Djurförsäkringar

Lassie

Hundförsäkring
Smådjursförsäkring
Hästförsäkring
Högst veterinärvårdsersättning
Inga rasspecifika begränsningar
365 dagars självriskperiod
Exempelpris: 308 kr/mån
Veterinärvård
Maxersättning:
150 000 kr
Ersättningsminskning:
Nej
Karenstid:
14 dagar
Medicin:
Ja
Självrisker
Lägsta:
1500 kr + 15%
Högsta:
3500 kr + 25%
Period:
365 dagar
Allmänt
Rabatt:
Ja du kan samla poäng samt få rabatt genom att bjuda in vänner
Veterinärvård kan tecknas:
Ingår
Livförsäkring kan tecknas:
Tillval
Om försäkringsbolaget
Lassie är en digital djurförsäkring som hjälper dig ta hand om din hund eller katt, både innan och efter skadan är framme. Lassie erbjuder en förstklassig djurförsäkring med högsta maxersättningen för veterinärvård utan rasspecifika begränsningar.
Tab Content #3
Another Tab Contents

Lassie är en ny aktör på den svenska marknaden och har fina omdömen på alla områden. Deras betyg är väldigt höga, bland annat för deras höga maxbelopp hos veterinären samt deras priser och tilläggsförsäkringar. Du kan välja mellan tre olika paket och Lassie är det försäkringsbolag som ger stöd för högsta veterinärsbeloppet på marknaden. 

Lassie är ett försäkringsbolag för hundar och katter, och de vill snarare fokusera på ditt husdjurs hälsa än sjukdomar. Meningen med det är att se till att din hund eller katt ska få ett så hälsosamt liv som möjligt, med hjälp av en bra djurförsäkring. Lassie har skräddarsytt sina försäkringar genom att inkludera hjälp för vanliga sjukdomar.

De lägger även upp flera guider och artiklar med information på sin hemsida för att hjälpa sina kunder med att undvika olika skador eller sjukdomar. Om något skulle inträffa och en akut skulle uppkomma, så kan det finnas information på hemsidan eller så är det möjligt för Lassies kunder att kontakta en veterinär via appen FirstVet.

Välj mellan Mini, Mellan och Stor

När du ska välja försäkring via Lassie, så finns det tre olika paket att välja mellan och i nedanstående följer en översikt över olika delar i försäkringen. Detta gäller både hundar och katter. Om något saknas i ett paket, så ta en titt på de tillägg som finns att lägga till.

MINIMELLANSTOR
Veterinärbelopp30.000 kr60.000 kr150.000 kr
MedicineringNejJa, upp till 6.000 krJa, upp till 150.000 kr
TandsjukdomarJaJaJa
MR & CT RöntgenNejJa Ja
KejsarsnittNejJa, upp till 60.000 krJa, upp till 150.000 kr
RehabiliteringNejJa, upp till 6.000 kr Ja, upp till 12.000 kr
Foder som ordineratsNejJa, upp till 3.000 krJa, upp till 6.000 kr
LivförsäkringVälj som tilläggVälj som tilläggVälj som tillägg
Tillgång till FirstVetObegränsad tillgångObegränsad tillgångObegränsad tillgång
Välja egen självrisk?JaJaJa
Period för självrisken1 år 1 år1 år

Självrisken hos Lassies består både av en fast del och en rörlig del, och man kan själv välja hur man vill att den ska se ut. Den fasta självrisken har alternativen 0 kr, 1500 kr och 3500 kr. Den rörliga delen är procentuell och har alternativen 15 % eller 25 %. Period för självrisken gäller under ett år och detta året börjar räknas från och med det första besöket hos veterinären.

Om du väljer en fast självrisk på antingen 1500 kr eller 3500 kr, så betalar du den summan endast en gång under ett år. Efter att den har betalats, så kommer endast den rörliga delen inkluderas för varje behandling eller medicinering. 

Ett prisexempel:

Det är flera faktorer som spelar in för att sätta ett fast månadspris. Vilket av paketen mini, mellan eller stor vill man ha till sitt djur och hur man väljer sin självrisk. 

Försäkring Mellan med fast självrisk på 1500 kr och den rörliga delen på 25 %. Upp till 60.000 kr på besök hos veterinären. Kostar 308 kr i månaden.

Begränsningar för ras och ålder

Det finns en del begränsningar beroende på vilken ras du har på din hund, vilket bland annat handlar om hur länge livförsäkringen gäller. Så om denna är intressant, så kontrollera vad som kommer att gälla för din hundras. Livförsäkringen finns endast som ett tillägg till de tre olika försäkringspaketen och den kan gälla upp till hundens ålder av antingen 8, 10 eller 12 år. Gränsen beror på vilken hundras du har.

Däremot kommer inte grunden i försäkringen att förändras under ålderns gång. Så oavsett hur gammal ditt husdjur blir, så kommer du alltid kunna få hjälp med det maxbelopp som ingick då du tecknade försäkringen.

Vad innebär FirstVet?

FirstVet är en digital tjänst som grundades 2016, där djurägare kan få tips och hjälp av erfarna veterinärer. All kommunikation sker digitalt via deras app och den stora fördelen med denna tjänst är att man kan få hjälp utan att behöva åka iväg till en veterinär eller ett djursjukhus. Till exempel vid akuta problem, som att djuret har svalt något som har fastnat strupen, eller om det har dykt upp förändringar i ditt djurs beteende som du är orolig över.

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring finns som tilläggsförsäkring till alla tre nivåer av försäkring. Här kan det finnas begränsningar gällande hundras och upp till vilken ålder som livförsäkringen kommer att gälla. Du kan få ersättning vid omständigheter kring om djuret blir stulet, om det springer bort eller avlider. Taket för denna ersättning ligger på 30.000 kr.

Det finns dock några krav för att du ska få ersättning ifall djuret springer bort eller bli stulet. Till att börja med så ska det ha gått 60 dagar innan du kan få någon ersättning. Dessutom måste det hela vara anmält hos polisen och du ska själv ha varit delaktig med att annonsera om att ditt husdjur är bortsprunget eller stulet.

Det mesta inom försäkringarna hos Lassie har samma villkor vare sig det gäller hundförsäkring eller kattförsäkring. Däremot finns några skillnader när det gäller deras livförsäkring. Livförsäkringen gäller upp till 13 års ålder, oavsett kattras, och maxbeloppet för ersättningen ligger på 10.000 kr.

Finns det rabatter på Lassie?

Det kan finnas kampanjer under olika perioder på året. Till exempel kompisrabatt, som ger dig rabatt om dina vänner även tecknar försäkring med Lassie. Om du installerar Lassies app, så kan du få årlig rabatt upp till 500 kr, genom att samla poäng på olika sätt. Via appen kan du även få dyrbara råd som kan hjälpa din hund eller katt. Till exempel olika saker man kan göra för att förebygga olika sjukdomar och skador.

Det finns inga rabatter för valpar eller kattungar. Däremot kommer det inte att finnas en karenstid om de försäkras innan de har fyllt 120 dagar. Vanligen finns en karenstid på 14 dagar, vilket menas att man inte kan utnyttja sin försäkring de första 14 dagarna efter att man har tecknat försäkringen. 

Värt att tänka på 

Inom alla försäkringar finns olika punkter som kan vara värda att tänka på, beroende på vilken situation man befinner sig i med sitt husdjur. Till exempel om man ens hund eller katt blir dräktig eller om man har importerat sitt husdjur.

Fördelar och Nackdelar

Här sammanfattar vi de fördelar och nackdelar som vi ser med Lassie.

Fördelar:

Nackdelar:

Omdömen och utmärkelser

På Trustpilot har Lassie fått omdömet 4,6 av 5 och man kan bland annat läsa om att kunderna gillar priserna och att Lassies app är väldigt hjälpsam. Även appen FirstVet som alla medlemmar får obegränsad tillgång till, har gott rykte. 

Lassie får också väldigt goda betyg i olika Bäst-i-test för deras långa period för självrisken, god service samt att de har marknadens högsta maxbelopp för besök hos veterinären. Allt fler som lär känna deras gratis app sätter också den som en stor bonus. Där man kan få flera bra tips, till exempel på hur man kan träna sin hund. 

djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu