DjurförsÀkringar
Kategori:
Datum: 21 november 2022

BĂ€st hundbur till bil

Som hundÀgare sÄ Àr det naturligt att man vill ta med sin hund sÄ mycket som möjligt och ibland inkluderar det bilresor. Enligt svensk lag sÄ mÄste en hund som fÀrdas i bil vara sÀkrad vid inbromsning. Som hundÀgare vill man givetvis att ens bÀste vÀn ska fÀrdas bÄde sÀkert och bekvÀmt under bilresor.

MÄnga hundÀgare vÀljer att köpa en hundbur att ha i bilen sÄ att hunden kan fÀrdas bÄde sÀkert och bekvÀmt. I den hÀr guiden sÄ gÄr vi igenom vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper en hundbur till bilen oavsett om du har en stor eller liten hund. Vi listar Àven de bÀsta hundburarna för bilfÀrder som Àr testade av teamet pÄ DinDjurförsÀkring!

DinDjurförsÀkring guidar dig inte bara i valet av hundförsÀkring, utan har Àven gjort tester pÄ olika hundtillbehör.

Hundbur till bil

Hundbur till bilen bĂ€st i test 

Nedan listar vi pÄ DinDjurförsÀkring de bÀsta hundburarna till bilen som finns pÄ marknaden. De hundburar som listas hos oss Àr testade av teamet pÄ DinDjurförsÀkring och vi sÀtter alltid hundens bÀsta först, vi listar alltsÄ hundburar som Àr sÀkra vid inbromsning och eventuella krockar. En stor del i vÄr bedömning gÄr Àven ut pÄ att hunden ska kÀnna sig sÄ bekvÀm som möjligt. Det Àr viktigt att din bÀste vÀn fÄr möjligheten att resa bÄde bekvÀmt och sÀkert under era bilfÀrder tillsamans.

Teamet pĂ„ DinDjurförsĂ€kring har testat burarna med sina egna hundar, bĂ„de stora och smĂ„ hundar. 

MIMsafe Variocage Enkel

Variocage frÄn MIMsafe Àr just nu den bÀsta transportburen till hund och den Àr mycket sÀker. Hundburen Àr krocktestad framifrÄn, bakifrÄn och vid voltning enligt RISEs SPCT (Safe Pet Crate Test).

Den hÀr transportburen har en nödlucka sÄ att du kan fÄ ut din hund inifrÄn bilen ifall backluckan inte skulle gÄ att öppna av nÄgon anledning. Hundburen har rundade hörn, vilket Àr bra bÄde för din hund och för din bil.

Variocage Ă€r en transportbur för hundar som fĂ€rdas i bil som Ă€r utformad för din hunds sĂ€kerhet och bekvĂ€mlighet i första hand. Hundburen finns i olika storlekar och det finns modeller som passar bra för alla typer av hundar. 

Om du Àr ute efter den bÀsta transportburen till din hund sÄ Àr Variocage frÄn MIMsafe ett utmÀrkt alternativ.


Arken zoo
Pris Storlek
5,290 krL
5,990XL

firstvet
PrisStorlek
4,449 krXS
4,599 krL
5,189 krL+
5,189 krXL
6,189 krXXL+
8,119 krMAXIMUM

vetzoo
PrisStorlek
4,695 krL
5,195 krXL

4pets Caree Transportbur

Caree Transportbur frĂ„n 4pets Ă€r en transportbur som passar smĂ„ hundar och katter. Den hĂ€r transportburen uppfyller kraven för att vara krocksĂ€ker för hundar upp till 8 kg om buren placeras pĂ„ pasagerarsĂ€tet. Om buren fĂ€sts med sĂ€kerhetsbĂ€lte sĂ„ Ă€r den godkĂ€nd och sĂ€ker för hundar upp till 15kg. 

Den hÀr hundburen Àr perfekt för dig som har en lite mindre hund.


vetzoo
PrisStorlek
3,490 krEn storlek

arkenzoo
PrisStorlek
3,490 krEn storlek

Flexxy hundbur

Den hÀr hundburen till bil, tillverkad av Flexxy Àr en hundbur som Àr tillverkad i Sverige för högsta sÀkerhet, men Àven för dig som vill fÄ plats med annat i bagage utrymmet.

Flexxy hundbur Àr krocktestad för frontalkrockar hos RISE. Hundburen Àr Àven utrustad med en nödutgÄng ifall hunden inte skulle kunna ta sig ut den vanliga vÀgen.

Buren Àr till för SUV-, kombi-, samt halvkombi bilar. Den hÀr hundburen kommer ocksÄ med en tvÄÄrsgaranti vilket Àr mycket fördelaktigt.


firstvet
Pris Storlek
4,295 KrXS
4,495 KrS
4,899 KrM
5,300 KrL

Artfex Hundbur Dubbel

Artfex Hundbur Dubbel Àr en sÀker och bekvÀm bilbur för transport av hundar i bil. Hundburen har dubbeldörr och skiljevÀgg som gör att man kan transportera tvÄ hundar i buren samtidigt. Buren skramlar inte och Àr krocktestad av SP Statens tekniska forskningsinstitut. Burens smarta konstruktion gör att den kan monteras pÄ valfri sida i bilen. Golv och tak Àr försedda med gummi för att ge bra grepp under körning.

Den hĂ€r hundburen Ă€r Ă€ven utrustad med en evakueringslucka och fĂ„r anses som en av de bĂ€sta dubbelhundburarna pĂ„ marknaden. 


arkenzoo
PrisStorlek
6,490 KrEn storlek

MĂ„ste man ha hundbur till bilen?

Enligt svensk lag sĂ„ fĂ„r inte hundar lida eller riskera att skadas under en biltransport och hunden mĂ„ste dĂ€rför vara sĂ€krad vid inbromsning eller krock. DĂ€rför mĂ„ste man antingen ha en hundbur som Ă€r anpassad till bil eller ett bilbĂ€lte till hunden dĂ€r hunden spĂ€nns fast med en sele. 

Kan man fÄ böter av att ha hunden lös i bilen?

För att transportera hundar i bil sĂ„ mĂ„ste man följa Jordbukverkets regler och det innefattar att hunden ska vara sĂ€krad. Om man har hunden lös i buren sĂ„ fĂ„r man böter pĂ„ upp till 1500 kronor. 

Vilken hundbur ska man köpa till bilen?

De transportburarna till hundar som listas pĂ„ den hĂ€r sidan Ă€r bĂ€st i tester och Ă€r alla krocktestade. Vi rekommenderar att du köper nĂ„gon av de hundburar som listas pĂ„ den hĂ€r sidan. 

Vilken storlek pÄ transportburen ska jag köpa?

Hos vĂ„ra partners sĂ„ finns olika storleksguider för hundburar till bilen. Minsta mĂ„ttet ska vara hundens lĂ€ngd gĂ„nger 1,10 och hundens bröstbredd gĂ„nger 2,5. Hundens lĂ€ngd mĂ€ts frĂ„n nosen till sittbensknölen nĂ€r hunden stĂ„r upp. 

Om din hund till exempel Ă€r 80 cm lĂ„ng sĂ„ ska hundburen vara mins 88 centimeter lĂ„ng. Om hundens bröstbred Ă€r 20cm sĂ„ ska transportburen vara minst 50cm bred. 

Vilken hundbur passar min bil?

Hos vĂ„ra partners sĂ„ stĂ„r storlekarna pĂ„ buren och det finns ofta storleksguider dĂ€r det stĂ„r vilka hundburar som passar till vilken bilmodel. Annars kan man Ă€ven mĂ€ta sin backlucka dĂ„ mĂ„tten pĂ„ transportburen stĂ„r tydligt i produktbeskrivningen. 

TÀnk pÄ detta nÀr du vÀljer hundbur till bilen

Det finns mÄnga bra transportburar för hundar pÄ marknaden och vi har dÀrför gÄtt igenom ett par faktorer som Àr viktiga att ha i Ätanke nÀr man vÀljer hundbur för biltransport.

Nödlucka

En nödlucka Ă€r en alternativ utgĂ„ng ur hundburen som gör att man kan fĂ„ ut hunden ur transportburen frĂ„n baksĂ€tet ifall backluckan inte skulle gĂ„ att öppna av nĂ„gon anledning. 

Krocktestad

Det Ă€r mycket viktigt att transportburen till din hund Ă€r krocktestad, helst frĂ„n sĂ„ mĂ„nga vinklar som möjligt. Ta gĂ€rna reda pĂ„ om buren har blivit krocktestad enligt en erkĂ€nd metod. 

Rymlig och bekvÀm

Det finns mĂ„tt fĂ„r hur liten en hundbur fĂ„r vara i korrelationen med hundens storlek. Vi pĂ„ DinDjurförsĂ€kring rekommenderar att du köper en transportbur som Ă€r ordentligt rymlig för din hund och sĂ„ att hunden utan problem kan stĂ„, sitta, ligga och vĂ€nda pĂ„ sig i buren. 

Du kan Ă€ven inreda buren med kuddar eller en filt för att din hund ska vara sĂ„ bekvĂ€m som möjligt i sin bur. 

Skrammelfri

MĂ„nga av de bĂ€sta tillverkarna av hundburar har lĂ€rt sig att tillverka burar som inte skrammlar medans man kör. Det Ă€r nĂ„got som Ă€r positivt bĂ„de för hunden och för resten av passagerarna i bilen. 

Vanliga frÄgor och svar
Hittar du inte svaret pÄ din frÄga? Hör av dig till oss sÄ hjÀlper vi dig.
Får man ha hund på golvet i bilen?
Nej, enligt regler från jordbruksverket så måste hunden vara säkrad vid inbromsning. Hunden kan färdas i en godkännd hundbur till bilen, eller ett hunbälte som fästs i en sele.
Vilken hundbur är bäst till bil?
Vi på DinDjurförsäkring anser att Variocage från MIMsafe är den bästa hundburen just nu. Klicka dig vidare till de bästa återförsäljarna!
Varför ska jag jämföra hundburar till bil hos DinDjurförsäkring?
Vi på DinDjurfösäkring har testas de transportburar som listas i den här guiden. Vi har valt de hundburar som passar bäst i bilen, de som är säkrast och de burar som våra hundar kännt sig mest bekväma i.
Vad kostar en hundbur till bil?
Priset kan variera en del beroende på tillverkare, storlek och annat men de transportburar som listas i våran köpeguide kostar mellan 3,400 - 8,100 kronor.
Kan man ha två hundar i en hundbur till bilen?
Många tillverkare av transportburar till hundar tillverkar dubbel modeler som är designade för två hundar.
Får man ha hunden lös i bakluckan?
Nej hunden måste vara säkrad under bilfärd enligt jordbruksverket.
simon
Simon heter jag och jag Àr en av de som driver dindjurforsakring.se. Jag Àr en djurÀlskare och mÄlet med hemsidan Àr att privatpersoner ska kunna hitta djurförsÀkringar till sina husdjur och kunna jÀmföra hundförsÀkringar och kattförsÀkringar enkelt. I bloggen sÄ skriver jag olika guider och tips för att köpa tillbehör, bland annat om hur och var man köper hundmat online.
djurförsÀkring
Dindjurforsakring.se Àr en fristÄende jÀmförelsetjÀnst som skapats för att privatpersoner ska kunna jÀmföra djurförsÀkringar, samt informera sig om hur djurförsÀkringar fungerar. Din DjurförsÀkring uppdaterar priser och erbjudanden med jÀmna mellanrum. Vi pÄ dindjurforsakring.se kan inte pÄ nÄgot sÀtt pÄverka priserna hos de olika försÀkringsbolagen.
© 2021 Dindjurforsakring.se
magnifiercrossmenu