Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 13 december 2022

Bästa tuggben till hund

Är du ute efter ett tuggben till din hund? Då har du kommit helt rätt! Vi på DinDjuförsäkring har nämligen skrivit en köpeguide där vi listar de bästa tuggbenen till hundar! Vår köpeguide baseras på en bäst i test undersökning där vi testat flera olika tuggben genom att låta våra egna hundar vara domare. Alla de tuggben som vi har testat är givetvis giftfria.

bästa tuggbenet

Tuggben till hund bäst i test

Nedan följer en topplista på tuggben till hundar baserat på resultatet i DinDjurförsäkrings bäst i test undersökning. Du hittar som nämnt endast de bästa tuggbenen i våran köpeguide. 

Älgsticks - Ozami

Älgsticks - Ozami

Spröda älsticks från märket Ozami är en riktigt favorit hos hundarna. Det här tuggbenet är tillverkat av älgskin och är helt fritt från gifter och tillsatser. Smaken är något som verkligen uppskattas av många hundar och därför har vi valt att ta med detta tuggben i våran artikel. 

Tuggbenet finns i 2 olika storlekar. 


POCCA Naturals Pressat Tuggben

POCCA Naturals Pressat Tuggben

Det här tuggbenet är mycket populärt bland hundar och tillverkat av råhud av nöt. Tuggbenet är fritt från extra tillsatser och har en mycket god smak för många hundar. Det här tuggbenet är mycket flexibelt och kan ges både till valpar och till hundar med starka käkar. Tuggbenet finns i 4 olika storlekar.


Pedigree Dentastix 28-pack

Det här tuggbenet från Dentastix hjälper din hund att behålla en god tandhälsa då tuggbenet minskar uppbyggnaden av tandsten med upp till 80 %. Tuggbenen kommer i ett stort 28 pack.


Planet Pet Society Vridet Tuggben Lamm

Planet Pet Vridet Tuggben Lamm

Det här tuggbenet från Planet Pet som även de mest kräsna hundar älskar! Tuggbenet är vridet och innehåller lamm, vilket leder till den goda smaken som uppskattas även hos de hundar som brukar lämna tuggben orörda på golvet. Det här tuggbenet är mycket bra då de främjar din huns munnhälsa. Tuggbenet tenderar även att hjälpa din hund att varva ner. 

Tuggbenet finns i 3 olika storlekar. 


Rensticks - Ozami

Rensticks ozami

Dessa rensticks från Ozami är 100% naturliga och tillverkade i renhud, älghud och renmjöl.

Produkten säljs styckvis och kommer i en storlek som är 20 cm lång. Dessa rensticks är mycket omtyckta av de hundar som ingick i testet. Smaken är väldigt god och populär bland hundar.


Varför ska man ge tuggben till hundar?

Det finns flera anledningar att ge sin hund tuggben, till exempel så ger många sina hundar tuggben för att främja hundens tandhälsa. De tuggben som är tillverkade för att stärka tandhälsan motverkar plack och tandstensbildning. Tuggbenen som används i syfte att stärka hundens tandhälsa har en tendens att inte räcka särskilt länge.

En annan anledning till att ge sin hund tuggben då och då är att man vill att hunden ska varva ner om man har en hund som är väldigt energisk. Den här typen av hundben brukar då vara tillverkade för att räcka länge och för att hunden ska få tugga länge innan benet är uppätet. 

Andra hundägare ger tuggben till sin hund för att ge hunden en belöning, många tuggben till hundar har en smak som uppskattas mycket av hundarna och de kan därför ges när hunden har gjort något bra. 

Hundar har även ett tuggbehov som kan vara olika stort från hund till hund, men genom att ge hunden tuggben så kan du lära hunden att inte tugga på saker såsom skor, soffa och annat som hunden inte ska tugga på.

hur ofta ska man ge tuggben till hund

Hundar har ett tuggbehov

Alla hundar har ett tuggbehov, vilket innebär att hunden känner ett behov av att tugga på saker. Tuggbehovet kan variera väldigt mycket beroende på hund, men generellt så har hunden som störst tuggbehov innan tänderna byts ut. Därför kan det vara en god ide att ge din valp tuggben. Tuggbehovet finns dock hos hunden hela livet och ett tuggben är ett bra sätt att stimulera behovet. 

Att tugga får din hund att må bra och slappna av

Hos hundar utsöndras såkallade måbra-hormoner när de tuggar. Att ge din hund ett tuggben kan alltså bidra till hundens psykiska välmående och på så sätt få hunden att slappna av och varva ner.

Kan man ge tuggben till hundvalpar?

När en hund är en valp så kan den ha svårt med att kontrollera sitt tuggbehov och det är därför många hundvalpar har en tendens att tugga på sånt som de inte borde tugga på, så som skor och strumpor till exempel.

Att ge ett tuggben kan därför vara ett ypperligt sätt att lära din hundvalp att inte tugga på olämpliga saker. När du ger ett tuggben till en valp så ska du dock vara medveten om att du behöver köpa ett hundben som är anpassat till din hundvalps käkstyrka.

Generellt kan man säga att de tuggben som ser ut som vridna snurrstickor är tillverkade för små hundar och för hundvalpar. 

Försök undvika att ge knutben till din hundvalp då det kan skada om hunden tuggar för ivrigt.

Observera att tuggben innehåller mycket energi så kompensera mängden hundfoder efter energin som finns i tuggbenet. 

tuggben till hundvalp

Hur ofta ska man ge tuggben till en hund?

Hur ofta du kan ge ett tuggben till din hund beror lite på syftet med tuggbenet. Om syftet är att hålla tänderna rena så kan man ge hunden ett tuggben varannan dag. Om syftet är att hunden ska slappna av så kan tuggben ges vi behov men inte fler än en per dag. Även om det kan variera lite så brukar man säga att det optimala är att ge en hund ett tuggben 2-3 gånger i veckan. 

Valpar har ofta ett större tuggbehov än äldre hundar och ett tuggben kan då ges för att stilla det behovet, men ge inte valpen för många tuggben för då kan valpens käkar kan bli för starka. 

Giftfria tuggben

När du väljer tuggben till ditt hund så vill du välja ett tuggben med naturliga ingredienser som är giftfritt. Det kan förekomma att vissa tuggben innehålller kemikalier och andra tillsatser som kan göra att hunden blir dålig i magen eller liknande.

Varför blir hundar lösa i magen av vissa tuggben

En del tuggben tenderar att leda till att hundar blir dåliga i magen. Ofta är det rökta tuggben som kan leda till en orolig mage för hundarna. 

 Hur länge räcker ett hundben?

Det finns olika typer av tuggben som räcker olika länge. En del tuggben kan räcka flera veckor men det bästa är att lägga undan benet så att det inte bildas för mycket bakterier. 

giftfria tuggben
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilket är det bästa tuggbenet till hund?
Det finns många bra tuggben till hundar, vi listar flera dem bästa tuggbenen i våran bäst i test guide!
Varför ska jag jämföra tuggben hos DinDjurförsäkring?
DinDjurförsäkring listar endast tuggben som teamet testat på sina egna hundar.
Hur ofta kan man ge tuggben till hundar?
Det optimala är att ge en hund ett tuggben 2-3 gånger i veckan men det beror även på din hunds tuggbehov. Har man en hund som har ett högt tuggbehov så kan man ge tuggben lite oftare.
Varför ska man ge sin hund tuggben?
Det finns flera fördelar medd att ge en hund ett tuggben. Bland annat så används tuggben för att stimulera hundens tuggbehov. Tuggben ges ofta till hundar för att de ska slappna av.
När kan man ge valpen tuggben?
Du ska helst undvika att ge din valp tuggben tills valpen är 4 månader gammal.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu