Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 7 juni 2023

Hundkoppel bäst i test

Är du ute efter ett bra hundkoppel till din bästa vän? Då har du kommit rätt! DinDjuförsäkring listar hundkoppel som presterat bäst i test på våra hundar. Vi listar flera olika hundkoppel i olika längder och med olika styrka för att du ska hitta det bästa hundkopplet till din fyrbenta vän! 

På den här sidan hittar du hundkoppel av hög kvalite från de bästa tillverkarna och de främsta återförsäljarna!

Hundkoppel bäst i test

Bästa hundkoppel

För att hitta det bästa hundkopplet i test så har vi noga valt ut de hundkoppel som har varit enkla att hantera och som både vi och våra hundar är nöjda med:

1. Hundkoppel med Gummi, Reflex & Fodrat Handtag - Metizo

Hundkoppel med Gummi, Reflex & Fodrat Handtag - Metizo

Detta hundkoppel från tillverkaren Metizo har ett fodrat handtag så det är skönt att hålla i när du är ute och prommenerar med din bäste vän. Kopplet är utrustat med reflextrådar som gör att du och din vovve syns extra bra när ni är ute och promenerar på kvällarna när det är mörkt. Hundkopplet finns i flera olika färger och finns i längderna 180 cm och 3 meter.


2. Flexi New Classic Neon Cord

Flexi New Classic Neon Cord

Det här flexibla hundkopplet är mycket användbart då den har en neongul färg på linan vilket gör att du och din vovve blir väldigt synliga på era prommenader. Kopplet finns i 3 olika storlekar och passar hundar från 1-25 kg. Längden på kopplet finns att välja mellan 3 meter och 5 meter.


3. Move Leash från Non Stop

Move Leash från Non Stop

Move Leash från Non-stop är ett mycket bra val av hundkoppel för vardaglig användning. Kopplet är utrustad med en karbinhake för extra säkerhet och kontroll. Karbinhakens utformning hindrar din hund från att själv kunna lösgöra sig vid hastiga rörelser.

Hundkopplet är vadderat i neopren för att kopplet ska vara bekvämt att hålla i. Kopplet är även utrustad med ett extra fäste för bajspåsar eller nycklar. Hundkopplet är även utrustat med reflexer för att du och din vovve ska synas ordentligt i mörkret. Kopplet finns i 1,5 respektive 1,7 meter.


4. Feel Active Vadderat Koppel Svart

Feel Active Vadderat Koppel Svart

Det här är ett mycket bekvämt hundkoppel från Feel Active. Kopplet är 2 meter långt och finns i 3 olika bredder för att passa alla storlekar och raser. Hundkopplet är vadderat med neoplen längst hela kopplet för ett bekvämt grepp. För att du och din vovve ska synas bra i mörker så är kopplet utrustat med reflexsömmar längs med hela linan.


5. Strong Leash från Non Stop

Det här hundkopplet från Non Stop är ett mycket starkt och tåligt koppel som finns i 1, 2 och 3 meter. Hundkopplet är perfekt för situationer då ett starkt koppel krävs, till exempel vid skogspromenader eller bergsvandringar. 

Den kortare versionen av hundkopplet på 1 meter är till exempel mycket bra för promenader i stadsmiljö där du behöver hålla din hund nära dig. 

Kopplet är kanalsytt för extra bekvämlighet och är utrustat med reflexer för att du och vovven ska synas bra i mörker.


6. Baggen Expanderkoppel Svart

Baggen Expanderkoppel Svart

Detta hundkoppel finns i olika längder, 1m 3m och 4 meter och passar alla olika hundar och situationer. Kopplet är ergonomiskt utformat både för ägaren och för hunden. Kopplet är utrustat med en expander funktion som sitter nära handtaget för att du enkelt ska kunna komma åt den stumma delen av hundkopplet vid behov!


Så valde DinDjurförsäkring ut hundkoppel bäst i test

För att kunna ranka olika hundkoppel bäst i test så har teamet på DinDjurförsäkring testat flera olika hundkoppel på våra egna hundar (stora, mellanstora och små hundar) och har därefter valt ut de koppel som fungerat bäst. 

Vi har valt ut hundkoppel som vi och våra hundar har trivts bäst med, bland annat kollar vi på dessa faktorer:

  • Funktionalitet - En viktig egenskap hos ett hundkoppel är att det är funktionellt och inte trasslar ihop sig eller liknande.
  • Hållbarhet - En annan viktig egenskap är att hundopplet håller ordentligt och inte slits sönder om vovven drar under promenaderna. 
  • Kontroll - Det är viktigt att hunkopplet ger dig en bra kontroll över hunden ifall du behöver ha hunden nära dig, om ni prommenerar i stan ellet bland trafik.
  • Reflexer - Det är mycket viktigt att kopplet har reflexer så att du och din hund syns ordentligt för bilar när ni är ute och prommenerar på kvällen.
  • Extra funktioner - En del koppel är utrustade med extra funktioner såsom en hake för bajspåsar vilket är väldigt praktiskt. 
  • Bra och bekvämt grepp - Hos ett bra hundkoppel ska greppet vara bekvämt och stabilt. En del koppel är fodrade runt handtaget vilket kan vara mycket bekvämt. 

Så väljer du det bästa hundkopplet till din hund

När det kommer till att välja det bästa hundkopplet så handlar mycket om att du måste känna din hund väl och veta din vovves behov. Om din hund är väldigt energisk och drar mycket så bör du prioritera ett koppel som är stabilt och som ger dig en bra kontroll.

Om du har en vovve som lyssnar mycket på dig och ni rör er i miljöer där hunden kan gå runt och nosa fritt så bör du välja ett hundkoppel som har en bra längd som ger hunden rörelsefrihet. Ett bra exempel på lite längre promenadkoppel är 3 meter eller 5 meter. 

Om du har en stor hund som blir nervös vid möten med andra hundar eller liknande så kan det vara en god ide att ha ett kort stabilt koppel som gör att du enkelt kan dra in hunden nära din kropp utan att hunden tar skada. 

Måste man ha ett koppel till sin hund?

Den svenska lagen säger inte att hunden måste gå kopplad, däremot säger lagen att du måste ha en sådan kontrolll på hunden som om den skulle vara kopplad. Hur bra tränad din hund är så kan hunden bli rädd eller nervös om ni prommenerar i områden med mycket trafik eller mycket folk, det är därför bäst att alltid gå med hunden kopplad i sådana områden. 

Hur långt ska ett hundkoppel vara?

Längden på hundkoppel kan variera och många koppel går att länganpassa. Generellt så brukar hundkoppel vara 1, 3 eller 5 meter långa. Korta hundkoppel på 1 meter brukar oftast användas för större hundar och för promenader i stadsmiljö. Korta koppel på 1 meter är främst utformade för att få bra kontroll över hunden.

Hundkoppel på 3 meter passar alla hundar och används både i uppbyggda områden och för skogspromenader. Koppel som är 5 meter långa ger hunden en bra rörlighet och firhet att springa runt och nosa lite på egen hand, däremot blir kontrollen sämre med ett sådant långt koppel. Hundkoppel som är 5 meter långa passar främst i icke trafikerade områden såsom skog eller landsbyggd. 

Hur tränar man en hund att gå i koppel

För att träna en hund att gå bekvämt med koppel så är det bäst att börja träna i tidig ålder när hunden är en valp. För att underlätta träningen så kan det vara bra att man har lite hundgodis med sig för motivera valpen att gå i koppel.

Andra artiklar som kan intressera dig

Bäst hundsele
En hundsele är något man fäster hundens koppel i. En hundsele är både bekvämare och mer ...
Bäst hundbur till bil
Som hundägare så är det naturligt att man vill ta med sin hund så mycket som möjligt och ...
Bästa hundfodret
Utöver att jämföra hundförsäkringar så skriver vi på DinDjurförsäkring olika köpegui...
 Bästa hundtrimmer
 Bästa hundtrimmer En hundtrimmer används för att trimma håret på hunden. En del hun...
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilket är det bästa hundkopplet?
Hundkoppel med Gummi, Reflex & Fodrat Handtag från Metizo är det hundkoppel som presterat bäst i test.
Säger lagen att hunden måste ha koppel?
Lagen säger inte att hundar måste gå i koppel men den säger att du måste ha kontroll på din hund som om den gick i ett koppel.
Är det bra att använda hundkoppel?
Oavsett om din hund är bra tränad så är det bäst för hundens säkerhet att gå i koppel i trafikerade områden.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu