator för ladning.

Pris: 1049 kr


3. Professionell klippmaskin Rex frÄn Moser

professionell klippmaskin Rex frÄn Moser

Den hÀr hundtrimmern har en ergonomisk deisgn och har styrkan att klara av tjock pÀls och tovor utan problem. Trimmern passar för hel och delklippning av bÄde stora och smÄ hundar.

Klippmaskinen Àr dessutom vÀldigt tyst.

Pris: 995 kr


4. Klippmaskin Clipster Hund Delox

Klippmaskin Clipster Hund Delox

Clipster Delox Àr en lÀtt, smidig och effektiv batteridriven hundtrimmer för detaljklippning med tre olika hastigheter och en klipptid pÄ cirka 5 timmar.

Trimmern levereras med fyra click on-kammar, rengöringsborste, laddare, laddningsstation, olja och instruktionsbok. Maskinen Àr perfekt för klippning runt ansikte och tassar. 

Pris: 799 kr


5. Andis AGCB 2-speed clipper cord

Andis AGCB 2-speed clipper cord

Andis AGCB 2-speed clipper cord Àr en sladddriven hundtrimmer som passar alla hundraser. Trots en kraftfull motor sÄ Àr trimmer tyst och hÄller sig sval under klippning. Den hÀr huntrimmern har Àven fÄtt mycket bra omdömen hos ArkenZoo!

Pris: 2290 kr


Vad Àr en hundtrimmer?

En hundtrimmer Àr en klippmaskin som Àr tillverkad för att klippa hÄr pÄ hundar. En hundtrimmer ser ut som en trimmer som anvÀnds för att klippa mÀnniskor. En del hundtrimmers Àr utformade för att klippa hundens kÀnsliga omrÄden dÀr hÄret inte Àr sÄ tjockt, medans andra trimmers lÀmpar sig för att klippa tjockt hÄr med tovor. Det finns ocksÄ hundtrimmers som fungerar bra för bÄde delklippning och helklippning. 

Hur klipper man en hund med trimmer?

Nedan följer en video frÄn vÄran partner VetZoo dÀr de visar hur du anvÀnder en hundtrimmer:

Varför behöver man en hundtrimmer?

En del hundar har mycket pĂ€ls som mĂ„ste skötas om och ibland rĂ€cker det inte med att tvĂ€tta och kamma. Hundar som har mycket pĂ€ls behöver ofta trimma sin pĂ€ls dĂ„ och dĂ„ för att pĂ€lsen inte ska bli sliten. 

Andra hundar som har mycket hÄr i ansiktet kan behöva detaljklippning och att man trimmar pÀlsen i ansiktet sÄ att hunden inte fÄr en massa pÀls i ögonen.

bÀsta hundtrimmer

Saker att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer hundtrimmer

I vĂ„ran bĂ€st i test artikel sĂ„ listar vi Ă€ven en del tips som du bör ha i Ă„tanke innan du köper en trimmer till din hund. 

Sladd eller trĂ„dlös 

Det finns hundtrimmers som behöver vara ikopplade med sladd och Ă€ven batteridrivna trimmers som laddas upp och sedan kan anvĂ€ndas helt trĂ„dlöst. Om man ska anvĂ€nda en huntrimmer med sladd eller en trĂ„dlös beror mest pĂ„ vad du och din hund kĂ€nner sig bekvĂ€mast med. 

Till exempel kanske man föredrar att klippa sin hund ute pÄ balkongen eller i trÀdgÄrden och dÄ kan det vara fördelaktigt med en trÄdlös hundtrimmer.

Detaljklippning eller helklippning

Är din tanke att klippa all pĂ€ls pĂ„ hunden eller endast vissa kĂ€nsliga detaljer sĂ„som könsorgan, öron och ansikte sĂ„ finns trimmers som lĂ€mpar sig bĂ€st för det. Andra huntrimmers passar bĂ€ttre för klippning av tjock pĂ€ls och klarar av tovor. 

Batteritid

Batteridrivna hundtrimmers har olika lĂ„ng batteritid. Om du behöver trimma all pĂ€ls pĂ„ din hund sĂ„ Ă€r batteritiden extra viktigt dĂ„ det kan ta tid. 

Laddningstid

Batteriadrivna trimmers har ofta olika lĂ„ng laddningstid vilket kan vara viktigt om du ska klippa flera hundar. 

Storlek pÄ blad

Precis som hÄrtrimmers för mÀnniskor sÄ finns det ofta möjlighet att anvÀnda olika blad pÄ hundtrimmers. Försök att bestÀlla en hundtrimmer som kommer med flera blad, speciellt om du Àmnar att utföra bÄde helklippning och detaljklippning.

Hastigheter

De bĂ€sta klippmaskinerna för hundar har olika hastigheter som gĂ„r att stĂ€lla in pĂ„ trimmern. NĂ€r du anvĂ€nder hundtrimmern pĂ„ kĂ€nsliga stĂ€llen sĂ„ Ă€r det bra att stĂ€lla in en lĂ€gre hastighet för att minska risken för olyckor. Det Ă€r Ă€ven viktigt att maskinen har en stark motor som klarar av att klippa tjock pĂ€ls och tovor. Även detta för att förebygga olyckor.

SĂ€kerhet

SĂ€kerhet Ă€r givetvis en viktigt aspekt dĂ„ hunden Ă€r en familjemedlem för mĂ„nga av oss. Se till att bladet pĂ„ hundtrimmern Ă€r vasst och byt gĂ€rna ut det med jĂ€mna mellanrum för att minska risken att bladet fastnar i hundens pĂ€ls. Även om du Ă€r försiktig sĂ„ Ă€r det givetvis alltid viktigt att ha en bra hundförsĂ€kring till din vovve. 

VĂ€rme

Bladen pÄ hundtrimmers kan tendera att bli varma vilket kan ska obehag hos hunden. Att undvika vÀrme helt Àr svÄrt men de bÀsta huntrimmers Àr tillverkade för att hÄlla bladet sÄ svalt som möjligt.

LjudnivÄ

Alla klippmaskiner lÄter men man vill givetvis ha en hundtrimmer som Àr sÄ tyst som möjligt. FrÀmst för hundens skulle dÄ en del hundar blir nervösa av trimmerns motorljud. 

hundtrimmer

Hur rankar vi huntrimmers bÀst i test?

NĂ€r vi vĂ€ljer ut bĂ€st huntrimmers frĂ„n vĂ„ra tester sĂ„ gĂ„r vi frĂ€mst pĂ„ sĂ€kerhet och anvĂ€ndarvĂ€nlighet. 

Nedan listas de faktorer vi tagit med i bedömningen av testade hundtrimmers

  • TillrĂ€cklig styrka för att klippa genom tjock pĂ€ls
  • Olika hastigheter
  • Enkel att anvĂ€nda
  • Bra laddningstid och batteritid
  • Bra hĂ„llbarhet och gĂ„r inte sönder om man rĂ„kar tappa maskinen
  • SĂ„ ljudlös som möjligt
  • Bladet ska inte bli alldeles för varm snabbt
Vanliga frÄgor och svar
Hittar du inte svaret pÄ din frÄga? Hör av dig till oss sÄ hjÀlper vi dig.
Vilken klippmaskin till hund är bäst?
Vi på DinDjurförsäkring har listat de bästa klippmaskinerna till hundar. MAX 45W från Moser är just nu den bästa hundtrimmern.
Kan man använda en vanlig trimmer på hunden?
Du bör aldrig använda maskiner eller schampo som är avsett för människor på hundar. Det bästa är att köpa en ordentlig hundtrimmer.
Varför ska man trimma hunden?
Hundar kan behöva klippas ibland för att pälsen ska hållas frisk. Det gäller extra mycket för hundraser som har mycket päls. En annan anledning kan vara att man behöver trimma päls i ansikten eller på öronen till exempel.
Vad kostar en hundtrimmer?
Priset kan variera en hel del men du kan få en bra huntrimmer för ungefär 1000 - 2000 kronor.
simon
Simon heter jag och jag Àr en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag Àr en djurÀlskare och mÄlet med hemsidan Àr att privatpersoner ska kunna hitta djurförsÀkringar till sina husdjur och kunna jÀmföra hundförsÀkringar och kattförsÀkringar enkelt. I bloggen sÄ skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsÀkring
Dindjurforsakring.se Àr en fristÄende jÀmförelsetjÀnst som skapats för att privatpersoner ska kunna jÀmföra djurförsÀkringar, samt informera sig om hur djurförsÀkringar fungerar. Din DjurförsÀkring uppdaterar priser och erbjudanden med jÀmna mellanrum. Vi pÄ dindjurforsakring.se kan inte pÄ nÄgot sÀtt pÄverka priserna hos de olika försÀkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
crossmenu