Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 30 mars 2023

Bästa bilbälte till hund i test

Enligt svensk lag så måste hundar vara säkrade i bilen. Ett bra alternativ då är att köpa ett bilbälte till din hund. Vi på DinDjurförsäkring har skrivit en bäst i test köpeguide där vi listar bra och säkra alternativ som du kan säkra din hund med i bilen. I den här guiden så kan du hitta det bästa bilbältet till hunden. Kom ihåg att det är viktigt att välja en bra bilsele för din hunds säkerhet.

Säkerhetsbälte Kurgo Hund Svart/Orange

Säkerhetsbälte Kurgo från Granngården - 159 kr (bilselen på bilden ovan)

Bilbälte till hund bäst i test

När vi rankar bilbälten bäst i test till hundar så går vi dels på hur säkert bilbältet är, men även hur bekväm hunden känner sig med bilbältet. Alla bilbälten för hund som listas i våran köpeguide är säkra. 

1. All For Paws Dog Bilsele

Den här bilselen är ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter ett bilbälte till din hund. Den här bilselen är vadderad runt bröstet vilket gör det bekvämt för din hund vid inbromsning och svängar. 

Selen kommer med ett säkerhetsbältesfäste som gör att du snabbt och enkelt kan spänna fast bilselen med säkerhetsbältet. Bilselen passar på alla bilar och är justerbar på fem olika ställen så att din hund ska kunna färdas i bilen så bekvämt som möjligt. 

Bilbältet finns i 4 olika storlekar

StorlekPris
S139 kr
M159 kr
L179 kr
XL199 kr

2. Bilsele Hund Kurgo Tru-Fit, Svart

Den här bilselen för hundar är försklassig både när det gäller säkerhet och komfort för din hund. Selen har krocktestats på hundar upp till 34 kg och passar med alla bilbältessystem. Selen Levereras med ett 25 cm långt bilbälte med karbinhake i stål. Du kan justera bilselen på fem olika ställen för att din hund ska färdas med maximal komfort. Selen är även vaderad vid bröstet så att din hund ska ha det bekvämt vid inbromsningar. 

Selen finns i storlekarna:

  • XS
  • S
  • M
  • XL

Pris: 399 kr


3. MiM All Safe Bilsele

Den här bilselen för hundar från MiM är krocktestat och fästs direkt på bilbältet och passar därför till alla bilar. Det här bilbältet är mycket bekvämt för hunden då det är förstärkt med skummgummi för att förhindra skavsår.

StorlekPris
S799 kr
M899 kr
L999 kr
XL1099 kr

4. Bilsele Dog Protect från Trixie

Den här bilselen till hundar är skapad för att din hund ska få ett tryggt och bekvämt bilbälte. Selen pasar nästan alla biltyper och är enkel att fästa i bilbältet. Hundselen är mycket enkelt att ta av och ta på. Selen är bekväm tack vare extra vaddering vid mage och hals och är stötdämpande. 

StorlekPris
S/M249 kr
L309 kr

Vad är ett bilbälte till hund?

Med ett bilbälte till hund så åsyftas ofta en speciel hundsele som är tillverkad för att kunna fästas på bältet i bilen. De flesta bilbälten fungerar på alla typer av bilar. Ett bilbälte till hund är ett alternativ för den som inte vill behöva färdas med sin hund i en hundbur. Då hundar enligt lagen måste vara säkrade vid inbromsning.

bilbälte hund bäst i test

Hur säkra är bilbälten till hundar?

Det finns särskilda hundsäkerhetsbälten som är utformade för att säkra hundar i bilen. Dessa bälten är tillverkade av högkvalitativt material och är utformade för att passa hundar på ett säkert sätt. De är ofta utrustade med krokar eller anslutningar som kan fästas till bilens säkerhetsbälten eller bilens ISOFIX-fästen.

Det är viktigt att notera att inte alla bilbälten till hundar är lika säkra. Se till att välja en bilsele till din hun från en tillförlitlig tillverkare och att den passar din hund ordentligt. Det är också viktigt att se till att hunden är van vid att bära bältet och att det är bekvämt för den innan man använder det under en bilresa.

Att säkra hunden i bilen med ett säkerhetsbälte kan hjälpa till att minimera risken för skador om en olycka skulle inträffa, så det är definitivt värt att överväga om man tar med sig hunden i bilen.

Måste man ha ett bilbälte till sin hund

Enligt svensk lag från jordbruksverket så måste hundar som färdas i bil vara säkrade vid inbromsning för att undvika olyckor. Antingen så kan man använda ett bilbälte som fästs med en bilsele på hunden eller använda sig av en hundbur till bil. 

Generellt sett brukar bilbälten till hundar vara optimalt för små till mellanstora hundar, medans en transportbur är mer lämpligt för stora hundar. 

Saker att tänka på när du köper bilbälte till din hund

Nedan följer ett par tips för dig som ska köpa ett bilbälte till din hund.

  • Säkerhet - Det allra viktigaste är givetvis att bilselen är säker och krocktestat. De allra bästa bilbältena till hundar är krocktestade för att vara så säkra som möjligt. Bilbältet ska se till att din hund är säkrad vid kraftig inbromsning eller liknande.
  • Bekvämlighet - En annan av de viktigaste faktorerna är att bilselen är bekväm för din hund. För bästa comfort rekommenderar vi att du tittar på en bilsele med vaddering.
  • Passform - Passformen är en mycket viktig faktor, då ett bilbälte till hund inte får sitta för löst eller för tight. Sitter selen för löst så är den inte säker, och sitter den för tight så blir det väldigt obekvämt för hunden. Många bilselar till hundar går dock att anpass.
  • Tillverkare - Det är alltid en bra ide att välja en ett säkerhetsbälte till din hund från en tillverkare som stor inom fösäljning av hundsaker. Vi på DinDjurförsäkring listar endast produkter från de bästa tillverkarna och de främsta återförsäljarna. 
  • Enkel användning - Ett hundbälte till bilen ska vara enkelt att sätta på och ta av. 

Så använder du ett bilbälte till din hund

Det är mycket viktigt att bilbältet till din hund alltid fästs i en vadderad sele och bältet ska absolut inte fästas i ett hundhalsband. Det är också viktigt att bältet sitter ordentligt, samtidigt måste din hund kunna sitta eller ligga bekvämt i bilen. 

Fäst bilselen i bilens säkerhetsbälte

När du köper ett bilbälte till din hund så får du med ett fäste för bilselen. Det går även att köpa fäste för bilselar separat. Det är ofta mycket enkelt att fäste en bilsele i bilens säkerhetsbälte. 

Så vänjer du din hund med ett säkerhetsbälte 

För att din hund ska åka så bekvämt som möjligt och inte bli stressad av att åka bil med bilbälte så är det en god ide att du börjar vänja din hund redan från tidig ålder att bil fastspänd med en bilsel. Börja gärna med att köra korta sträckor och öka sedan bilfärderna när du märker att din hund känner sig bekväm med att sitta fastspänd i bilen. 

Passar bilbälten till hundar alla bilar?

Eftersom att bilselen fästs i bilens vanliga säkerhetsbälte så passar de flesta bilselar till nästan alla bilar. Det är därför relativt lätt att välja ett säkerhetsbälte till din hund. 

Alternativ till bilbälte för hundar

Som ovannämnd så måste hundar vara säkrade vid inbromsning. Utöver ett bilbälte till hund så kan man köpa en hundbur till bilen. Båda alternativen har mycket säkra alternativ, vilket alternativ beror främst på vad din hund tycker är bekvämast. Generellt så brukar transportburar vara mer optimalt för stora hundar. 

Bäst hundsele
En hundsele är något man fäster hundens koppel i. En hundsele är både bekvämare och mer ...
Bäst hundbur till bil
Som hundägare så är det naturligt att man vill ta med sin hund så mycket som möjligt och ...
Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Kan man använda en vanlig sele till bilbälte för hundar?
När man ska säkra sin hund med ett hundbälte till bilen så ska man välja en speciell bilsele då dessa är specifikt tillverkade för att vara säkra och bekväma för hundar som färdas i bil. Många bilselar går dock att använda som en vanlig hundsele för prommenader.
Vad kostar ett bra bilbälte till hund?
Priserna på bilbälten för hundar kan variera väldigt mycket beroende på tillverkare och modell och vilka funktioner bilselen har. De bästa bilbältena till hundar brukar kosta mellan 200 - 900 kr. En annan faktor som avgör priset är storleken på bilselen.
Hur vet jag om ett säkerhetsbälte till hunden är säker?
När det kommer till bilbälten till hundar så bör du välja ett alternativ som är krocktestat och från en seriös tillverkare.
Vilka är de bästa tillverkarna av bilbälten till hundar?
Det finns många bra tillverkare av säkerhetsbälten till hundar och bilselar. Några av de bästa tillverkarna är Trixie, All For Paws och MiM All Safe.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu