Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 30 januari 2023

Bästa hundschampo

Alla vill givetvis ta hand om sin hund på bästa sätt och en del av omvårnaden är givetvis att duscha och ta hand om hundens päls. För att göra det på bästa sätt är det viktigt att du har ett bra hundschampo för ändamålet. 

Vi på DinDjurförsäkring har tagit fram en bäst i test guide där vi listar de bästa hundschampon som finns på marknaden. Alla schampon vi listar på i den här guiden är avsedda för hundar. Att duscha sin hund då och då är viktigt för att hunden ska ha en god hygien och även en god hälsa. Att rengöra din hund med ett bra schampo är lika viktigt som att borsta tänderna på din hund.

bästa hundschampo

Hundschampo bäst i test

Vi På DinDjurförsäkring har testat flera olika hundschampon på våra egna hundar som alla är rekommenderade av veterinär. I våran köpeguide så listar vi de hundschampon som presterat bäst i testerna och som både vi och våra hundar har varit nöjda med.

Vi har tagit med faktorer så som rengöringsnivå, skonsamhet för hundens hud och doften på schampot bland annat.

1. Strip off Schampo - K9 Competition

Strip off Schampo - K9 Competition

Strip Off Shampoo är et mycket effektivt hundschampo som är ett djuprengörande schampo som avlägsnar alla typer av smuts som lagras i pälsen.

Detta hundschampo från K9 pasar även hundar med känslig hud och päls.


2. Allergenius Specialschampo 250ml

Allergenius Specialschampo 250ml

Allergenius specialschampo är det hundschampo som presterat bäst i våra tester. Allergenius är ett hundschampo som är utvecklat för att minska mängden allergen hos hundar. Schampot vårdar både hundens hud och ger pälsen en fin lyster. 

Allergenius specialschampo är parfymfritt och väldigt skonsamt mot din hunds hud och passar perfekt för hundar som har en känslig hud.

Pris: 289 kr


3. Topline Degreasing Shampoo

Topline Degreasing Shampoo

Topline Degreasing är ett förstklassigt hundschampo som avlägsnar fett och smuts från pälsen. Detta hundschampo är utvecklat tillsamans med pälsvårdsexperter för högsta möjliga kvalite.

En annan fördel med Topline Degreasing hundschampo är att det innehåller eukalyptusolja som har en djup rengörande och irritationsdämpande effekt.

Pris: 179 kr


4. Schampo Espree Hypo Allergenic

Schampo Espree Hypo Allergenic

Espree Hyper Allergenic är ett extra milt schampo för känsliga hundar. Detta hundschampo svider varken på huden eller i ögonen och innehåller naturliga och skonsamma ämnen som Aloe Vera, kokos och jojoba. Alla dessa ämnen bidrar till en skonsam men effektiv rengöring för din hund.

Pris: 149 kr


5. Pyo Hundschampo

Pyo Hundschampo

Pyo Schampo för hundar från Douxo är ett hundschampo som är desinficerande och djuprengörande och innehåller klorhexidin. Hundschampot innehåller bara naturliga ingredienser och har ett balanserat pH-värde som är anpassat för hudens mikroflora.


6. Avital Itch 250 ml

Avital Itch 250 ml

Detta hundschampo innehåller olja från grekisk ceder och passar till alla typer av hundar. Hundschampot ger näring och rengör hundens päls på ett mycket bra sätt.

Det innehåller timjanextrakt som är effektivt mot klåda och även lugnar hunden.Det här schampot passar därför extra bra för hundar som har problem med kliande hud.

Pris: 179 kr


Vad är ett hundschampo?

Ett hundschampo är ett schampo som är speciellt framtaget för att tvätta och rengöra hundar. Det är vanligtvis mildare än schampo för människor eftersom hundar har en annan PH-balans i huden och i pälsen än vad människor har. 

Hundschampon finns i en mängd olika varianter, inklusive med doft, med bekämpning mot loppor och fästingar och för hundar med speciella hudproblem. Det är viktigt att välja rätt typ av schampo för sin hund beroende på deras hud- och pälstyp för att förebygga problem och hålla dem friska och ren. 

hundschampo bäst i test

Hur väljer jag det bästa schampot till min hund?

Det är svårt att säga vilket hundschampo som är "bäst" eftersom det beror på flera faktorer, inklusive hundens storlek, ras, hudtyp och eventuella hudproblem. Det rekommenderas alltid att man rådfrågar en veterinär eller hundstylist om vilket schampo som passar din hund. 

Det är extra viktigt att rådråga veterinär om du har en hund som har känslig hud eller mycket päls. 

Därför ska du inte använda schampo avsett för människor på din hund

Det är inte rekommenderat att använda schampo för människor på hundar eftersom huden på hundar har en annan pH-balans än människors hud. 

Schampo för människor är ofta mer aggressivt och kan orsaka irritation och klåda på hundens hud, samt påverka hudens naturliga skyddande barriär.

 Hundars hud är också mer benägen för infektioner, så det är därför mycket viktigt att använda ett schampo som är speciellt framtaget för hundar för att undvika problem och komplikationer för hos din hund.

Så mycket skiljer sig hundars ph värde mot människor

Hundens hud håller pH 6,5-7,5 och människans hud håller ett pH-värde på 5,4-5.9.

Så duschar du din hund med hundchampo

Tänk på detta när du väljer schampo till din hund

När du väljer hundschampo bör du ha följande faktorer i åtanke:

Hundras och hudtyp

Välj ett hundschampo som passar din hunds ras och hud.. Hundar med tjockare päls och känslig hud behöver vanligtvis ett annat schampo än hundar med tunnare päls och robust hud. Det finns olika typer av hundschampon som är utvecklade för olika typer av hundar.

Hudproblem

Om din hund har hudproblem som eksem, allergier eller problem med fästingar och parasiter så bör du välja ett schampo som är speciellt framtaget för att behandla just dessa problem.

Schampots innehåll

Läs ingredienslistan noga och välj ett schampo som är fritt från skadliga ämnen som sulfater och parabener.

Doft

Välj ett hundschampo med en doft som du och din hund gillar och som är fritt från starka kemikalier.

Veterinärrekommendation

 Rådfråga en veterinär om vilket schampo som är lämpligt för din hund. Det är viktigt att du frågar en veterinär som känner till din hund på individnivå och är medveten om hundens eventuella hudproblem. 

Läs recensioner

Det är alltid en god ide att läsa recensioner om olika hundschampon och se vad andra hundägare tycker om schampot i fråga. 

Dessa hundschampon bör du undvika

Det är även viktigt att man som hundägare har koll på vilka ämnen som bör undvikas i ett hundschampo.  

Det är rekommenderat att undvika hundschampo med följande ingredienser eftersom de kan vara skadliga för hundens hud och päls:

  1. Sulfater: Dessa tvålbaserede ingredienser kan vara irriterande för hundens hud och päls.
  2. Parabener: Dessa konserveringsmedel har kopplats till hälsoproblem för hundar och bör undvikas.
  3. Alkohol: Alkohol kan vara torrt och irriterande för hundens hud och päls.
  4. Syntetiska dofter och färgämnen: Dessa kan vara irriterande för hundens hud och päls och är ofta starka och obehagliga. Syntetiska ämnen bör undvikas helt.

Speciella typer av hundschampon

Olika hundschampon är tillverkade för olika ändamål, en del kan vara utformade bara för att hunden ska bli ren, andra kan vara utformade mot allergi och andra kan vara framtagna för att hjälpa hundar som har klåda. 

Hundschampo mot allergi

Med hjälp av forskare har man tagit fram schampon till hundar som minskar hundens allergen, och gör hunden mer allergivänlig. Ett exempel på ett sådant hundschampo är Allergenius Specialschampo, som vi listar i våran topplista på schampo till hundar. 

Om du tvättar din hund 2-4 gånger i månaden med ett sådant schampo som kommer din hund att bli mer allergivänlig, och människor som är allergiska mot hundar kommer inte att uppleva samma problem i närheten av din hund. 

Hundschampo mot klåda

När det kommer till hundar som har känslig hud och upplever klåda så finns det många bra hundschampon som är utformade med pH-neutrala ämnen och dessa schampon innehåller ofta någon typ av olja som är skonsam och bra för huden. Ämnen som hjälper mot klåda och irritation hos hundar är bland annat aloevera och kokosolja.

Hundschampo som luktar gott

Liksom schampo för människor så finns det även hundschampo som ger hunden en god doft. Vi rekommenderar dock att du endast överväger ett hundschampo med naturliga doftämnen som är skonsamma för hud och päls. 

Hundschampo mot svamp

De hundschampon som hjälper mot svamp är schampo med antibakteriella egenskaper, vanligtvis tillverkade med hjälp av vinäger som är bakteriedödande och hjälper mot svamp.

Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilket hundschampo är bäst?
Allergenius Specialschampo är det bästa hundschampot just nu enligt oss på DinDjurförsäkring.
Kan man använda vanligt schampo på hundar?
Nej, du ska i regel aldrig använda produkter som är avsedda för människor på hundar, speciellt inte schampo. Det beror på att hundar har ett annat pH-värde i sin hud och är därför mycket känsligare.
Hur ofta ska man tvätta en hund med schampo?
Det beror på din hunds hud och päls men i regel så kan man tvätta en hund med schampo 2-4 gånger i månaden.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu