Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 24 december 2022

Bästa fästingmedel till hund

Det finns många olika fästingmedel till hundar att välja mellan och det bästa valet för din hund beror på din hunds storlek, ras och individuella behov. Några faktorer att tänka på när du väljer ett fästingmedel är hur länge det skyddar mot fästingar, hur lätt det är att använda och om det ger skydd mot andra parasiter såsom loppor och löss till exempel. Vi på DinDjurförsäkring har tagit fram en bäst i test guide för fästingmedel som vi har testat på våra hundar efter rekommendationer från veterinär.

bästa fästingmedel till hund

Fästingmedel bäst i test

Vi på DinDjurförsäkring har testat olika fästingmedel på våra hundar efter rekommendation från veterinär. Vi har därefter listat de fästingmedel som presterat bäst i testerna. 

Frontline Vet 100 mg/ml Spot-on För Hund

frontline vet 100mg/ml spot on

Frontline Vet 100 mg/ml är ett mycket effektivt fästingmedel som är en spot-on lösning. Det här fästingmedlet är effektivt såväl mot fästingar som mot loppor. Lösningen vars aktiva substans är fipronil droppas mellan skulderbladen på hunden och tar död på loppor inom 24 timmar och på fästingar inom 48 timmar från det att medlet appliceras. 

Det här fästingmedlet fungerar på hundar som är minst 8 veckor gamla och har en vikt på upp till 10 kg. Frontline Vet 100 mg/ml skyddar mot fästingar i upp till 5 veckor och i 8 veckor mot loppor.


Fästingmedel Fixodida Zx, 50-pack

Fixodida Zx  fästingmedel

Fixodida Zx är ett fästingmedel som är helt baserat på naturliga ingredienser och skadar varken människor, djur eller natur.

Den aktiva ingrediensen i Fixodida är fulvosyra som har använts i naturmedicin i tusentals år. Fixodida tas i tablettform och studier har visat att regelbundet intag skyddar mot fästinganfall och även mot andra typer av parasiter.


Vectra 3D Hund >10-25 kg Spot-on lösning 3 x 3,6 m

Vectra 3D är ett fästingmedel för mellanstora hundar på 10-25 kg och medlet är en spot-on lösning som är effektiv mot fästingar och i synnerhet myggor. Lopporna dör inom 2 timmar från att medlet appliceras mellan hundens skulderblad och fästingar dör inom en vecka. Det här fästingmedlet skyddar din hund mot fästingar i upp till 4 veckor. 

Vectra 3D skyddar även din hund mot Sandmyggor, myggor och stickflugor.


FRONTECT Spot-On Hund 20-40 kg 4 ml x 3 st

frontect spot on fästingmedel

Det här spot-on fästingmedlet från Frontect är tillverkat för stora hundar och är mycket effektivt mot myggor, loppor och fästingar. Fästingmedlet dödar loppor och fästingar inom 6 timmar och skyddar din hund i upp till 3-5 veckor.


Olika typer av fästingmedel till hundar

Det finns olika typer av produkter som skyddar din hund mot fästingar och andra parasiter, nedan går vi igenom de vanligaste.

Fästingspray

En vanlig typ av fästingmedel är fästingspray, som du kan spraya på hundens päls för att hålla fästingar borta. Detta är ett bra val om du vill skydda din hund mot fästingar under kortare perioder, till exempel när du är ute och promenerar. Fästingspray är lätt att använda och kan hjälpa till att hålla hunden ren, eftersom den kan sköljas bort med vatten.

Fästinghalsband

En annan typ av fästingmedel är fästinghalsband, som du fäster runt hundens hals. Fästinghalsband ger skydd mot fästingar i upp till 8 månader, men det är viktigt att du följer instruktionerna för att sätta på halsbandet på rätt sätt.

Spot-on

Det finns också fästingmedel som du ger till din hund att äta, så kallade "spot-on"-produkter. Dessa produkter ger skydd mot fästingar i upp till 1 månad och kan också ge skydd mot andra parasiter såsom loppor bland annat. Det är viktigt att du följer instruktionerna noga när du använder dessa produkter och endast ger dem till din hund enligt rekommendation som står på förpackningen.

Fråga din veterinär om råd för fästingmedel

Det är också viktigt att du följer din veterinärs råd och rekommendationer när du väljer fästingmedel för din hund. Din veterinär kan ge råd om vilken typ av fästingmedel som är bäst för din hund, baserat på din hunds specifika behov. Eftersom olika fästingmedel passar olika hundar så är det väldigt viktigt att rådfråga en veterinär.

Saker att tänka på när du väljer fästingmedel till din hund

Det finns många olika fästingmedel till hundar att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst. När du väljer ett fästingmedel till din hund är det viktigt att tänka på vad som är mest lämpligt för din hund. Här är några saker att tänka på när du väljer fästingmedel till din hund:

  1. Skyddstid: Några fästingmedel ger skydd mot fästingar i upp till 8 månader, medan andra bara ger skydd i en månad eller mindre. Tänk på hur länge du behöver skydd mot fästingar och välj ett medel som passar dina behov.
  2. Enkelhet: Vissa fästingmedel är lätta att använda, medan andra kan vara mer komplicerade. Tänk på hur lätt det är att använda fästingmedlet och om det passar din hunds storlek och ras.
  3. Skydd mot andra parasiter: Många fästingmedel ger också skydd mot andra parasiter såsom loppor och löss. Om du vill skydda din hund mot flera olika typer av parasiter kan det vara bra att välja ett medel som ger skydd mot flera olika sorter.
  4. Pris: Fästingmedel kan variera i pris, och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa valet. Jämför priser på olika fästingmedel och tänk på vad du vill ha för skyddstid och skydd mot andra parasiter.
  5. Veterinärrekommendationer: Din veterinär kan ge råd om vilket fästingmedel som är bäst för din hund, baserat på din hunds specifika behov. Det är viktigt att du följer din veterinärs råd och rekommendationer när du väljer fästingmedel.

Sammanfattning

En hund är våran bästa vän och många människor ser hunden som en familjemedlem, därför är det viktigt att vi tar hand om hundens hälsa på bästa möjliga sätt. Fästingar är både obehagligt och kan leda till sjukdom för din hund. Fästingmedel skyddar din hund på ett effektivt sätt. Olika fästingmedel hjälper olika bra på olika hundar, det är därför viktigt att du rådfrågar din veterinär om vilket fästingmedel som passar din hund.

Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilket är det bästa Fästingmedlet för hundar?
Det finns flera bra och effektiva fästingmedel till hundar. Vi på DinDjurförsäkring har listat dom bästa i våran köpeguide.
När ska man ge fästingmedel till hund?
En hund ska helst vara 8 veckor gammal och ha uppnåt en viss vikt innan man applicerar olika fästingmedel. Hur ofta du bör ge din hund är olika och beroende på hund och omständigheter, rådfråga alltid en veterinär.
Kan man ta bort fästingar från en hund utan att använda fästingmedel.
Ja det går att använda sig av så kallade fästingplockare.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu