Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 8 maj 2023

Bästa flytväst hund

Är du ute efter en bra flytväst till din hund? Då har du kommit helt rätt! Vi på DinDjurförsäkring har tagit fram en köpeguide där vi listar de bästa flytvästarna för hundar! Vi listar flytvästar för hundar som presterat bäst i test, som är tillverkade i bra och starkt material och framför allt som är säkra för din hund!

På sommaren är det många hundar som tycker om att bada, många hundar är duktiga på att simma men många hundägare väljer ändå att köpa en hundflytväst för att vara på den säkra sidan.

bästa hundflytvästen

Flytväst hund bäst i test

Nedan följer en lista på olika hundflytvästar som presterat bäst i test. För att göra testerna så har vi provat hundflytvästar som fått bra recensioner och omdömen på våra hundar och valt ut de bästa flytvästarna som både vi och våra hundar varit nöjdast med!

1. Pluto Hundflytväst från Baltic

Pluto Hundflytväst från Baltic

Pluto hundflytväst från tillverkaren Baltic är en favorit bland många hundägare då det är en mycket bekväm flytväst som skyddar mot både värme och kyla. 

Pluto hundflytväst har många spännen som går att reglera för att den ska passa din hund så bra som möjligt och ge maximal komfort. 

För hundens säkerhet är den här hunflytvästen utrustad med ett handtag på ryggen för att du enkelt ska kunna lyfta hunden från båten eller ur vattnet. En annan fördel med den här flytvästen är att den är utrustad med reflexer och har en orange färg för bästa möjliga synlighet i vattnet.

Pluto hundflytväst finns i flera olika storlekar:

 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL


2. Projector Life Jacket Flytväst Hund från Non-Stop Dogwear

Projector Life Jacket Flytväst Hund från Non-Stop Dogwear

Protector Life Jacket från Non-Stop Dogwear är en mycket säker flytväst är tillverkad i material som andas bra för att flytvästen inte ska bli för varm. Materialet gör också så att hundflytvästen torkar snabbt och det här är en mycket säker hundflytväst.

Hundflytvästen är utfromad på ett sätt som gör att flytvästen inte blir klumpig eller förhindrar hundens rörlighet. På ovansidan finns ett stabilt handtag som gör att du enkelt kan lyfta eller dra upp hunden ur vattnet om det skulle behövas. Hundflytvästen finns i flera olika storlekar.


3. Flytväst Mascot från Baltic

 Flytväst Mascot från Baltic

Det här är ännu en strålande hundflytväst från Baltic som är designad för att vara mjuk och bekväm. Hunden är utrustad med flera olika spännen för att du ska kunna hitta den bästa passformen för just din hund.

Den här hundlfytvästen skyddar mot både värme och kyla för bästa bekvämlighet för din hund. Flytvästen är utrustad med ett handtag på ryggen för att du snabbt och enkelt ska kunna dra eller lyfta upp hunden från vattnet om det skulle behövas. Flytvästen är även utrustad med refelxer på ovansidan för bästa möjliga synlighet i vattnet. 

Hundflyvästen finns i flera olika storlek och det finns en tydlig storleksguide hos återförsäljaren.


4. Flytväst för Hund från Trixie

Flytväst för Hund från Trixie

Den här hundflytvästen från Trixie är designad för att vara ergonomisk och för bästa möjliga synlighet. Flytvästen är tillverkad i det slitstarka och tåliga materialet polyester och går enkelt att justera kring bröstet för att hundens rörlighet inte ska påverkas.

Den här hundflytvästen är perfekt för dig som vill ha extra säkerhet för din hund vid simmträning, båtturer, bad och andra spännande äventyr. 

Den här flytvästen till hundar från Trixie finns i flera olika storlekar och passar hundar upp till 45 kg.


5. Life Saviour Flytväst till hund från Hurtta

Life Saviour Flytväst till hund från Hurtta

Den här hundflytvästen från Hurtta är designad för att din bästa vän ska vara synlig ute på sjön eller havet. Flytvästen är mycket praktiskt och går enkelt att justera över bröstkorg och bog efter din hunds behov.

Flytvästen är tillverkad i EVA foam som är ett miljovänligt material som är väligt lätt och gjort för att hålla länge. 

Den här hundflytvästens flytförmåga är testad enligt riktlinjer via Finnish Institute of Occupational Health. Hundlfytvästen finns i flera olika storlekar för hundar upp till 80 kg. 


flytväst hund bäst i test

Videoguide: Så sätter du på en hundflytväst

Vad är en hundflytväst?

En flytväst för hundar är en säkerhetsutrustning som är utformad för att hjälpa hundar att hålla sig flytande i vatten. Det är särskilt användbart när man tar med sin hund på båtturer, simturer eller andra vattenaktiviteter. 

De flesta hundvästar är designade för att ge våra fyrbenta vänner en mycket bra synlighet i starka färger och refelxer när vi tar med vovvarna ut till havs eller på för en tur på sjön.

Hur använder man en flytväst till hund?

En hundflytväst är ofta mycket enkel att sätta på och ta av på hunden. De flesta flytvästar till hundar finns i flera olika storlekar och är väldigt justerbara för att just passa så bra som möjligt för just din vovve. 

Det kan vara bra att vänja hunden med flytvästen på land ett par gånger innan man ger sig ut till sjöss eller på havet. 

När ska man använda en hundflytväst?

En flytväst till din hund kan alltid vara bra när du ska ut på vattnet med din vovve. Till exempel så kan du använda en hundflytväst under simmträning, när du och vovven ska ut och ta en båttur eller när ni ska gå och bada i havet, sjön eller i en å.

Vilka hundar behöver flytväst?

Vilka hundar som behöver flytväst är alltid relativt. Till exempel så är det obligatoriskt för människor att bära flytväst under båtturer trots att man kan simma. 

Det är därför mycket viktigt att din hund bär en flytväst trots att många hundar är duktiga simmare, då man givetvis vill prioritera säkerhet för sina fyrbenta vänner. Tänk på att även om din hund är en duktig simmare så bör hunden ha flytväst, speciellt om ni åker båt. 

Vissa hundar simmar bättre än andra

En del hundraser är av naturen bättre simmare än andra på grund av olika fysiska egenskaper, även om din hundras är en duktig simmare så bör vovven ändå ha flytväst på sig. Nedan följer en lista med duktiga simmare respektive mindre duktiga simmare, komihåg att dessa är endast generella slutsatser och en hunds simmkunskaper kan påverkas av träning.

Hundar som simmar bra:

 • Golden Retriever - Golden Retrievers är generellt sett duktiga simmare pga sin vattenavisande päls och sin muskulösa kropp.
 • Schäfer - Schäfrar är en hundras som generellt simmar bra då de har en väldigt atletisk kropp med starka ben. 
 • Newfoundlandshundar - Dessa hundar har stora och kraftfulla ben som gör dem till bra simmare.
 • Labrador - Labradorhundar har precis som golden retrievers en vattenavisande päls och starka muskler som ger dem bra förutsättningar för att vara duktiga simmare.
 • Chesapeake Bay Retrievers - Dessa hundar har en dubbelpäls som hjälper dem att håla sig flytande och varma. Chesapeake hundar är kända för att simma bra i kallt vatten.
 • Pudel - Pudlar har ofta långa och starka ben som hjälper dem att simma bra.

Hundar som inte simmar så bra:

 • Bulldog - Bulldogs har en tung kropp och korta ben vilket gör det svårare för dem att simma och flyta.
 • Corgis - Corgis är en hundras som har en lång kropp och korta ben vilket gör det svårt för hundarna att hålla sig flytande.
 • Basset Hounds - Dessa hundar har precis som bulldogs en tung kropp och korta ben vilket begränsar deras rörlighet och smidighet.

Egenskaper hos den bästa hundflytvästen

Nedan följer ett par tips på egenskaper som du bör leta efter när du ska välja den bästa flytvästen för hundar:

Flytförmåga

Flytförmågan är givetvis en av de viktigaste egenskaperna hos en hundflytväst, då det är flytkraften som håller hunden flytande. För bästa möjligiga flytkraft så bör hundflytvästen ha flera flytvadderingar helst runt nacke och hals för at huvudet ska hålla sig flytande. Det är också mycket viktigt att du väljer en flytväst som klarar din hunds vikt. 

Färg

Färgen på en hundflytväst är mycket viktig och inte för att den ska se snygg ut, utan för att hundens synlighet i vatten är mycket viktigt. Ofta så är de bästa flytvästarna för hundar designade i orange, gul eller röd färg så att din fyrbenta vän ska synas så bra som möjligt i vattnet. 

Komfort

Många bra hundlfytvästar har flera olika spännen som du kan reglera efter din hund så att flytvästen sitter bra på just din hund. Komfort är en mycket viktigt egenskap då en hundflytväst inte ska sitta för tight eller på något sett göra så att din hund känner sig obekväm med flytvästen. 

Handtag

De flesta hundflytvästar är utrustade med handtag på ryggen för att man snabbt och enkelt ska kunna dra upp hunden från vattnet vid behov. Om din vovve till exempel skulle ramla i från båten eller har hoppat i för att simma så kan du enkelt bära upp hunden ur vattnet.

Andra intressanta köpeguider

Bästa hundfodret
Utöver att jämföra hundförsäkringar så skriver vi på DinDjurförsäkring olika köpegui...
Bästa hundtandborsten
Hundar behöver lixom människor sköta om sin munhygien, bland annat genom att borsta tänder...
Bäst hundsele
En hundsele är något man fäster hundens koppel i. En hundsele är både bekvämare och mer ...
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilken är den bästa hundflytvästen?
Pluto Hundflytväst från Baltic är den bästa flytvästen till hund.
Måste min hund använda en flytväst fast hunden kan simma bra?
Precis som med människor så är en flytväst ett mycket bra säkerhetsredskap trots att man är en duktig simmare.
Vad kostar en flytväst till hund?
En hundflytväst kan variera en hel del i precis men kostar generellt mellan 300 - 1600 kr.
Hur sätter man på en hundflytväst?
I vår artikel beskriver vi noggrant hur du sätter på en hundflytväst.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu