Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 7 januari 2023

Bäst cykelkorg för hund

En cykelkorg för hund är en praktisk tillbehör för hundägare som vill ta med sin hund på cykelturer. Med en cykelkorg kan du enkelt ta med din vovve på långa cykelturer och äventyr, utan att behöva oroa dig för att hunden ska bli trött och inte orka gå. Cykelkorgar för hundar finns i en mängd olika storlekar, former och material.

Vi på DinDjurförsäkring har testat ett antal cykelkorgar och listar de som presterat bäst i test. I den här köpeguiden så går vi även igenom saker som du bör ha i åtanke när du ska köpa en cykelkorg till din hund. 

bästa cykelkorg för hund

Cykelkorg till hund bäst i test

Teamet på DinDjurförsäkring har testat cykelkorgar på sina egna hundar. Vi har testat cykelkorgar för små hundar upp till 10 kg, om du vill transportera en stor hund med cykel så rekommenderas istället en cykelvagn för hundar. Endast de korgar som hundarna har kännt sig bekvämma i och som vi anser är säkra nog listas på sidan.

1. Trixie cykelkorg med nät

trixie cykelkorg hund med nät

Den här cykelkorgen med nät passar små hundar upp till 6kg. Cykelkorgen är utrustad med ett nättak som förhindrar att hunden faller eller hoppar ur korgen, eftersom att taket är tillverkat i form av ett nät så kan hunden andas och får en ordentlig luftcirkulation. Hunden kan även titta ut genom nätet.

Den här cykelkorgen har ett snabblås som gör att du snabbt och enkelt kan fästa korgen på styret. Cykelkorgen är även utrustad med ett litet koppel inne i buren som du kan fästa på din vovves hundsele för att säkra hunden ännu bättre. 

Cykelkorgen kommer även med ett regnskydd som du enkelt kan dra över ifall det skulle regna.


Pris: 1099 kr


2. Trixie Cykelkorg för pakethållare

Trixie cykelkorg hund pakethållare

Den här cykelkorgen för hundar fästs enkelt på pakethållaren med hjälp av kardborreband. Den här cykelkorgen passar till hundar upp till 8kg och är utrustad med ett nät som gör att hunden inte kan ramla ur korgen samtidigt som hunden får en god luftventilation och sikt. 

Om du ändå skulle vara orolig att din hund ska hoppa eller falla ur korgen så finns ett liten koppel på insidan där du enkelt kan spänna fast hunden. 


Pris: 1 099 kr


3. Trixie Cykelkorg med galler för pakethållare

Den här cykelkorgen från Trixie är en simpel och bekväm cykelkorg som du enkelt fäster på din cykels pakethållare. Den här cykelkorgen är utrustad med ett pulverlackat galler som förhindrar att din hund hoppar eller faller ur korgen. 

Cykelkorgen är även utrustad med en dyna i grå mockaimitation som gör åkturen bekväm för din hund. Korgen passar till hundar som väger upp till 8kg. 


Pris: 699 kr


4. Trixie Cykelkorg Antracit

 Trixie Cykelkorg Antracit

Den här cykelkorgen är tillverkad av konstrotting med metallgaller som tak. Den passar till små hundar som väger max 5 kg. Korgen har en mysig kudde inuti, så att din bäste vän ska vara bekväm under era cykelturer. Kudden går att ta ut och tvätta för hand. Cykelkorgen fästs på cykelstyret. 

Pris: 699 kr


5. Trixie Cykelkorg i Pil med Galler

Den här cykelkorgen till hund från Trixie är utrustad med ett gallertak så din hund har frisk luft och fri syn under era cykelturer. Korgen är utrustad med en liten kudde i mockaimitation för att din vovve ska ha en så bekväm resa som möjligt när ni är ute och cyklar!

Cykelkorgen är tillverkad av flätat pilträd och fästs enkelt på cykelns styre. Korgen är ävenutrustad med två handtag som gör det enkelt att lyfta upp och lyfta av korgen. 

Korgen passar hundar som väger upp till 5kg.


Pris: 429 kr


Varför behöver jag en cykelkorg till min hund?

En cykelkorg kan vara väldigt bra att ha när du vill åka ut på äventyr med din vovve och bästa vän. Till exempel kan det handla om att ni behöver transportera er snabbt och att din hund inte orkar springa. 


En annan orsak kan vara att man ska ta sig till ett specifikt ställe såsom en skog eller en sjö. Hursomhelst så möjliggör en cykelkorg för hundar att du kan ta med din bäste vän på alla cykelturer. Eftersom många cykelkorgar för hundar är utrustade med en kudde så kan du vara säker på att din hund sitter bekvämt. 

Cykelkorgar för hundar har ofta små koppel på insidan så att du kan spänna fast din hund utan oro för att hunden ska hoppa eller falla ur korgen. Cykelkorgarna är ofta täckta med antingen galler eller nät för att hunden inte ska hoppa ur korgen under cykelturerna. 

hundcykelkorg

Saker att tänka på vid köp av hundcykelkorg

Nedan följer ett par tips på saker du bör tänka på när du väljer cykelkorg. 

Pakethållare eller styre

En sak som skiljer sig mellan olika hundcykelkorgar är vart på cykel som man fäster korgen. En del cykelkorgar för hundar fästs på pakethållaren medans andra fästs på styret. Här bör du tänka på vad som passar din hund bäst.

Om du har en hund som blir nervös av att inte se ditt ansikte så är det bättre att välja en hundcykelkorg som fästs vid styret. 

Nät eller galler

En annan skillnad på olika hundcykelkorgar är vilken typ av tak de har. En del cykelkorgar för hundar är utrustade med ett galler som gör att hunden inte kan falla ur korgen. Andra korgar är utrustade med ett nät som som ser till att hålla hunden säker i korgen. Fördelen med ett nät är att det är mjukare om hunden skulle råka stöta i. 

Bekvämlighet

Det är viktigt att din hund och bäste vän kan färdas bekvämt när ni är ute och cyklar, speciellt om ni cyklar lite längre sträckor. Många cykelkorgar för hundar är utrustade med en liten kuddde innuti korgen, för att hunden ska vara riktigt bekväm under era cykelturer. 

Inbyggt koppel

Flera av de bästa hundcykelkorgarna är utrustade med ett litet koppel på insidan av korgen. Om du har en hund som är väldigt sprallig så kan det vara en god ide att köpa en cykelkorg med inbyggt koppel, som extra säkerhetsåtgärd. 

Säkerhet

Den kanske viktigaste faktorn när man väljer en hundcykekorg är givetvis säkerheten. Se till att cykelkorgen har går att sätta fast enkelt och bra. En del av korgarna är utrustade med ett snabblås för att enkelt fästa korgen på cykelstyret. 

Andra cykelkorgar för hundar fästs med kardborreband, den typen av korgar fästs ofta på pakethållaren. För att cykelhundkorgen ska vara säker så är det även viktigt att du inte överskrider korgens maxvikt. Cykelkorgen måste även ha ett tak eller skyddsnät så att din hund inte ska kunna falla ut. Alla de hundcykelkorgar som listas hos oss har antingen ett metaltak eller ett skyddsnät.

Passbarhet

Det är viktigt att cykelkorgen till din hund passar på din cykel. Förslagsvis så är det alltid bra att välja en hundcykelkorg som passar med många olika typer av cyklar. 

cykelkorg med nät eller galler
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Vilka hundar kan åka i en hundcykelkorg?
De flesta cykelkorgar för hundar klarar av hundar på 5-8 kg.
Vilken är den bästa cykelkorgen för hundar?
Vi har listat de bästa hundcykelkorgarna i våran bäst i test undersökning. Just nu är den bästa cykelkorgen för hundar Trixies hundcykelkorg med nät.
Vart fäster man en cykelkorg till hund?
En del hundcykelkorgar fäster man på cykelstyret med andra fästs på pakethållaren.
Kan jag köpa en cykelkorg till en stor hund?
Hundcykelkorgar är främst för små hundar, för stora hundar rekommenderas istället en hundcykelvagn.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu