Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 30 april 2023

Bästa Gps tracker till hund i test

Går du i tankarna att köpa en GPS tracker till din hund? Isåffall har du kommit helt rätt!

En GPS till hund är något som många hundägare som har för vana att låta sina hundar gå lösa utan koppel använder. Oavsett hur bra tränad din hund är så kan vovven sticka iväg om den får upp vittring på något djur, speciellt jakthundar. 

Oavsett så kan det vara en oerhörd trygghet som hundägare att fästa en gps tracker för hundar i din hunds halsband. Paniken som uppstår om ens hund skulle springa bort eller försvinna kan då enkelt lugnas om du har en gps där du enkelt kan se vart din hund befinner sig. 

När det kommer till gps trackers till hundar så är kvalite extra viktigt och det är värt att lägga några hundralappar extra på en gps som verkligen fungerar bra. I den här artikeln så listar vi de bästa gps trackers för hundar och går igenom allt du behöver veta om hur man använder en gps till sin hund.

GPS tracker till hund

Gps tracker för hund bäst i test

Teamet på DinDjurforsakring har testat olika gps trackers på sina hundar och helt enkelt valt ut dem som vi tycker har fungerat bäst. När det kommer till en GPS för din hund så är det otroligt viktigt att gpsen är utav hög kvalite så att du enkelt kan spåra din hund om hunden skulle springa bort eller gå vilse. Nedan följer vår topplista över gps trackers för hundar:

1. TK-911 Pro 4G Gps Spårare för hund

TK-911 Pro 4G Gps Spårare för hund

TK-911 Pro 4G Gps Spårare är en uppföljare av den populära TK-911 Mini Gps som är tillverkade av bolaget Eksit Data. TK-911 Pro använder sig av ett 4G nät vilket gör att den här modellen är något snabbare än de tidigare. 

Med den här GPSen kan du enkelt se vart din hund befinner sig och ett obegränsat antal personer kan spåra gpsen i realtid, vilket gör det möjligt för hela familjen att kunna se vart hunden befinner sig. 

Den här gps trackern har en obegränsad räckvid och använder sig av google maps kartor och du får en spårning med endast 10 sekunders fördröjning. 

För denna gps tracker till hundar så behöver du köpa ett simkort, förslagsvis ett kontantkort. Du kan använda vilken operatör som helst då det inte påverkar gpsens funktioner så länge simkortet har surf och sms.

Gps trackern använder ungeför 1MB/dag och ett simkort laddat med 100 kr brukar räcka i upp till 3 månader.


2. TK-919 4G Gps Spårare till hund med röstkommando

TK-919 4G Gps Spårare till hund med röstkommando

TK-919 4G Gps är en mycket bra gps tracker för hundar och är avsedd för lite större hundar och jakthundar då den här modellen är något större än andra modeller.

Den här gpsen har tvåvägs kommunikation, vilket innebär att du kan ringa upp gpsen och ge kommandon till hunden. Den här funktionen är mycket bra då du kan träna din hund att komma hem på kommando.

TK-919 4G GPS har en standby tid på 25 dagar och det är en mycket stabil gps som tål regn och fukt.

Om man skulle råka tappa bort sin Gps så kan man på denna modell fjärrstyra en ljud- och ljussignal så att det blir lättare att hitta den igen. Denna ljussignal kan givetvis också användas för att lättare se din hund i mörker.

Du behöver köpa ett kontantkort till denna gps-tracker, 100 kr brukar räcka i 2-3 månader.


3. TK-909 Gps Spårare

TK-909 Gps Spårare

TK-909 är en gps spårare för hundar som även kan användas till katter. Ett obegränsat antal personer kan följa gpsens position i realtid via kartor från Google Maps i en app i mobilen. Gps trackern är även utrustad med en mikrofon så man kan lyssna till miljön där din hund befinner sig.

 Gps spåraren kräver att du köper ett kontantkort laddat med surf och sms för att använda den. För bästa möjliga batteritid så rekommenderas Telia eller Halebop. Uppskattningsvis så räcker ett kontantkort laddat med 100 kr i ungefär 2-3 månader av kontinuerlig användning.


4. Tractive GPS-halsband till Hund

Tractive GPS-halsband till Hund

Med Tractive GPS tracker till hund så behöver du inte vara orolig för att tappa bort din hund om ni är ute på skogspromenader och hunden springer lös. Tractive GPS passar i stort sett alla hundar och går att fästa på nästan alla hundhalsband och hundselar. 

Med Tractive gps så kan du och din familj följa hundens rörelser i realtid med en platsuppdatering var 2-3e sekund. Tractive gps för hundar tål vatten och stötar. Den här gpsen har en lång batteritid på upp till 7 dagar. 

För Tractive Gps så krävs det att du även köper ett abonnemang som kostar mellan 6-12 euro per månad, du kan se de exakta priserna här. Tractive GPS kommer med ett inbyggt simkort så du behöver inte köpa något extra. 

Tractive Gps för hundar kommer med flera fördelar, bland annat så mäter den din hunds aktivitet och sömn. Gpsen har också 365 dagars platshistorik så du kan spåra vart din hund har varit. När du väl köpt din Tractive gps och valt abonnemang så kan du enkelt börja spåra din hund i Tractives app som är helt gratis.


Vad är en GPS tracker till hund?

Ett GPS-halsband för hundar är en enhet som är utformad för att spåra din hunds plats med hjälp av GPS-teknologi. Detta kan vara användbart för att säkerställa att din hund inte går vilse eller för att hålla koll på din hunds rörelser om den är borta under en längre tid eller om hunden är ensam hemma när du är på jobbet till exempel. 

En gps tracker för hundar är en som en vanlig gps som ofta fästs i hundens sele eller halsband. Genom att använda en gps till din hund så kan du enkelt se vart din hund beginner sig i realtid direkt i din mobil. En Gps tracker tillåter dig att spåra din hund via kartor i mobilen med en platsuppdatering på endast ett par sekunder.

Hur fungerar en gps till hund?

En gps tracker gjord för hundar fungerar som så att du fäster gpsen på hundens halsband eller sele och följer hundens position via en karta i en app i din mobil. För att en gps tracker ska fungera för hundar så krävs det att gpsen har ett simkort med data. En del gps trackers för hundar kommer med ett simkort inbyggt och då behöver du köpa ett abonnemang. Ett abonnemang för en gps tracker för hundar brukar kosta mellan 60-120 kr i månaden.

Det finns även gps för hundar utan abonnemang där du istället får köpa till ett simkort hos någon mobiloperatör. Simkortet behöver vara laddat med data och sms. Som tummregel brukar man säga att ett simkort laddat med 100 kr räcker cirka 2-3 månader. 

När ska man använda ett gpshalsband till sin hund?

Att använda en gps-tracker i hundens halsband eller i hundselen kan alltid vara bra i fall att. Men det är givetvis extra viktigt om du brukar gå i skogen med din hund utan koppel. Även om din hund är bra tränad så kan det hända att hunden blir rädd eller ser något annat djur och sticker iväg.

Vilken GPS tracker ska man välja till sin hund?

Det finns många olika modeller av GPS-halsband för hundar på marknaden, så det är viktigt att du väljer en som passar dina behov och budget. Några av de funktioner du kanske vill överväga när du väljer ett GPS-halsband inkluderar batteritid, storlek och vattentålighet.

Vi på DinDjurförsäkring rekommenderar dock att du prioriterar kvalitet framför pris när det kommer till att välja en gps för din hund. Eftersom ett gpshalsband kan vara avgörande om din hund springer bort eller går vilse så är det viktigt att den fungerar på ett bra sätt.

En gps för hundar kan ha flera funktioner

En del GPS-halsband kan också ha extra funktioner som aktivitetsövervakning, inbyggda sensorer för att mäta hundens hjärtfrekvens och andningsfrekvens, och till och med en larmfunktion som utlöses om din hund lämnar ett fördefinierat område. En del gps trackers för hundar mäter också när din hund sover och hur länge hunden sover. 

Hur väljer jag den bästa GPS-trackern till min hund?

För att välja en bra gps-tracker för din hund så är det en god ide att läsa recensioner, omdömen och produktbeskrivningar. De gps-halsband som listas i den här köpeguiden är alla testade och fungerar mycket bra. 

Tips när du ska köpa en GPS till hund

Nedan listar vi på DinDjurförsäkring ett par användara tips som du bör ha i åtanke när du ska välja gps tracker till din hund. 

  • Lång batteritid - Välj en gps-tracker som har en lång batteritid för att du ska kunna spåra din hund så länge som möjligt och så att du kan ha den på din hunds halsband varje gång ni går ut. 
  • Vattentätt - Eftersom att många hundar gillar att bada i åar eller sjöar så är det givetvis viktigt att gpshalsbandet tål vatten.
  • Exakt position - Många gpser för hundar är väldigt exakta och kan visa på en karta vart din hund befinner sig med en felmarginal på bara några meter. 
  • Frekventa uppdateringar - För att hitta din hund så är det viktigt att GPSen har en frekvent uppdatering av position. Det finns gps trackers för hundar som uppdaterar med endast 10 sekunders fördröjning vilket gör det enkelt att hitta din hund.
  • Tillåt flera enheter att spåra gps trackern - Många gps-trackers för hundar tillåter att ett obegränsat antal personer kan spåra gpsen i realtid kostnadsfritt från en app i mobilen. Det är mycket praktiskt så att alla i familjen kan spåra hundens position beroende på vem som är ute med hunden eller vem som är hemma.

Sammanfattning

En gps tracker till hund är en gps som fästs på hundens halsband eller sele. Gps trackers används ofta för jakthundar och hundar som har för vana att gå utan koppel. Men en gps är en bra investering för att vara säker på att man alltid kan hitta sin hund snabbt och enkelt ifall hunden skulle tappa bort sig eller liknande.

Andra artiklar som kan intressera dig

Bäst hundsele
En hundsele är något man fäster hundens koppel i. En hundsele är både bekvämare och mer ...
Bästa hundfodret
Utöver att jämföra hundförsäkringar så skriver vi på DinDjurförsäkring olika köpegui...
Bästa hundschampo
Alla vill givetvis ta hand om sin hund på bästa sätt och en del av omvårnaden är givetvis...
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilken hund GPS är bäst?
Det finns många bra GPS till hundar, den bästa just nu är TK-911 Pro 4G Gps Spårare för hund.
Vad kostar en GPS tracker till hund?
Priset kan variera beroende på modell, tillverkare och funktioner. Men de GPS trackers för hundar som listas hos oss kostar mellan 500 - 1700 kr.
Är Tracktive GPS till hund bra?
Tracktive GPS för hundar är ett bra alternativ, du hittar omdöme och recension på våran sida.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu