DjurförsÀkringar
Kategori:
Datum: 13 december 2022

BĂ€sta tuggben till hund

Är du ute efter ett tuggben till din hund? DĂ„ har du kommit helt rĂ€tt! Vi pĂ„ DinDjuförsĂ€kring har nĂ€mligen skrivit en köpeguide dĂ€r vi listar de bĂ€sta tuggbenen till hundar! VĂ„r köpeguide baseras pĂ„ en bĂ€st i test undersökning dĂ€r vi testat flera olika tuggben genom att lĂ„ta vĂ„ra egna hundar vara domare. Alla de tuggben som vi har testat Ă€r givetvis giftfria.

bÀsta tuggbenet

Tuggben till hund bÀst i test

Nedan följer en topplista pĂ„ tuggben till hundar baserat pĂ„ resultatet i DinDjurförsĂ€krings bĂ€st i test undersökning. Du hittar som nĂ€mnt endast de bĂ€sta tuggbenen i vĂ„ran köpeguide. 

Älgsticks - Ozami

Älgsticks - Ozami

Spröda Ă€lsticks frĂ„n mĂ€rket Ozami Ă€r en riktigt favorit hos hundarna. Det hĂ€r tuggbenet Ă€r tillverkat av Ă€lgskin och Ă€r helt fritt frĂ„n gifter och tillsatser. Smaken Ă€r nĂ„got som verkligen uppskattas av mĂ„nga hundar och dĂ€rför har vi valt att ta med detta tuggben i vĂ„ran artikel. 

Tuggbenet finns i 2 olika storlekar. 


POCCA Naturals Pressat Tuggben

POCCA Naturals Pressat Tuggben

Det hÀr tuggbenet Àr mycket populÀrt bland hundar och tillverkat av rÄhud av nöt. Tuggbenet Àr fritt frÄn extra tillsatser och har en mycket god smak för mÄnga hundar. Det hÀr tuggbenet Àr mycket flexibelt och kan ges bÄde till valpar och till hundar med starka kÀkar. Tuggbenet finns i 4 olika storlekar.


Pedigree Dentastix 28-pack

Det hÀr tuggbenet frÄn Dentastix hjÀlper din hund att behÄlla en god tandhÀlsa dÄ tuggbenet minskar uppbyggnaden av tandsten med upp till 80 %. Tuggbenen kommer i ett stort 28 pack.


Planet Pet Society Vridet Tuggben Lamm

Planet Pet Vridet Tuggben Lamm

Det hĂ€r tuggbenet frĂ„n Planet Pet som Ă€ven de mest krĂ€sna hundar Ă€lskar! Tuggbenet Ă€r vridet och innehĂ„ller lamm, vilket leder till den goda smaken som uppskattas Ă€ven hos de hundar som brukar lĂ€mna tuggben orörda pĂ„ golvet. Det hĂ€r tuggbenet Ă€r mycket bra dĂ„ de frĂ€mjar din huns munnhĂ€lsa. Tuggbenet tenderar Ă€ven att hjĂ€lpa din hund att varva ner. 

Tuggbenet finns i 3 olika storlekar. 


Rensticks - Ozami

Rensticks ozami

Dessa rensticks frÄn Ozami Àr 100% naturliga och tillverkade i renhud, Àlghud och renmjöl.

Produkten sÀljs styckvis och kommer i en storlek som Àr 20 cm lÄng. Dessa rensticks Àr mycket omtyckta av de hundar som ingick i testet. Smaken Àr vÀldigt god och populÀr bland hundar.


Varför ska man ge tuggben till hundar?

Det finns flera anledningar att ge sin hund tuggben, till exempel sÄ ger mÄnga sina hundar tuggben för att frÀmja hundens tandhÀlsa. De tuggben som Àr tillverkade för att stÀrka tandhÀlsan motverkar plack och tandstensbildning. Tuggbenen som anvÀnds i syfte att stÀrka hundens tandhÀlsa har en tendens att inte rÀcka sÀrskilt lÀnge.

En annan anledning till att ge sin hund tuggben dĂ„ och dĂ„ Ă€r att man vill att hunden ska varva ner om man har en hund som Ă€r vĂ€ldigt energisk. Den hĂ€r typen av hundben brukar dĂ„ vara tillverkade för att rĂ€cka lĂ€nge och för att hunden ska fĂ„ tugga lĂ€nge innan benet Ă€r uppĂ€tet. 

Andra hundĂ€gare ger tuggben till sin hund för att ge hunden en belöning, mĂ„nga tuggben till hundar har en smak som uppskattas mycket av hundarna och de kan dĂ€rför ges nĂ€r hunden har gjort nĂ„got bra. 

Hundar har Àven ett tuggbehov som kan vara olika stort frÄn hund till hund, men genom att ge hunden tuggben sÄ kan du lÀra hunden att inte tugga pÄ saker sÄsom skor, soffa och annat som hunden inte ska tugga pÄ.

hur ofta ska man ge tuggben till hund

Hundar har ett tuggbehov

Alla hundar har ett tuggbehov, vilket innebĂ€r att hunden kĂ€nner ett behov av att tugga pĂ„ saker. Tuggbehovet kan variera vĂ€ldigt mycket beroende pĂ„ hund, men generellt sĂ„ har hunden som störst tuggbehov innan tĂ€nderna byts ut. DĂ€rför kan det vara en god ide att ge din valp tuggben. Tuggbehovet finns dock hos hunden hela livet och ett tuggben Ă€r ett bra sĂ€tt att stimulera behovet. 

Att tugga fÄr din hund att mÄ bra och slappna av

Hos hundar utsöndras sÄkallade mÄbra-hormoner nÀr de tuggar. Att ge din hund ett tuggben kan alltsÄ bidra till hundens psykiska vÀlmÄende och pÄ sÄ sÀtt fÄ hunden att slappna av och varva ner.

Kan man ge tuggben till hundvalpar?

NÀr en hund Àr en valp sÄ kan den ha svÄrt med att kontrollera sitt tuggbehov och det Àr dÀrför mÄnga hundvalpar har en tendens att tugga pÄ sÄnt som de inte borde tugga pÄ, sÄ som skor och strumpor till exempel.

Att ge ett tuggben kan dÀrför vara ett ypperligt sÀtt att lÀra din hundvalp att inte tugga pÄ olÀmpliga saker. NÀr du ger ett tuggben till en valp sÄ ska du dock vara medveten om att du behöver köpa ett hundben som Àr anpassat till din hundvalps kÀkstyrka.

Generellt kan man sĂ€ga att de tuggben som ser ut som vridna snurrstickor Ă€r tillverkade för smĂ„ hundar och för hundvalpar. 

Försök undvika att ge knutben till din hundvalp dÄ det kan skada om hunden tuggar för ivrigt.

Observera att tuggben innehĂ„ller mycket energi sĂ„ kompensera mĂ€ngden hundfoder efter energin som finns i tuggbenet. 

tuggben till hundvalp

Hur ofta ska man ge tuggben till en hund?

Hur ofta du kan ge ett tuggben till din hund beror lite pĂ„ syftet med tuggbenet. Om syftet Ă€r att hĂ„lla tĂ€nderna rena sĂ„ kan man ge hunden ett tuggben varannan dag. Om syftet Ă€r att hunden ska slappna av sĂ„ kan tuggben ges vi behov men inte fler Ă€n en per dag. Även om det kan variera lite sĂ„ brukar man sĂ€ga att det optimala Ă€r att ge en hund ett tuggben 2-3 gĂ„nger i veckan. 

Valpar har ofta ett större tuggbehov Ă€n Ă€ldre hundar och ett tuggben kan dĂ„ ges för att stilla det behovet, men ge inte valpen för mĂ„nga tuggben för dĂ„ kan valpens kĂ€kar kan bli för starka. 

Giftfria tuggben

NÀr du vÀljer tuggben till ditt hund sÄ vill du vÀlja ett tuggben med naturliga ingredienser som Àr giftfritt. Det kan förekomma att vissa tuggben innehÄlller kemikalier och andra tillsatser som kan göra att hunden blir dÄlig i magen eller liknande.

Varför blir hundar lösa i magen av vissa tuggben

En del tuggben tenderar att leda till att hundar blir dĂ„liga i magen. Ofta Ă€r det rökta tuggben som kan leda till en orolig mage för hundarna. 

 Hur lĂ€nge rĂ€cker ett hundben?

Det finns olika typer av tuggben som rĂ€cker olika lĂ€nge. En del tuggben kan rĂ€cka flera veckor men det bĂ€sta Ă€r att lĂ€gga undan benet sĂ„ att det inte bildas för mycket bakterier. 

giftfria tuggben
Vanliga frÄgor och svar
Hittar du inte svaret pÄ din frÄga? Hör av dig till oss sÄ hjÀlper vi dig.
Vilket är det bästa tuggbenet till hund?
Det finns många bra tuggben till hundar, vi listar flera dem bästa tuggbenen i våran bäst i test guide!
Varför ska jag jämföra tuggben hos DinDjurförsäkring?
DinDjurförsäkring listar endast tuggben som teamet testat på sina egna hundar.
Hur ofta kan man ge tuggben till hundar?
Det optimala är att ge en hund ett tuggben 2-3 gånger i veckan men det beror även på din hunds tuggbehov. Har man en hund som har ett högt tuggbehov så kan man ge tuggben lite oftare.
Varför ska man ge sin hund tuggben?
Det finns flera fördelar medd att ge en hund ett tuggben. Bland annat så används tuggben för att stimulera hundens tuggbehov. Tuggben ges ofta till hundar för att de ska slappna av.
När kan man ge valpen tuggben?
Du ska helst undvika att ge din valp tuggben tills valpen är 4 månader gammal.
djurförsÀkring
Dindjurforsakring.se Àr en fristÄende jÀmförelsetjÀnst som skapats för att privatpersoner ska kunna jÀmföra djurförsÀkringar, samt informera sig om hur djurförsÀkringar fungerar. Din DjurförsÀkring uppdaterar priser och erbjudanden med jÀmna mellanrum. Vi pÄ dindjurforsakring.se kan inte pÄ nÄgot sÀtt pÄverka priserna hos de olika försÀkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu