Djurförsäkringar

ManyPets

Hundförsäkring
Smådjursförsäkring
Hästförsäkring
BÄST I TEST (4,7 av 5)
Fast självrisk från 0 kr
Ingen åldersgräns, ingen bindningstid
Exempelpris: 338 kr/mån
Veterinärvård
Maxersättning:
140 000 SEK
Ersättningsminskning:
Ingen
Karenstid:
14 dagars karenstid
Medicin:
Ingår
Självrisker
Lägsta:
0 SEK
Högsta:
3500 SEK
Period:
1 år
Allmänt
Rabatt:
15 % per år vid fler än ett djur
Veterinärvård kan tecknas:
Ja
Livförsäkring kan tecknas:
Ja
Om försäkringsbolaget
ManyPets är en svensk filial till det brittiska företaget Bought By Many Ltd. Idag så har ManyPets försäkrat mer än 270 000 hundar och katter i Sverige och Storbritannien. ManyPets har fått flera priser bästa försäkringbolag för djur i Storbritannien samt omnämnts i de största nyhetstidningarna i landet
Tab Content #3
Another Tab Contents

Försäkringsbolaget Many Pets grundades i Storbritannien och när de uppkom på den svenska marknaden, år 2019, så blev de snabbt populära. De håller låga priser samtidigt som de erbjuder sina kunder förmånliga avtal.

Genom att investera i en bra djurförsäkring kan man vara trygg med att man alltid kan se till att ens älskade husdjur får ett långt hälsosamt liv. Det kan uppkomma flera olika tillfällen för att man behöver besöka veterinären. Olika sjukdomar eller om det uppstår en olycka, som kan innebära behandlingar och medicinering på både lägre och högre summor.

ManyPets har försäkringar för hundar och katter, och du har olika alternativ att välja mellan samt tilläggsförsäkringar. De är framför allt populära för att det är möjligt med att enbart betala en rörlig självrisk. Man kan själv välja hur självrisken ska se ut. Den fasta självrisken mellan 0 kr och 3.500 kr, och den rörliga mellan 15 och 25 %.

Minimiålder för djuren på försäkringarna är 4 veckor och det finns ingen maxålder, utan de kan försäkras ända till den sekund de tar sitt sista andetag. Däremot får man räkna med några ändringar i försäkringen efter att husdjuret har fyllt 9 år.

Välj mellan bas, standard och premium

I ManyPets försäkringar görs inga skillnader på ras eller ålder, vare sig det gäller hundar eller katter. Du kan välja mellan olika paket som alla har olika fördelar. Nedan följer en tabell för att återge en översikt över försäkringarna och villkoren gäller för både hundar och katter. 

BASSTANDARDPREMIUM
Veterinärbelopp30.000 kr60.000 kr140.000 kr
MedicineringNejJaJa
TandsjukdomarNejJaJa
MR och CT röntgenNejJaJa
RehabiliteringNej6.000 kr 14.000 kr
Foder som ordineratsNej3.000 kr7.000 kr
LivförsäkringVälj som tilläggVälj som tilläggJa
Tillgång till FirstVetObegränsad tillgångObegränsad tillgångObegränsad tillgång
Välja egen självrisk?JaJaJa
Period för självrisken1 år 1 år1 år

Det kommer alltid finnas en rörlig självrisk och du kan välja mellan 15 och 25 %. Däremot kan du välja en fast självrisk från 0 kr och upp till 3.500 kr. Under självriskperioden, som med ManyPets alltid är ett år, utgår den fasta självrisken endast en gång. Däremot kommer den procentuella självrisken alltid finnas med. 

Du har till exempel valt 2000 kr i fast självrisk och 25 % rörlig, och du kommer besöka veterinären tre gånger under ett år. Under detta år kommer du att betala 2000 kr plus 25 % av den totala kostnaden för dessa tre besök. Detta innefattar de delar som ingår i din försäkring. Så om det exempelvis inte ingår medicin, så får du betala hela den summan själv.

Ett prisexempel:

Det är flera faktorer som spelar in för att sätta ett fast månadspris. Först och främst behöver man välja vilket paket man är intresserad av. Sen beror det på om man behöver ett tillägg och hur man resonerar med självrisken.

Försäkring Standard med fast självrisk på 1500 kr och den rörliga delen på 25 %. Upp till 60.000 kr på besök hos veterinären. Kostar 338 kr i månaden.

Begränsningar för raser eller ålder

Det görs inga skillnader på vilken ras din hund eller katt är och det går bra att försäkra ditt djur ända till den dag att den går bort. Däremot finns det en del begränsningar att ta hänsyn till. Livförsäkringen som endast ingår i Premium paketet varar endast upp till djurets ålder av 9 år och denna gräns gäller även om du bestämmer dig för att lägga till den på ditt Bas eller Standard paket.

Andra begränsningar som kan vara bra att tänka på, gäller även från det att djuret har fyllt 9 år gammal. Upp till denna ålder är det möjligt att välja den fasta självrisken till 0 kr, men villkoren kommer behöva korrigeras när ditt husdjur överstiger 9 år. 

Vad innebär FirstVet?

FirstVet kom upp på marknaden år 2016 och är en digital tjänst där man enkelt kan samtala med veterinärer som har god erfarenhet. Medlemmar i ManyPets har obegränsad tillgång till denna tjänst, som man använder sig av via en app. Där kan man snabbt få hjälp med akuta frågor eller problem. Kanske har djuret svalt något eller börjar uppvisa förändringar i sitt vanliga beteende. Fördelen är att djurägare kan få snabb hjälp och många gånger behöver de inte ens åka till veterinären eller ett djursjukhus. Det avlastar för dem och djurägare kan slappna av med att ha god tillgång till professionell hjälp.

Tilläggsförsäkringar

Om du anser att ett av försäkringspaketen Bas, Standard eller Premium inte har riktigt allt inkluderat, så bör du titta på de tilläggsförsäkringar som finns hos Many Pets. 

Tillägg för Tidigare Besvär gäller om ditt husdjur skulle drabbas av någon form av problem som har anknytning till en skada eller sjukdom, som den tidigare har fått behandling, medicinering eller undersökningar för tidigare. Om det gäller en skada eller sjukdom som funnits under de två senaste åren. Däremot gäller detta tillägg inte för din hund eller katt som blev behandlade för något under de tre senaste månaderna före försäkringens start.

Tillägget Pengar Tillbaka kan ge dig pengar tillbaka om din hund eller kattförsäkring har varit helt skadefri under ett år. Om du har detta tillägg så får du 20 % tillbaka från din premie för varje år som ditt husdjur är helt skadefritt.

Om du funderar på att teckna försäkringen Premium, så ingår livförsäkring i paketet. Men om du istället funderar på Bas eller Standard så kan det vara en god idé att titta på vad tillägget Livförsäkring kan ge dig och din hund eller katt. Den vara upp till den dag som ditt husdjur fyller 9 år och den kan användas om husdjuret skulle springa bort, bli stulet eller behöva avlivas. Livförsäkringen kan användas för alla raser och kan även användas om det har utlovats en hittelön eller om man har behövt anlita hjälp för att finna sin hund eller katt.

Finns det rabatter på ManyPets?

Hos Many Pets kan du finna olika rabatter. Om du har flera djur du vill försäkra, så får du 15 % varje år om du försäkrar alla hos dem. Denna rabatt gäller vare sig du enbart vill försäkra katter eller enbart hundar, och om du till exempel har en hund och en katt. 

Värt att tänka på 

Inom alla försäkringar finns det olika punkter och olika undantag att ta hänsyn till. Detta finns samlat här under.

 • Den rörliga självrisken kan hamna på den högsta när ditt husdjur blir äldre. Det har uppgetts efter 9 års ålder på ditt husdjur.
 • Det finns inga bra villkor för de som föder upp hundar eller katter. Inte heller rabatter för valpar eller kattungar. Däremot kan man få många tips på deras hemsida. Till exempel hur man tränar sin hundvalp.

Fördelar och Nackdelar

I nedanstående listor har vi samlat de fördelar och nackdelar som vi anser vara viktiga.

Fördelar:

 • Högt maxbelopp hos veterinären, det näst högsta på marknaden
 • Ersättningsbeloppet för ditt djur kommer inte att ändras, oavsett ålder
 • Stora valfriheter gällande självrisken, från 0 kr i den fasta delen
 • Om du byter från ett annat försäkringsbolag, så undslipper du karenstiden
 • Finns ingen bindningstid

Nackdelar:

 • Endast tre tillägg till sina försäkringar, men de täcker upp en del behov
 • Dåligt med olika rabatter
 • Inga tillägg som är bra för de som föder upp hundar eller katter
 • Relativt unga på marknaden, så det finns inte mycket utveckling eller omdömen att ta hänsyn till

Omdömen och utmärkelser

Omdömen och betyg kan gå upp och ner med tiden, bland annat beroende på hur många som betygsätter. Many Pets har inte funnits så länge på marknaden, så i dagsläget finns inte så mycket att inhämta.

ManyPets hundförsäkring Premium toppar Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse av hundförsäkringar 2021 med högsta totalpoäng för andra året i rad, 4,7 av 5 och på Trustpilot har de just nu betyeget 3.6 av 5.

Fick utmärkelsen “Most Trusted Pet Insurance Provider” i Storbritannien. De har även blivit omnämnda i flera magasin i Storbritannien, där de har hunnit jobba upp sig i några år. 

cxadmin
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu