Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 4 november 2022

Bästa hundfodret

Utöver att jämföra hundförsäkringar så skriver vi på DinDjurförsäkring olika köpeguider om tillbehör till din hund.

Som hundägare så vill man givetvis ge sin hund det bästa hundfodret, men det kan ofta vara svårt att veta vilket hundfoder som är bäst. Vi på dindjurförsäkring.se har skrivit ihop en kopplett guide om hundfoder och en topplista på hundfoder som är bäst i test.

Vi går igenom saker bör ha i åtanke när du beställer hundfoder och guidar dig hur du ska tänka angående näringsvärden, vitaminer och annat som kan vara viktigt att veta när man är på jakt efter det bästa hundfodret till sin hund och bästa vän!

hundfoder bäst i test

Hundfoder bäst i test 2023

Nedan listar vi de hundfoder som är bäst i test som testast av teamet på dindjurförsäkring.se’s hundar. Eftersom att det är mat som vi själva ger våra hundar så garanteriar vi att det endast är produkter av hög kvalite som listas i den här guiden. 

Våra partners erbjuder hemleverans direkt till din dörr!

1. Orijen - Dog Orginal

Orijen dog original

Dog Orginal från tillverkaren Orijen är det bästa hundfodret just nu och är ett balanserat helfoder som är mycket populärt och ger hunden all nödvändig näring. Orijen Dog Original är ett hundfoder som är framtaget för alla hundraser och alla olika storlekar. 

Ett skräddarsytt helfoder på färsk kyckling, kalkon, samt viltfångad fisk som är anpassat efter hundens biologiska behov för att främja en sund fysik och hälsosam livsstil.

Fodret är en mycket hälsosam mix av olika typer av kött och framtagen för att likna de foder som vargar äter i det fria. 

Orijen Dog Original är en av de mest såldra produkterna inom hundfoder hos våra parters Vetzoo och FirstVet. Hundfodret har även fått många goda omdömen från hundägare som uppger att deras hundar är väldigt nöjda med hundfodret.
2. Monster - Dog Grain Free Singles Lamb All Breed

Monster - Dog Grain Free Singles Lamb All Breed

Dog Grain Free Singles Lamb All Breed från tillverkaren Monster är även de ett av de bästa hundfodret på marknaden. Det är ett helfoder anpassat för alla hundraser över 1 år. Det här fodret från Monster har lamm som sin proteinkälla, vilket uppskattas av många hundar. 

Dog Grain Free Singles Lamb All Breed är ett hundfoder som är 100% fritt från spannmål.

Fodret innehåller mycket vitaminer och mineraler och även knappriga foderkulor som minskar tandsten. Det här är ett hundfoder som hjälper din hund att ha friska tänder och ett friskt tandkött.
3. Magnussons Vuxen

Magnussons vuxen

Magnussons Vuxen är ett helfoder av hög kvalitet och med hög smaklighet för vuxna hundar med normal till hög aktivitet. Det är ett svenskt, ugnsbakat torrfoder där man uteslutande använder färskt, svenskt kött och inget köttmjöl.

Magnussons Vuxen är ett av bästa hundfoder som vi testat och kan ges till vuxna hundar utav alla raser.
4. OptiDerma - Pro Plan Dog Medium Adult Sensitive Skin

Optiderma - adult medium sensitive skin

Det här torrfodret från OptiDerma är framtaget för vuxna hundar som har en känslig hud. Adult Sensitive är rikt på lax vilket bidrar till en frisk och glansig päls. 


Det här hundfodret innehåller även speciella nivåer av fettyran Omega 3. Detta för att ytterligare stötta utvecklingen av en hälsosam hud och en glänsande päls samt reducera hudreaktioner.

Adult Sensitive är även rikt på vitaminer och mineral som bidrar med att stärka din hunds immunförsvar.5. Royal Canin Medium Adult

Royal Canin Medium Adult

Royal Canins medium adult är ett av de bästa hundfodren som finns på marknaden för mellanstora vuxna hundar. 

Medium Adult från Royal Canin är ett skräddarsytt torrfoder för mellanstora vuxna hundar mellan 1-7 års ålder som främjar starkt immunförsvar, frisk matsmältning och vacker päls. Det exklusiva antixodantkomplexet ser till att stödja hundens naturliga motståndskraft för att främja en god allmänhälsa för din vän.

Det här hundfodret från Royal Canin är lättsmällt och väldigt smakligt och uppskattas av många hundar.
6. Royal Canin Mini Adult

royal canin min adult

Mini Adult från Royal Canin är ett skräddarsytt torrfoder för små vuxna hundar från 10 månaders ålder som främjar hälsosam vikt, friska tänder & tandkött och vacker päls.

Mini adult är ett av de bästa hundforet som finns på marknaden för små vuxna hundar, fodret är lättsmält och hjälper din hund att behålla sin idealvikt. Mini Adult tillgodoser hundens energibehov och innehåller L-karnitin som hjälper hunden att förbränna fett.
Bästa tillverkarna av hundmat

Nedan följer omdömen om de bästa tillverkarna när det kommer till hundfoder.

Monster hundfoder omdöme

Monster är ett svensktägt familjeföretag som tillverkar hundmat och kattmat. Märket monster ägs av Tree Of Pets AB och har över 50 års erfarenhet inom hundfoder då företaget grundades 1970. Vårat betyg och omdöme av Monsters hundmat är 5 av 5 då de erbjuder ett stort utbud av förstklassig hundmat med bland annat spannmålsfritt hundfoder.

Utvalda hundfoder från Monster

Monster - Dog Original All Breed Small Bites

Monster - Dog Original All Breed Small Bites

Det här hundfodret från Monster passar alla hundraser från 1 - 15 kg. Det här fodret håller en högkvalite med ingredienser som kyckling, sötpotatis, linfrö och sjögräs.

Hundofret är anpassat till vuxna hundar, en utfodringsguide finns på paketet.


Monster - Dog Original Sensitive White Fish

Det här är ett hundfoder som framtagits av Monster specifikt för hundar med känslig mage.

Den här hundmaten passar alla känsliga hundar och är tillverkad med vit fisk som bas och är rik på både vitaminer och mineraler.


Hill's hundfoder

Hills är en av de absolut främsta när det kommer till hundfoder. Tack vare ett nära sammarbete med veterinärer, forskare och dietister så har Hills hundfoder kommit att bli ett av de mest hälsosamma fodren som finns på marknaden för hundar. Bland Hills hundfoder hittar du bland annat foder för att stödja ledhälsa och rörligthet. Hills har utvecklat olika typer av inriktningar på sitt foder, du hittar bland annat Hill’s Science Plan som är ett hundfoder för friska hundar för att de ska få en så balanserad kost som möjligt med alla nödvändiga näringsämnen.

Hill’s Prescription Diet är i motsats en serie hundfoder som är utvecklade för hundar med olika hälsoproblem, bland annat finns produkter för att hjälpa hundar med matsmältning och njurproblem.


Hur hittar jag det bästa hundfodret till min hund?

För att hitta det bästa hundfodret så måste du först och främst hitta ett foder som är anpassat till din hunds storlek och ålder men även aktivitetsnivån. Att hitta ett hundfoder som passar din hunds storlek och ålder är ofta väldigt lätt då det ofta står tydligt på förpackningen.

En annan viktig faktor för det bästa hundfodret är att hunden ska få i sig rikligt med vitaminer och mineraler för att få ett starkt immunförsvar, frisk päls, friska tänder och tandkött. Det kan även vara bra att hitta ett hundfoder som innehåller aminosyror för att förbättra hundens metabolism så att din hund håller en hälsosam vikt. 

Bäst hundfoder

Tips för att hitta det bästa hundfodret

Nedan har vi listat ett par tips på hur du kan hitta det bästa hundfodret till din bäste vän.

Läs köpeguider

En bra start kan vara att läsa en bra köpeguide om hundfoder. Vi på DinDjuförsäkring listar de bästa hundfodret baserat på näringsinnehåll samt tester. De hundfoder som listas här i vår köpguide är de foder som är bäst i test.


Vi i teamet på DinDjurförsäkring har testat dessa hundfoder på våra egna hundar och har efter resultaten dragit slutsatserna att dessa hundfoder är de bästa på marknaden. Utöver fodertesterna på våra egna hundar så har vi även läst omdömen om hundfodren på våra partners hemsidor. 

Ålder

Ålder är en viktigt faktor när du väljer hundfoder, då hundar i olika åldrar har olika behov. Hundvalpar ska man helst ge valpfoder då valpfoder ofta har mer näring än foder för vuxna hundar. Det står på förpackningarna från vilken ålder man kan ge sin hund fodret i fråga men generellt så brukar man kunna ge hundar vuxenfoder från 10-12 månaders ålder. 

Näring

För att hitta det bästa möjliga hundfodret till din hund så måste fodret ge hunden tillräckligt med näring. En bra proteinkälla är viktigt i kombination med fet. Foder baserat på kött är en mycket bra näringskälla för din hund och det uppskattas ofta av hundarna.

Vitaminer och mineraler 

Bra hundfoder brukar innehålla extra vitaminer, mineraler och även ofta fiskolja. Vitaminer och mineraler är viktigt för att din hund ska få ett starkt immunförsvar, friska ben, friska tänder och ett välmående överlag. Fiskolja är bra för att hundens päls ska växa friskt och glansigt, det är extra viktigt för hundar med lång och tjock päls. 

Omdömen

På återförsäljarnas hemsidor så finns det ofta omdömen skrivna av hundägare. Det kan vara bra att läsa omdömena och se vad andra människor säger om hundfodret. Man får även chansen att ställa frågor till återförsäljarna som dom snabbt svarar på.

Smaken

Smaken är givetvis en viktigt faktor för det bästa hundfodret. Självklart ska din hund tycka om sitt foder. 

Allergier

En del hundar kan ha allergier och då är det mycket viktigt att man som hundägare är medveten om dessa allergier och undviker foder med det innehållet.

hundmat bäst i test

Vilket hundfoder är bäst i test?

Enligt de tester som vi på DinDjurförsäkring har gjort så är Dog Original från Orijen det bästa hundfodret. Exempel på andra torrfoder till hund som presterat bra i tester och innehåller bra med näring är Magnussons hundfoder samt hundmat från Royal Canin.

Hur mycket foder ska jag ge min hund?

Hur mycket mat din hund behöver varierar, främst på grund av din hunds storlek och ålder men även på din hunds aktivitetsnivå. En hund som går ut mycket och rör på sig behöver mer mat än en hund som är mindre aktiv.

På förpackningarna finns ofta indikationer för hur mycket foder din hund behöver, ofta står indikationerna baserat på hundens vikt. 

Hur ska jag förvara det bästa hundfodret?

En öppnad förpackning av de bästa hundfodren håller i ca 5-6 månader och bör förvaras på ett svalt ställe så som ett skafferi. Foderförpackning bör försöka hållas förseglad och bör inte få direkt solljus på sig eller utsättas för värme eller kyla. 

Hur många kilo hundfoder bör jag köpa?

De hundfoder som listas i våran bäst i test topplista finns i flera olika storlekar. Om det är första gången du ska ge din hund ett nytt foder så kan det vara bra att köpa den mindre förpackningen först. När du sedan vet att din hund tycker om hundfodret och mår bra av att äta maten så kan du köpa större förpackningar. 

Fördelen med att köpa de större förpackningarna är att du får fri frakt leverat direkt till din dörr. 

Är det bra att ge hundar bara torrfoder?

Det bästa är att blanda torrfoder och våtfoder och de båda typerna av hundmat har olika fördelar och nackdelar. Värt att nämna är dock att torrfoder har högre näringsvärden och det är därför bättre att ge endast torrfoder än att bara ge våtfoder.

Andra köpeguider som kan intressera dig

Bästa hundtandborsten
Hundar behöver lixom människor sköta om sin munhygien, bland annat genom att borsta tänder...
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilket är det bästa hundfodret?
Dog Orginal från tillverkaren Orijen är det bästa hundfodret i nuläget. Kolla in vår guide för en komplett topplista över hundfoder!
Varför ska jag jämföra hundfoder hos DinDjurförsäkring?
DinDjurförsäkring har testat de hundfoder som listas i våran guide.
Vad kostar det bästa hundfodret?
Priserna varjerar beroende på storleken på matförpackningen. Hundfoder går ofta att köpa i storlekar mellan 2 - 17 kg.
Är Magnussons ett bra hundfoder?
Magnussons är en svensk tillverkare av hundfoder och är mycket populärt bland hundar med normal till hög aktivitet. Många hundar är mycket förtjusta av smaken på Magnussons foder.
Hur bra är Royal Canins hundfoder?
Royal Canin är ett annat märke som presterat mycket bra i våra tester. Royal Canin tillverkar bra hundfoder för alla typer av hundraser och storlekar.
Är Monster en bra tillverkare av hundofoder?
Ja, Monster är en av de bästa tillverkarna av hundmat och de får högsta betyg i vårt omdöme!
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu