DjurförsÀkringar
Kategori:
Datum: 30 januari 2023

BĂ€sta hundschampo

Alla vill givetvis ta hand om sin hund pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt och en del av omvĂ„rnaden Ă€r givetvis att duscha och ta hand om hundens pĂ€ls. För att göra det pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt Ă€r det viktigt att du har ett bra hundschampo för Ă€ndamĂ„let. 

Vi pÄ DinDjurförsÀkring har tagit fram en bÀst i test guide dÀr vi listar de bÀsta hundschampon som finns pÄ marknaden. Alla schampon vi listar pÄ i den hÀr guiden Àr avsedda för hundar. Att duscha sin hund dÄ och dÄ Àr viktigt för att hunden ska ha en god hygien och Àven en god hÀlsa. Att rengöra din hund med ett bra schampo Àr lika viktigt som att borsta tÀnderna pÄ din hund.

bÀsta hundschampo

Hundschampo bÀst i test

Vi PÄ DinDjurförsÀkring har testat flera olika hundschampon pÄ vÄra egna hundar som alla Àr rekommenderade av veterinÀr. I vÄran köpeguide sÄ listar vi de hundschampon som presterat bÀst i testerna och som bÄde vi och vÄra hundar har varit nöjda med.

Vi har tagit med faktorer sÄ som rengöringsnivÄ, skonsamhet för hundens hud och doften pÄ schampot bland annat.

1. Allergenius Specialschampo 250ml

Allergenius Specialschampo 250ml

Allergenius specialschampo Ă€r det hundschampo som presterat bĂ€st i vĂ„ra tester. Allergenius Ă€r ett hundschampo som Ă€r utvecklat för att minska mĂ€ngden allergen hos hundar. Schampot vĂ„rdar bĂ„de hundens hud och ger pĂ€lsen en fin lyster. 

Allergenius specialschampo Àr parfymfritt och vÀldigt skonsamt mot din hunds hud och passar perfekt för hundar som har en kÀnslig hud.

Pris: 289 kr


2. Topline Degreasing Shampoo

Topline Degreasing Shampoo

Topline Degreasing Àr ett förstklassigt hundschampo som avlÀgsnar fett och smuts frÄn pÀlsen. Detta hundschampo Àr utvecklat tillsamans med pÀlsvÄrdsexperter för högsta möjliga kvalite.

En annan fördel med Topline Degreasing hundschampo Àr att det innehÄller eukalyptusolja som har en djup rengörande och irritationsdÀmpande effekt.

Pris: 179 kr


3. Schampo Espree Hypo Allergenic

Schampo Espree Hypo Allergenic

Espree Hyper Allergenic Àr ett extra milt schampo för kÀnsliga hundar. Detta hundschampo svider varken pÄ huden eller i ögonen och innehÄller naturliga och skonsamma Àmnen som Aloe Vera, kokos och jojoba. Alla dessa Àmnen bidrar till en skonsam men effektiv rengöring för din hund.

Pris: 149 kr


4. Pyo Hundschampo

Pyo Hundschampo

Pyo Schampo för hundar frÄn Douxo Àr ett hundschampo som Àr desinficerande och djuprengörande och innehÄller klorhexidin. Hundschampot innehÄller bara naturliga ingredienser och har ett balanserat pH-vÀrde som Àr anpassat för hudens mikroflora.


5. Avital Itch 250 ml

Avital Itch 250 ml

Detta hundschampo innehÄller olja frÄn grekisk ceder och passar till alla typer av hundar. Hundschampot ger nÀring och rengör hundens pÀls pÄ ett mycket bra sÀtt.

Det innehÄller timjanextrakt som Àr effektivt mot klÄda och Àven lugnar hunden.Det hÀr schampot passar dÀrför extra bra för hundar som har problem med kliande hud.

Pris: 179 kr


Vad Àr ett hundschampo?

Ett hundschampo Ă€r ett schampo som Ă€r speciellt framtaget för att tvĂ€tta och rengöra hundar. Det Ă€r vanligtvis mildare Ă€n schampo för mĂ€nniskor eftersom hundar har en annan PH-balans i huden och i pĂ€lsen Ă€n vad mĂ€nniskor har. 

Hundschampon finns i en mÀngd olika varianter, inklusive med doft, med bekÀmpning mot loppor och fÀstingar och för hundar med speciella hudproblem. Det Àr viktigt att vÀlja rÀtt typ av schampo för sin hund beroende pÄ deras hud- och pÀlstyp för att förebygga problem och hÄlla dem friska och ren. 

hundschampo bÀst i test

Hur vÀljer jag det bÀsta schampot till min hund?

Det Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga vilket hundschampo som Ă€r "bĂ€st" eftersom det beror pĂ„ flera faktorer, inklusive hundens storlek, ras, hudtyp och eventuella hudproblem. Det rekommenderas alltid att man rĂ„dfrĂ„gar en veterinĂ€r eller hundstylist om vilket schampo som passar din hund. 

Det Ă€r extra viktigt att rĂ„drĂ„ga veterinĂ€r om du har en hund som har kĂ€nslig hud eller mycket pĂ€ls. 

DÀrför ska du inte anvÀnda schampo avsett för mÀnniskor pÄ din hund

Det Ă€r inte rekommenderat att anvĂ€nda schampo för mĂ€nniskor pĂ„ hundar eftersom huden pĂ„ hundar har en annan pH-balans Ă€n mĂ€nniskors hud. 

Schampo för mÀnniskor Àr ofta mer aggressivt och kan orsaka irritation och klÄda pÄ hundens hud, samt pÄverka hudens naturliga skyddande barriÀr.

 Hundars hud Ă€r ocksĂ„ mer benĂ€gen för infektioner, sĂ„ det Ă€r dĂ€rför mycket viktigt att anvĂ€nda ett schampo som Ă€r speciellt framtaget för hundar för att undvika problem och komplikationer för hos din hund.

SÄ mycket skiljer sig hundars ph vÀrde mot mÀnniskor

Hundens hud hÄller pH 6,5-7,5 och mÀnniskans hud hÄller ett pH-vÀrde pÄ 5,4-5.9.

SĂ„ duschar du din hund med hundchampo

TÀnk pÄ detta nÀr du vÀljer schampo till din hund

NÀr du vÀljer hundschampo bör du ha följande faktorer i Ätanke:

Hundras och hudtyp

VÀlj ett hundschampo som passar din hunds ras och hud.. Hundar med tjockare pÀls och kÀnslig hud behöver vanligtvis ett annat schampo Àn hundar med tunnare pÀls och robust hud. Det finns olika typer av hundschampon som Àr utvecklade för olika typer av hundar.

Hudproblem

Om din hund har hudproblem som eksem, allergier eller problem med fÀstingar och parasiter sÄ bör du vÀlja ett schampo som Àr speciellt framtaget för att behandla just dessa problem.

Schampots innehÄll

LÀs ingredienslistan noga och vÀlj ett schampo som Àr fritt frÄn skadliga Àmnen som sulfater och parabener.

Doft

VÀlj ett hundschampo med en doft som du och din hund gillar och som Àr fritt frÄn starka kemikalier.

VeterinÀrrekommendation

 RĂ„dfrĂ„ga en veterinĂ€r om vilket schampo som Ă€r lĂ€mpligt för din hund. Det Ă€r viktigt att du frĂ„gar en veterinĂ€r som kĂ€nner till din hund pĂ„ individnivĂ„ och Ă€r medveten om hundens eventuella hudproblem. 

LĂ€s recensioner

Det Ă€r alltid en god ide att lĂ€sa recensioner om olika hundschampon och se vad andra hundĂ€gare tycker om schampot i frĂ„ga. 

Dessa hundschampon bör du undvika

Det Ă€r Ă€ven viktigt att man som hundĂ€gare har koll pĂ„ vilka Ă€mnen som bör undvikas i ett hundschampo.  

Det Àr rekommenderat att undvika hundschampo med följande ingredienser eftersom de kan vara skadliga för hundens hud och pÀls:

  1. Sulfater: Dessa tvÄlbaserede ingredienser kan vara irriterande för hundens hud och pÀls.
  2. Parabener: Dessa konserveringsmedel har kopplats till hÀlsoproblem för hundar och bör undvikas.
  3. Alkohol: Alkohol kan vara torrt och irriterande för hundens hud och pÀls.
  4. Syntetiska dofter och fÀrgÀmnen: Dessa kan vara irriterande för hundens hud och pÀls och Àr ofta starka och obehagliga. Syntetiska Àmnen bör undvikas helt.

Speciella typer av hundschampon

Olika hundschampon Ă€r tillverkade för olika Ă€ndamĂ„l, en del kan vara utformade bara för att hunden ska bli ren, andra kan vara utformade mot allergi och andra kan vara framtagna för att hjĂ€lpa hundar som har klĂ„da. 

Hundschampo mot allergi

Med hjĂ€lp av forskare har man tagit fram schampon till hundar som minskar hundens allergen, och gör hunden mer allergivĂ€nlig. Ett exempel pĂ„ ett sĂ„dant hundschampo Ă€r Allergenius Specialschampo, som vi listar i vĂ„ran topplista pĂ„ schampo till hundar. 

Om du tvĂ€ttar din hund 2-4 gĂ„nger i mĂ„naden med ett sĂ„dant schampo som kommer din hund att bli mer allergivĂ€nlig, och mĂ€nniskor som Ă€r allergiska mot hundar kommer inte att uppleva samma problem i nĂ€rheten av din hund. 

Hundschampo mot klÄda

NĂ€r det kommer till hundar som har kĂ€nslig hud och upplever klĂ„da sĂ„ finns det mĂ„nga bra hundschampon som Ă€r utformade med pH-neutrala Ă€mnen och dessa schampon innehĂ„ller ofta nĂ„gon typ av olja som Ă€r skonsam och bra för huden. Ämnen som hjĂ€lper mot klĂ„da och irritation hos hundar Ă€r bland annat aloevera och kokosolja.

Hundschampo som luktar gott

Liksom schampo för mĂ€nniskor sĂ„ finns det Ă€ven hundschampo som ger hunden en god doft. Vi rekommenderar dock att du endast övervĂ€ger ett hundschampo med naturliga doftĂ€mnen som Ă€r skonsamma för hud och pĂ€ls. 

Hundschampo mot svamp

De hundschampon som hjÀlper mot svamp Àr schampo med antibakteriella egenskaper, vanligtvis tillverkade med hjÀlp av vinÀger som Àr bakteriedödande och hjÀlper mot svamp.

Vanliga frÄgor och svar
Hittar du inte svaret pÄ din frÄga? Hör av dig till oss sÄ hjÀlper vi dig.
Vilket hundschampo är bäst?
Allergenius Specialschampo är det bästa hundschampot just nu enligt oss på DinDjurförsäkring.
Kan man använda vanligt schampo på hundar?
Nej, du ska i regel aldrig använda produkter som är avsedda för människor på hundar, speciellt inte schampo. Det beror på att hundar har ett annat pH-värde i sin hud och är därför mycket känsligare.
Hur ofta ska man tvätta en hund med schampo?
Det beror på din hunds hud och päls men i regel så kan man tvätta en hund med schampo 2-4 gånger i månaden.
simon
Simon heter jag och jag Àr en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag Àr en djurÀlskare och mÄlet med hemsidan Àr att privatpersoner ska kunna hitta djurförsÀkringar till sina husdjur och kunna jÀmföra hundförsÀkringar och kattförsÀkringar enkelt. I bloggen sÄ skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsÀkring
Dindjurforsakring.se Àr en fristÄende jÀmförelsetjÀnst som skapats för att privatpersoner ska kunna jÀmföra djurförsÀkringar, samt informera sig om hur djurförsÀkringar fungerar. Din DjurförsÀkring uppdaterar priser och erbjudanden med jÀmna mellanrum. Vi pÄ dindjurforsakring.se kan inte pÄ nÄgot sÀtt pÄverka priserna hos de olika försÀkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu