Djurförsäkringar
Kategori:
Datum: 21 november 2022

Bäst hundbur till bil

Som hundägare så är det naturligt att man vill ta med sin hund så mycket som möjligt och ibland inkluderar det bilresor. Enligt svensk lag så måste en hund som färdas i bil vara säkrad vid inbromsning. Som hundägare vill man givetvis att ens bäste vän ska färdas både säkert och bekvämt under bilresor.

Många hundägare väljer att köpa en hundbur att ha i bilen så att hunden kan färdas både säkert och bekvämt. I den här guiden så går vi igenom vad du ska tänka på när du köper en hundbur till bilen oavsett om du har en stor eller liten hund. Vi listar även de bästa hundburarna för bilfärder som är testade av teamet på DinDjurförsäkring!

DinDjurförsäkring guidar dig inte bara i valet av hundförsäkring, utan har även gjort tester på olika hundtillbehör.

Hundbur till bil

Hundbur till bilen bäst i test 

Nedan listar vi på DinDjurförsäkring de bästa hundburarna till bilen som finns på marknaden. De hundburar som listas hos oss är testade av teamet på DinDjurförsäkring och vi sätter alltid hundens bästa först, vi listar alltså hundburar som är säkra vid inbromsning och eventuella krockar. En stor del i vår bedömning går även ut på att hunden ska känna sig så bekväm som möjligt. Det är viktigt att din bäste vän får möjligheten att resa både bekvämt och säkert under era bilfärder tillsamans.

Teamet på DinDjurförsäkring har testat burarna med sina egna hundar, både stora och små hundar. 

MIMsafe Variocage Enkel

Variocage från MIMsafe är just nu den bästa transportburen till hund och den är mycket säker. Hundburen är krocktestad framifrån, bakifrån och vid voltning enligt RISEs SPCT (Safe Pet Crate Test).

Den här transportburen har en nödlucka så att du kan få ut din hund inifrån bilen ifall backluckan inte skulle gå att öppna av någon anledning. Hundburen har rundade hörn, vilket är bra både för din hund och för din bil.

Variocage är en transportbur för hundar som färdas i bil som är utformad för din hunds säkerhet och bekvämlighet i första hand. Hundburen finns i olika storlekar och det finns modeller som passar bra för alla typer av hundar. 

Om du är ute efter den bästa transportburen till din hund så är Variocage från MIMsafe ett utmärkt alternativ.

4pets Caree Transportbur

Caree Transportbur från 4pets är en transportbur som passar små hundar och katter. Den här transportburen uppfyller kraven för att vara krocksäker för hundar upp till 8 kg om buren placeras på pasagerarsätet. Om buren fästs med säkerhetsbälte så är den godkänd och säker för hundar upp till 15kg. 

Den här hundburen är perfekt för dig som har en lite mindre hund.
Flexxy hundbur

Den här hundburen till bil, tillverkad av Flexxy är en hundbur som är tillverkad i Sverige för högsta säkerhet, men även för dig som vill få plats med annat i bagage utrymmet.

Flexxy hundbur är krocktestad för frontalkrockar hos RISE. Hundburen är även utrustad med en nödutgång ifall hunden inte skulle kunna ta sig ut den vanliga vägen.

Buren är till för SUV-, kombi-, samt halvkombi bilar. Den här hundburen kommer också med en tvåårsgaranti vilket är mycket fördelaktigt.Artfex Hundbur Dubbel

Artfex Hundbur Dubbel är en säker och bekväm bilbur för transport av hundar i bil. Hundburen har dubbeldörr och skiljevägg som gör att man kan transportera två hundar i buren samtidigt. Buren skramlar inte och är krocktestad av SP Statens tekniska forskningsinstitut. Burens smarta konstruktion gör att den kan monteras på valfri sida i bilen. Golv och tak är försedda med gummi för att ge bra grepp under körning.

Den här hundburen är även utrustad med en evakueringslucka och får anses som en av de bästa dubbelhundburarna på marknaden. Måste man ha hundbur till bilen?

Enligt svensk lag så får inte hundar lida eller riskera att skadas under en biltransport och hunden måste därför vara säkrad vid inbromsning eller krock. Därför måste man antingen ha en hundbur som är anpassad till bil eller ett bilbälte till hunden där hunden spänns fast med en sele. 

Kan man få böter av att ha hunden lös i bilen?

För att transportera hundar i bil så måste man följa Jordbukverkets regler och det innefattar att hunden ska vara säkrad. Om man har hunden lös i buren så får man böter på upp till 1500 kronor. 

Vilken hundbur ska man köpa till bilen?

De transportburarna till hundar som listas på den här sidan är bäst i tester och är alla krocktestade. Vi rekommenderar att du köper någon av de hundburar som listas på den här sidan. 

Vilken storlek på transportburen ska jag köpa?

Hos våra partners så finns olika storleksguider för hundburar till bilen. Minsta måttet ska vara hundens längd gånger 1,10 och hundens bröstbredd gånger 2,5. Hundens längd mäts från nosen till sittbensknölen när hunden står upp. 

Om din hund till exempel är 80 cm lång så ska hundburen vara mins 88 centimeter lång. Om hundens bröstbred är 20cm så ska transportburen vara minst 50cm bred. 

Vilken hundbur passar min bil?

Hos våra partners så står storlekarna på buren och det finns ofta storleksguider där det står vilka hundburar som passar till vilken bilmodel. Annars kan man även mäta sin backlucka då måtten på transportburen står tydligt i produktbeskrivningen. 

Tänk på detta när du väljer hundbur till bilen

Det finns många bra transportburar för hundar på marknaden och vi har därför gått igenom ett par faktorer som är viktiga att ha i åtanke när man väljer hundbur för biltransport.

Nödlucka

En nödlucka är en alternativ utgång ur hundburen som gör att man kan få ut hunden ur transportburen från baksätet ifall backluckan inte skulle gå att öppna av någon anledning. 

Krocktestad

Det är mycket viktigt att transportburen till din hund är krocktestad, helst från så många vinklar som möjligt. Ta gärna reda på om buren har blivit krocktestad enligt en erkänd metod. 

Rymlig och bekväm

Det finns mått får hur liten en hundbur får vara i korrelationen med hundens storlek. Vi på DinDjurförsäkring rekommenderar att du köper en transportbur som är ordentligt rymlig för din hund och så att hunden utan problem kan stå, sitta, ligga och vända på sig i buren. 

Du kan även inreda buren med kuddar eller en filt för att din hund ska vara så bekväm som möjligt i sin bur. 

Skrammelfri

Många av de bästa tillverkarna av hundburar har lärt sig att tillverka burar som inte skrammlar medans man kör. Det är något som är positivt både för hunden och för resten av passagerarna i bilen. 

Vanliga frågor och svar
Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Får man ha hund på golvet i bilen?
Nej, enligt regler från jordbruksverket så måste hunden vara säkrad vid inbromsning. Hunden kan färdas i en godkännd hundbur till bilen, eller ett hunbälte som fästs i en sele.
Vilken hundbur är bäst till bil?
Vi på DinDjurförsäkring anser att Variocage från MIMsafe är den bästa hundburen just nu. Klicka dig vidare till de bästa återförsäljarna!
Varför ska jag jämföra hundburar till bil hos DinDjurförsäkring?
Vi på DinDjurfösäkring har testas de transportburar som listas i den här guiden. Vi har valt de hundburar som passar bäst i bilen, de som är säkrast och de burar som våra hundar kännt sig mest bekväma i.
Vad kostar en hundbur till bil?
Priset kan variera en del beroende på tillverkare, storlek och annat men de transportburar som listas i våran köpeguide kostar mellan 3,400 - 8,100 kronor.
Kan man ha två hundar i en hundbur till bilen?
Många tillverkare av transportburar till hundar tillverkar dubbel modeler som är designade för två hundar.
Får man ha hunden lös i bakluckan?
Nej hunden måste vara säkrad under bilfärd enligt jordbruksverket.
simon
Simon heter jag och jag är en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag är en djurälskare och målet med hemsidan är att privatpersoner ska kunna hitta djurförsäkringar till sina husdjur och kunna jämföra hundförsäkringar och kattförsäkringar enkelt. I bloggen så skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsäkring
Dindjurforsakring.se är en fristående jämförelsetjänst som skapats för att privatpersoner ska kunna jämföra djurförsäkringar, samt informera sig om hur djurförsäkringar fungerar. Din Djurförsäkring uppdaterar priser och erbjudanden med jämna mellanrum. Vi på dindjurforsakring.se kan inte på något sätt påverka priserna hos de olika försäkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu